Microsoft, yeni Surface dizustu bilgisayarı haricinde yeni işletim sistemi Windows 10 S’i de tanıttı. New York’ta duzenlenen etkinlik kapsamında duyurulan Windows 10 S, Google’ın Chrome OS işletim sistemini hedef alıyor. Butce dostu dizustu bilgisayarlarda ve tabletlerde kullanılacağı acıklanan işletim sistemi, sadece Microsoft’un mağazasındaki Windows uygulamalarını calıştırıyor.

Windows Mağazası’nda bulunmayan bir uygulamayı kullanmaya calışırsanız Windows 10 S ile kullanılan uygulamaların Windows Mağazası’ndan alınması gerektiğini belirten bir anımsatıcı gorunuyor. Bazı durumlarda, benzer uygulamalar kategorisi veya Windows Mağazası’nda bulunan belirli bir uygulama icin bir oneri gormek mumkun. Guvenliğe ve ustun performansa yonelik geliştirilen Windows 10 S’te Windows 10 Pro’nun ozelliklerinin bircoğu bulunuyor. Ancak guvenlik ve performans icin sadece Windows Mağazası uygulamalarını calıştırıyor ve varsayılan tarayıcısı olarak Microsoft Edge‘i kullanıyor. Oğrenci ve oğretmenlerden ilham alınarak geliştirilen Windows 10 S’in okullar icin en iyi Windows surumu olduğu belirtiliyor. Uygun bir fiyat karşılığında kullanıcılar istedikleri taktirde Windows Mağazası uzerinden Windows 10 Pro’ya da geciş yapabiliyor. Oğrencilerin Windows 10 Pro’ya geciş icin herhangi bir ucret odemeyeceklerini ve Office 365 uygulamalarının da oğrenciler ve oğretmenler icin ucretsiz olduğunu belirtelim. Windows 10 S’in yaz aylarında piyasaya sunulacak uygun fiyatlı dizustu bilgisayarlarda yuklu gelmesi bekleniyor.

Kaynak