Halk Eğitimi Merkezlerinde yaz tatilinde acılan kurslarda gorevlendirilen oğretmenlere haftada kac saate kadar ders gorevi verilip verilemeyeceğine ilişkin MEB'den goruş yazısı. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Oğrenme Genel Mudurluğu 01.07.2022 tarih ve 53183014 sayılı yazılarıyla Halk Eğitimi Merkezlerinde yaz tatilinde acılan kurslarda gorevlendirilen oğretmenlere haftada kac saate kadar ders gorevi verilip verilemeyeceğine ilişkin goruş bildirdi.
İşte o goruş yazısı;
MEB goruş yazısında; yaz tatilinde acılan kurslarda gorev alan oğretmenlere haftada kac saate kadar ders gorevi verileceğine ilişkin, Milli Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 8. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ile ikinci fıkrasında; "b) Yarıyıl ve yaz tatillerinde;
1) Eğitim yapılan her derece ve turdeki orgun ve yaygın eğitim kurumlarında,
...
gorevlendirilen yonetici ve oğretmenlerden alanı atolye, laboratuvar ve kurs oğretmenliği olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar,
ek ders gorevi verilebilir.
(2) Bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde cumartesi ve pazar gunleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen yerine getirilen ders gorevleri, ek ders ucreti karşılığında verilir." hukmu yer almaktadır.
Buna gore yaz tatilinde kurumlarımızda acılan kurslarda gorev alan atolye ve laboratuvar oğretmenlerine haftada 44 saate kadar diğer oğretmenlere ise haftada 30 saate kadar ders gorevi verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir. Ayrıca yaz tatilinde kurumlarımızda acılan kurslarda gorev alan oğretmenlerin ders gorevleri aylık karşılığı ders gorevinin doldurulup doldurulmadığına bakılmaksızın ek ders ucreti karşılığında değerlendirilmesi gerekmektedir." acıklamasında bulundu.
Ahmet KANDEMİR