Memurun fiili işlediği tarihteki fiilen gorevli disiplin amirinin mi, yoksa fiili işlediği yerdeki disiplin amirliği makamının mı anlaşılacağı hususunda Milli Eğitim Bakanlığı goruş bildirdi. Devlet Memurları Disiplin Yonetmeliğinin 24 uncu maddesinde yer alan; "Uyarma, kınama ve aylıktan kesme disiplin cezası gerektiren fiil veya hali bulunan memurlar hakkında disiplin soruşturması acılması ve ceza verilmesine ilişkin hususlarda yetkili disiplin amirleri, disipline aykırı fiil veya halin işlendiği sırada memurun gorev yerindeki disiplin amirleridir." hukmunden, memurun fiili işlediği tarihteki fiilen gorevli disiplin amirinin mi, yoksa fiili işlediği yerdeki disiplin amirliği makamının mı anlaşılacağı hususunda Milli Eğitim Bakanlığı goruş bildirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğu 21.06.2022 tarih ve 52377116 sayılı goruş yazısında; "Kanunlarla veya yonetmeliklerle verilen yetkiler, makama veya makamın yetkilisine verildiğinden anılan yonetmelik maddesinde belirtilen disiplin amirinden; fiilin işlendiği tarihteki disiplin amirinin değil, fiilin işlendiği yerdeki disiplin amirliği makamının anlaşılacaktır." acıklamasında bulundu.
İşte o goruş yazısı;
Ahmet KANDEMİR