MEB; Yaz tatillerinde tam gun tam yıl eğitim kapsamında eğitim faaliyeti yurutulen halk eğitimi merkezlerinde gorevli mudur yardımcıları ve oğretmenlere, bu surecte nobet gorevine bağlı olarak ek ders odenip odenemeyeceği, ders yılı icerisinde bulunmayan idari idari izin ilan edilen gunlerde yoneticilerin ders gorevlerini yapmış sayılıp sayılmayacağı hakkında goruş yazısı yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğu Afyonkarahisar Valiliği'ne gonderdiği 26.07.2022 tarih ve 54125710 sayılı goruş yazısında;
"Bu cercevede;
1- Yaz tatillerinde tam gun tam yıl eğitim kapsamında eğitim faaliyeti yurutulen halk eğitimi merkezlerinde gorevli mudur yardımcıları ve oğretmenlerin, bu surecte nobet gorevine bağlı olarak ek ders ucretinden yararlandırılmalarının,
2- Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında gorev yapan yoneticilerin, idari izin olarak ilan edilmesine karşın ders yılı icerisinde bulunmayan 13-14 Temmuz 2022 tarihlerinde ders gorevlerini yapmış sayılmalarının, mumkun bulunmadığı değerlendirilmektedir.
Ote yandan, varsa soz konusu idari izin gunlerinde gorevlerinin başında bulunmaları tebliğ edilen ve bu gunlerde yonetim gorevlerini fiilen yerine getiren yoneticilerin, fiilen yerine getirdikleri yonetim gorevleri karşılığında ek ders ucretinden yararlandırılmaları gerektiği de kuşkusuzdur." goruşlerine yer verilerek idari izinli sayılan okul yoneticilerine ek ders ucretinin odenemeyeceği yetkililere bildirildi.
İşte o goruş yazısı;
Ahmet KANDEMİR