Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarında yaz tatili doneminde yapılan yaz okulu kapsamında destekleme ve yetiştirme kurslarında gorevlendirilen oğretmenlerin fiilen okuttukları derslerin, hazırlık ve planlama gorevi karşılığı ek ders ucretinin hesabında dikkate alınıp alınmayacağına ilişkin goruş yazısı yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Genel Mudurluğu 09.08.2022 tarih ve 54889204 sayılı sayılı goruş yazısında; "Milli Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 11'inci maddesinde; "Bu Kararın 10 uncu maddesinde sayılanlar haric, mudur yetkili oğretmenler dahil, her derece ve turdeki orgun ve yaygın eğitim kurumlarında gorevli oğretmenlere, haftada 3 saati gecmemek uzere Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda aylık ve ucret karşılığı fiilen okuttukları her 10 saat ders icin 1 saat daha hazırlık ve planlama gorevi karşılığında ayrıca ek ders ucreti odenir." hukmune yer verilmiştir.
Goruleceği uzere hukumde, hazırlık ve planlama gorevi karşılığında odenmesi ongorulen ek ders ucretinin belirli bir donemde odenmesi yonunde herhangi bir sınırlama getirilmemiştir.
Bu cercevede, yaz tatili doneminde yapılan yaz okulu kapsamında destekleme ve yetiştirme kurslarında gorevlendirilen oğretmenlerin fiilen okuttukları derslerin, haftada 3 saati gecmemek şartıyla hazırlık ve planlama gorevi karşılığı ek ders ucretinin hesabında dikkate alınması gerektiği değerlendirilmektedir." acıklamasında bulunmuştur.
İşte o goruş yazısı; Ahmet KANDEMİR