Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim oğretim yılı yaz doneminde acılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve Yaz Okullarında gorev alan oğretmenlere hizmet puanı verilip / verilmeyeceği ve hizmet puanı verilecek ise MEBBİS'te islenecek kısım konusunda goruş yazısı yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Genel Mudurluğu 11.08.2022 tarih ve 55071187 sayılı sayılı goruş yazısında; "Destekleme ve Yetiştirme Kursları Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yonergesi ve ilgi Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu hukumlerince yapılmakta olup ilgi (c) Yonetmeliğin 2. maddesinin 5. bendinde: "Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yonergesi ve İlkokullarda Yetiştirme Programı (IYEP) kapsamında fiilen ders okutan veya yonetim gorevini yuruten eğitim kurumu yoneticisi ve oğretmenlerin hizmet puanlarına, bu kapsamda gorev yaptıkları her ay icin 0,5 puan eklenir." hukmu yer almaktadır. Yaz okulları kapsamında acılan kurslar da Destekleme ve Yetiştirme kursu kapsamında acıldığından Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliği kapsamında değerlendirilebileceği mutalaa edilmektedir."
Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliğinin "Hizmet puanları" başlıklı 40. maddesi. 5. fırkasındaki; "(5) (Değişik:RG-19/6/2020-31160)Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yonergesi ve İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında fiilen ders okutan veya yonetim gorevini yuruten eğitim kurumu yoneticisi ve oğretmenlerin hizmet puanlarına, bu kapsamda gorev yaptıkları her ay icin 0,5 puan eklenir."
İşte o goruş yazısı;
Ahmet KANDEMİR