Konya'nın Beyşehir ilcesinde, yaklaşık 3,5 ay once gecirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve dun hayatını kaybeden beden eğitimi oğretmeni Mahmut Cay icin 28 yıldır gorev yaptığı Ali Akkanat Anadolu Lisesi'nde toren duzenlendi. Beyşehir Devlet Hastanesi morgundan alınan Cay'ın cenazesi, nakil aracıyla gorev yaptığı lisenin bahcesine getirildi.
İlce Milli Eğitim Muduru Musa Konuk, buradaki torende, 2022-2023 eğitim-oğretim yılına, beden eğitimi oğretmeni olan Mahut Cay'ın vefatı sebebiyle cok buruk başladıklarını belirtti.
Konuk, "Yuzme bilen bir oğrenci varsa Mahmut hocamın eseridir, eğer bugun yaklaşık 500 oğrenci jimnastik yapıyorsa bu Mahmut hocanın eseridir. Geleneksel okculuktan tutun da atletizme kadar, futbola, voleybola kadar, hem kendisi dolu dolu bir sporcu hem de oğrencileri yetiştirmiştir. Spor yapan kim varsa emeği olduğunu duşunuyorum. Kısacası Beyşehir'imizde cok guzel bir iz bırakmıştır. Camiamızın, ilcemizin, hepimizin başı sağ olsun." dedi.
Mahmut Cay icin okulun bahcesinde kılınan cenaze namazının ardından dua edildi. Bu sırada kızı Ezgi Cay'ın "Goturmeyin lutfen." sozleriyle babasının tabutundan tutması, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Aynı kazada yaralanan Mert Cay da babasının cenaze namazında saf tuttu.
Tabutun omuzlarda taşınıp cenaze nakil aracına alındığı esnada katılımcılar gozyaşlarına hakim olamadı.
Cenaze torenine, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, okul mudurleri, oğretmenler, oğrenciler, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, muhtarlar, veliler ve cok sayıda vatandaş katıldı.
Yunus T. yonetimindeki 42 AKS 906 plakalı minibus, 28 Mayıs'ta Beyşehir-Seydişehir kara yolunun 2. kilometresinde Mert Cay yonetimindeki 42 BDD 62 plakalı otomobille carpışmıştı.
Refuje savrulan otomobilin surucusu Mert Cay ile yanındaki babası Mahmut Cay ile minibuste yolcu olarak bulunan Hikmet D. yaralanmıştı.
Ağır yaralanan Mahmut Cay, Necmettin Erbakan Universitesi Meram Tıp Fakultesi Hastanesi'ne kaldırılmış, yoğun bakımda 3,5 ay tedavi goren Cay, dun hayatını kaybetmişti.
Kazada yaralanan Beyşehir'in sevilen oğretmeni 3,5 ay sonra hayatını kaybetti