Gaziantepli Oğretmen Fahrettin Korkmaz, yuksek lisans ve doktora tezini tamamladıktan sonra docent olarak ilkokulda gorev yapmaya devam etmesiyle dikkat cekiyor. Bir ilkokulda docent unvanıyla gorev yapan tek oğretmen olduğunu belirten Korkmaz, hayalinde ise universitede oğretim gorevlisi olmanın bulunduğunu soyledi. Şehitkamil ilcesi Edebali İlkokulu'nda Rehberlik ve Psikolojik Danışman olarak gorev yapan Fahrettin Korkmaz, ilginc hikayesiyle dikkat cekiyor. Oğretmenlik yaptığı esnada 2012 yılında yuksek lisans ve 2016 yılında da doktora tezini tamamlayan Korkmaz, 2021 yılında ise docent unvanını aldı. Akademik kariyer basamaklarını bir bir tırmanan Korkmaz, Doc. Dr. unvanı ile Edebali İlkokulundaki gorevine devam ediyor. Bir ilkokulda docent unvanıyla gorev yapan tek oğretmen olduğunu iddia eden Korkmaz, hayalinde ise universitede oğretim gorevlisi olmanın bulunduğunu soyledi.
"Yuksek lisans ve doktoramı tamamlayarak docent unvanını aldım"
Yıllar once yuksek lisans ve doktora tezlerini tamamladığını soyleyen Doc. Dr. Korkmaz, "2010-2012 yılları arasında Gaziantep Universitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında yuksek lisansımı tamamladım. Hemen arkasından da 2016 yılında eğitim bilimleri alanında doktoramı tamamladım. Daha sonrasında ise yurt icinde ve yurt dışında kitap calışmalarım oldu. Kongrelere katılarak bildiriler sundum. Ulusal ve uluslararası duzeyde makalelerim ust duzeyde taranan indexlerdeki dergilerde yayımlandı. 2021 yılı Mart ayı itibarıyla da docentlik unvanını aldım" dedi.
"İlkokulda gorev yapan docent unvanlı tek oğretmen olduğumu duşunuyorum"
Bir ilkokulda gorev yapan yuksek lisans ve doktorasını tamamlamış tek oğretmen olduğunu iddia eden Doc. Dr. Korkmaz, "Bildiğim kadarıyla 1 milyon 200 bin oğretmen icerisinde docent unvanıyla Milli Eğitim Bakanlığında calışan tek oğretmenim. Bu tarif edilemeyecek derecede insanı rahatlatan hoş bir duygu. İlk olmanın verdiği sevincle mesleğime devam ediyorum" ifadelerini kullandı.
"İnsanlar genelde hayretle karşılıyor"
Doc. Dr. unvanıyla ilkokulda goreve yaptığını duyanların ya da bilenlerin bu duruma cok şaşırdığını belirten Korkmaz, "Bu hikayeyi farklı ortamlarda paylaştığım zaman insanlar genelde hayretle karşılıyor. Genelde docentlik unvanının universitelerde olduğunu duşunuyorlar. Ben MEB'de de bu işin yapılabildiğini insanlara gostermek istedim" şeklinde konuştu.
"Universitede oğretim gorevlisi olma hayalim var"
İleriki donemlerde universitede oğretim gorevlisi olarak calışma hayali olduğunu da acıklayan Doc. Dr. Korkmaz, "Universite ile ilgili olarak da farklı girişimlerim oldu. Uygun bir kadro tahsis edildiği zaman universiteye gecmeyi duşunuyorum. Cunku akademik kariyer ve universitede oğretim gorevlisi olmak hayalimi susleyen bir şeydir. Ben 18 yıldır Milli Eğitim Bakanlığında oğretmenlik yapıyorum. Yaklaşık olarak bir bucuk yıldır da docentlik unvanıyla rehberlik ve psikolojik danışman oğretmeni olarak gorevime devam ediyorum" diye konuştu.