Hakkari'nin Yuksekova ilcesine bağlı Armutduzu koyu okulunda mudur yardımcısı Umit Bartın, okula gelen oğrencileri santur calarak karşılıyor. Armutduzu koyu okulunun mudur yardımcısı Umit Bartın, İran ve Hindistan'a has olan santur enstrumanı ile okula renk katıyor. Bartın, oğrencilerin okula sabah daha iyi başlamasına vesile olmak icin haftada bir kez santur calarak oğrencileri karşılayacağını belirtti.
Cocukların daha performanslı okula başlamalarına vesile olmak icin santur caldığını ifade eden Bartın, ''Yaz tatili sonlarına doğru koyleri gezdiğim esnada Yuksekova'ya 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve aynı zamanda ilcenin en son koyu olan Armutduzu koyune geldim. Burada idareci olarak cocuklarımız icin ne yapabilirim duşuncesiyle farklı etkinlikler duşunmeye başladım. Onları yıllardır caldığım İran ve Hindistan muzik dunyasına ait santur sesiyle buluşturmaya karar verdim. Okulun onunde santur calarak oğrencileri bu şekilde karşılarken cocukların yuzlerinde oluşan sevinci gorduğumde cok buyuk bir mutluluk oldu benim icin. Koy okulumuzda oğrencilerimizin kucuk dunyasına bu şekilde dokunmak hem onlar icin hem de benim icin bir renklilikti. Cocukların okula daha mutlu bir şekilde geldiklerini gordum. Okula dair motivasyonlarının bu şekilde iyileştiğini gormek herhalde butun eğitimcilerin en buyuk isteğidir. Ayrıca bu koy ilcenin en son, yani sınır koyu olduğu icin burası cok bilinen bir yer değil. Dolayısıyla buradaki oğrenciler bircok şeyden yoksun kalıyorlar. Bizler burada bu oğrencilerimiz icin ictenlikle bir şeyler yaptığımızda guzel şeylerin ortaya cıktığını gozlemledik hep. Geleceğimiz olan cocuklarımız, bizlere ve hepimize emanet. Şartlar ne olursa olsun oğrencilerimizle beraber okulumuza ve bu koye renklilik katmaya devam edeceğiz'' dedi.