'Global Teacher Award-Kuresel Oğretmen Odulu'ne bu yıl Kutahya Orgeneral Asım Gunduz İlkoğretim Okulunda sınıf oğretmeni olarak yapan Esin Sarıkaya layık goruldu. Turkiye'de bu odule layık gorulen 3 oğretmenden biri olan Esin Sarıkaya, hem Kutahya'yı hem de tum Turkiye'yi gururlandırdı. Esin Sarıkaya ile birlikte Erzurum'dan Tuba Dumlu Guler, Muğla'dan Necip Akca ve Ordu'dan Caner Sarıoğlu'nun da aynı odulu almaya hak kazandığı oğrenildi.

115 ulkeden binlerce oğretmenin başvurduğu ve 'Eğitim Nobeli' olarak bilinen Global Teacher Award'ın, Hindistan'da faaliyet gosteren AKS Education Awards kuruluşu tarafından duzenlendiği belirtildi.

İHA'ya konuşan Oğretmen Esin Sarıkaya, "Soz konusu Kuresel Oğretmen Odulu, dunyanın her koşesine aktif olarak ulaşmayı amaclayan ve mesleklerine katkılarda bulunan olağanustu oğretmenleri tanımlayan ve tanıyan en prestijli organizasyonlardan ve odullerden biri olarak tanınıyor. Yaptığı calışmalarla eğitimde fark oluşturan, mesleğine olağanustu katkılar sağlayan, sınıflarının dışında da topluma hizmet eden oğretmenlerin odullendirildiği organizasyonun odul toreni 5-6 Kasım'da Hindistan'ın başkenti New Delhi'de gercekleştirilecek. Bu odulu layık gorulmem beni gururlandırdı" dedi.