İzmir'in Konak ilcesinde beden eğitim oğretmenliği yapan Kamuran Sonmez (64), 31'inci Balkan Masterler Şampiyonası'nda engelli koşuda altın madalyanın sahibi oldu. 41 yıldır oğretmenlik yapan ancak 15 Şubat'ta emekli olmaya hazırlanan Sonmez, 'Mesleğimi, oğrencilerimi cok seviyorum. Cok huzunleniyorum. Daha calışmak isterdim ama yasal sınırlar bu kadar. Emekli olsam da uzun yıllar hem yarışmacı olarak hem sağlık icin spora devam edeceğim' dedi. Ege Universitesi'nden mezun olup 41 yıl once beden eğitimi oğretmenliği yapmaya başlayan Kamuran Sonmez, oğretmenliğin yanı sıra atletizm hakemliği ve antrenorluk de yapıyor. Başarılı sporcular yetiştirmek icin calışmalarını buyuk bir ozveriyle surduren Sonmez, Selanik'te 23-25 Eylul 2022'de duzenlenen 31'inci Balkan Masterler Şampiyonası'nda 80 metre engellide şampiyon oldu, cirit atmada ise ikincilik kursusune cıktı.
Konak Cınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gorev yapan Kamuran Sonmez, duzenli spor yaptığı icin cok dinamik olduğunu dile getirdi. Sonmez, "Oğrencilerimi spora alıştırmak, sağlıklı bir nesil yetiştirmek istiyorum. Haftada 4-5 kez idman yapıyorum.
Masterlar Atletizm Spor Kulubu'ne uye oldum. Kulubum adına Balkan ve Turkiye şampiyonalarına katılıyorum. Oğrencilerime idol olmak, spor yapmalarını sağlamak, disiplinli olduklarını gormek, yeteneklerini değerlendirmelerine yol acmak; benim icin buyuk mutluluk. Bir oğrencimin yeteneğini keşfedip, yarışmacı yaptığımda ayrı bir mutluluk hissediyorum" dedi.

'GECEN YILDAN DAHA İYİ BİR DERECE ALDIM'
Balkan Atletizm Masterlar Şampiyonası'nda 60-64 yaş kategorisinde koşuya katıldığını anlatan Sonmez, "Engel koşmaya universite yıllarımda başlamıştım. Avrupa şampiyonasında secme final oluyor. Daha once İtalya'ya gitmiş, secmeyi gecip finale kalmıştım.
Turk master atleti olarak 6'ncı olmuştum. Bu yıl Balkanlarda ise 80 engelliyi 17 saniye 37 salisede koştum. Gecen yıldan daha iyi bir derece aldım. Yaş alıyorum. Buna rağmen daha iyi bir derecede koşuyorsam; bundan daha buyuk mutluluk yok" diye konuştu.
'OĞRENCİLERİMLE BİRLİKTE KOŞUP ENGEL ATLIYORUZ'
Başarısının sırrı hakkında bilgi veren Sonmez, duzenli yaşam, uyku, sağlıklı yiyecekler ve duzenli sporun kendisini zinde tuttuğunu anlattı. Başarının calışmayla geldiğini dile getiren Sonmez, "Yeteneksiz de olsa bir oğrenci calışınca bir yerlere gelebilir. Bunun yaşla da bir ilgisi yok. Oğrencilerimle yarışıyorum, koşuyorum, onlara uzun atlamayı oğretiyorum. Birlikte koşup, engel atlıyoruz. Canlı bir ornek olmak istiyorum. Sağlıklı, mutlu, dinamik iyi insanlar olmaları icin elimden geleni yapıyorum" ifadelerini kullandı. Bundan sonraki hedefinin Avrupa'da ilk 3'e girmek olduğunu soyleyen Sonmez, 4 yıl 65 yaş kategorisinde koşmaya devam edeceğini soyledi.
'DAHA UZUN YILLAR CALIŞMAK İSTİYORUM'

Mesleği bırakmak zorunda olmanın uzuntusunu yaşadığını paylaşan Sonmez, "15 Şubat'ta emekli olacağımı duşundukce sevinemiyorum. Daha uzun yıllar calışmak istiyorum.
Mesleğimi, oğrencilerimi cok seviyorum. Benim icin uzucu bir durum. Cok huzunleniyorum. Daha calışmak isterdim ama yasal sınırlar bu kadar. Hayırlı olsun diyorum. Fakat spora devam edeceğim. Emekli olsam da uzun yıllar hem yarışmacı olarak hem sağlık icin bu işi surdureceğim" dedi.