Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında e-kurs oğretmen havuzunda farklı okullardan ilgili branşlara başvuru varken, okullardaki mudur ve mudur yardımcılarına Destekleme ve Yetiştirme Kursları gorevi verilir mi? Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Mudurluğu'nun Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında e-kurs oğretmen havuzunda farklı okullardan ilgili branşlara başvuru varken, okullardaki mudur ve mudur yardımcılarına Destekleme ve Yetiştirme Kursları gorevi verilip verilemeyeceği hususunda goruş yazısı yayımladı.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Genel Mudurluğu 29.09.2022 tarih ve 59413038 sayılı goruş yazısında "Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzunun "Genel Esaslar" başlıklı 1.6. maddesinde; "Kurslarda, kurs talebinde bulunan kadrolu/sozleşmeli oğretmenlere oncelik verilmesi esastır. Bu oğretmenlerin ihtiyacı karşılamaması halinde kurs merkezi mudur ve mudur yardımcıları gorevlendirilebilir." hukmu yer almakta olup oncelikle kurs planlama işlemlerinde komisyon oğretmen talep et ekranından oğretmen talep edilmesi ve ilgili komisyonca gorev bekleyen kadrolu veya sozleşmeli oğretmenlerin sistem uzerinden gorevlendirilmesi gerekmektedir." acıklamalarına yer vererek Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında e-kurs oğretmen havuzunda farklı okullardan ilgili branşlara başvuru varken, okullardaki mudur ve mudur yardımcılarına Destekleme ve Yetiştirme Kursları gorevi verilemeyeceğini belirtti.
İşte o goruş yazısı;
Ahmet KANDEMİR