Blogunuz buyudukce eski yazılarımızda vermiş olduğumuz bağlantıların, yeni linklerin, paylaşımların kontrolu oldukca zorlaşmaya başlar. Ziyaretcilerin olu linklere tıklayıp istenen sayfaya ulaşamaması bloğunuzun seo performansına zarar verebilir. Olu linkler arama motorları tarafından hoş karşılanmazlar. Bu sebep den dolayı linklerin belirli aralıklarla kontrol edilmesi gerekmektedir. WordPress geliştiricileri de bizim işimizi kolaylaştırmak adına Broken Link Checker ( Kırık Bağlantı bildirici ) eklentisini geliştirmişler. Bugunku yazımızda bu eklenti hakkında sizleri bilgilendirmeye calışacağız.
Broken Link Checker (Kırık Bağlantı bildirici ) eklentisi ile bloğunuzda bulunan linklerin tumunu kontrol ederek sayfalarda bulunan linklerin olu olup olmadığını kontrol eder ve size bildirir. Kırık bağlantıları rapor halinde sizin e- posta adresinize gonderiyor. Başka adrese yonlendirilmiş bağlantı varsa bunları kontrol edip size bildiriyor. En onemlisi de olu olan linkleri eklentinin ayar sayfasından kolayca kaydırabilmenize olanak sağlıyor. Ucretsiz ve Turkce dil desteği de bulunan bu eklenti, kırık linkleri kontrol etmede zorluk cekenler icin cok yardımcı oluyor.
Ayarlar
Durum : Bloğunuzda calışmayan link varsa bu bolumden durumu takip edebilirsiniz.
Bağlantıyı otomatik kontrol et : Bu bolumde eklentinin bağlantıları kac saatte bir kontrol edeceğiniz yazıyoruz. Ben kendi blogumda 72 saat olarak girdim.
E-posta ile bildir : Bu bolumde Kırık bağlantı tespit edildiğinde bana e-posta bildir Seceneğini secelim.
Notification e-mail address : Bu bolumde ise bildirimin gideceği e-posta adresini yazıyoruz. Eğer Ayarlar Genel bolumunde bulunan mail adresini kullanmak istiyorsanız bu bolumu boş bırakın.
Kurulum
WordPress admin paneline giriniz ve sol tarafta bulunan eklentiler kısmında yeni ekle giriniz. Eklenti arama arama yerine Broken Link Checker yazınız ve aratınız. Daha sonra eklentimizin adını bulup Şimdi kur yazısına tıklayıp kurulumu başlatınız. İşlem bittikten sonra işlem şemasının en altında Eklentiyi Etkinleştirin yazısına tıklayarak etkinleştirin. Eklentinin kurulumunu ve ayarlarını acıkladık. WordPress eklentileri ni acıklamaya devam edeceğiz şimdilik bu kadar.
Kaynak:http://www.hostingdomain.web.tr/broken-link-checker/