Muğla'nın Koyceğiz ilcesinde Turkce oğretmeni olan ve aynı zamanda Senarist, Yazar ve Yonetmenlik yapan Erdal Kara'nın yazıp yonettiği Yaşam Kulubesi (LIFE HUT) kısa filmi, 15. odulunu kazandı. Daha once Fransa'nın Auber Film Festivali'nden En İyi Kısa Film odulunu kazanan Yaşam Kulubesi kısa filmi, 20 Aralık'ta Hindistan'ın Patna Bihar şehrinde duzenlenen film festivalinde de juri kararıyla "En İyi Kısa Film" odulu almaya hak kazandı. Festivalin Direktoru Vikas K. Saheb, 20 Aralık 2022 tarihinde gonderdiği mailde, "Sizi 2022 Yılı Gully Uluslararası Film Festivali'nin kazananı ilan etmekten gurur duyuyoruz. Dunyanın 79 ulkesinden 2 bin 700'den fazla filmin katıldığı festivalimizin kazananı sizsiniz. Film yapımına olan kararlılığınız ve bağlılığınız icin teşekkur ederiz" diyerek filmin yonetmeni Erdal Kara'yı tebrik etti.
Filmin senaristi ve yonetmeni Erdal Kara, Festival Yonetimi tarafından "Gully Film Festivali Kupası" ve "Kazanan Sertifikası" ile odullendirilirken, Kara yaptığı acıklamasında "Bu odulu filmimize olağanustu emek veren ekibim adına alıyorum. En iyi filmin yonetmeni olmaktan tarifsiz mutluluk duydum. Hindistan'dan bu yıl, ikinci buyuk odulumuzu almış olduk. İlk buyuk odul, 'En İyi Eğitim Filmi' oduluydu. Yaşam Kulubesi, 15. odulune kavuştu. Yeni film projelerim icin iyi bir ozguven biriktirdim" dedi.
Yaşam Kulubesi filminin yonetmeni Erdal Kara'nın 2 kısa film, 5 animasyon, 1 belgesel film projeleri bulunurken sosyal icerikli 5 adet oyku ve roman eseri de bulunuyor. Aynı zamanda Kara, Muğla'nın Koyceğiz ilcesindeki Bilim-Sanat Merkezi'nde Turkce oğretmeni olarak gorev yapıyor.