Siirt'te gorev yaptığı okulda rahatsızlanan oğretmen tedavi gorduğu hastanede yaşamını yitirdi. Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesinde meslek dersleri oğretmeni Eşref Yontaş (60), 22 Aralık'ta okulda rahatsızlandı.
112 Acil Sağlık ekiplerince Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yontaş'ın yapılan tetkiklerde beyin kanaması gecirdiği tespit edildi.
Yoğun bakımda tedavi goren Yontaş, mudahalelere rağmen kurtarılamadı.
Yontaş'ın cenazesinin yarın Tillo ilcesine bağlı İkizbağlar koyunde toprağa verileceği oğrenildi.
İl Milli Eğitim Mudurluğunun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesinde gorev yapanEşref Yontaş'ın vefat ettiği belirtilerek, Yontaş'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, tum eğitim camiasına da başsağlığı dilendi.
Eşref Yontaş, El Ezher Universitesinden mezun olduktan sonra 1987'de Kahramanmaraş'ın Elbistan ilcesine atanmış, 1991'de ise Siirt İmam Hatip Lisesinde goreve başlamıştı.
Yontaş, El Ezher Universitesi mezunu olduğu gerekcesiyle 28 Şubat surecinde gorevden alınmış, Milli Eğitim Mudurluğunde memur olarak gorevlendirilmişti. Yargı kararıyla Milli Eğitim Bakanlığınca Siirt Endustri Meslek Lisesine gorevlendirilen Yontaş, 4 yıl aranın ardından mesleğine geri donmuştu.