Hakkari'nin Yuksekova ilcesine bağlı Bağdaş koyunde yaşayan ucretli oğretmen Musa Tavşan, ders verdiği okulun bulunduğu yaklaşık 10 kilometre mesafedeki koye atla gidiyor. Adnan Menderes Universitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi'nden 5 yıl once mezun olan 29 yaşındaki Tavşan, onceki yıl kendi koyundeki okulda ucretli oğretmenlik yapmaya başladı.
Bu yıl ilceye bağlı 68 oğrencisi bulunan Kecili Koyu İlk ve Ortaokuluna gorevlendirilen Tavşan, 2. sınıftaki 5 oğrencisine ders verebilmek icin atla yaklaşık 10 kilometre yolculuk yapıyor.
Zaman zaman karşılaştığı zorluklara aldırmayan Tavşan, ilk gunler kendisini at sırtında goren koyluler, diğer oğretmenler ve oğrencilerinin şaşırdığını soyledi.
Atını bazen okul bahcesinin dış kapısına bazen de akrabalarının evinin bahcesine bağlayıp derse giren Tavşan, yaşadığı koy ile okulun bulunduğu koy arasında 15 kilometre mesafenin bulunduğunu anlattı.
Tavşan, "Kestirme yerleri kullanarak bu mesafeyi 10 kilometreye kadar duşuruyorum. Ders başlamadan once koyden ata binerek okula geliyorum, akşam tekrar at ile donuyorum. Okulda oğrencilerime kavuştuğumda tum zorlukları unutuyorum. Burada oğrencilerime en iyi eğitimi vermeye calışıyorum. Kar yağdığında ulaşımda sıkıntı olursa bir akrabamın evinde kalacağım. Zorlukları olduğu kadar zevkli yanları da var. Arabayla daha uzun suruyor. Atla gelince bazı noktalarda kestirme yolları kullanıyorum. Okuldaki 9 oğretmenle, oğrencilerimizin vatana ve millete hayırlı bireyler olması icin caba sarf ediyoruz. Bize verilen gorevi en iyi şekilde yapmaya calışıyoruz." diye konuştu.
Oğrencilerden Azad Şeker, oğretmenlerini cok sevdiklerini dile getirdi.