Buyukcekmece'de yaşayan 56 yaşındaki oğretmen Bahri Goktaş, birkac yıl icerisinde hobi olarak topladığı Anadol marka aracların koleksiyonunu yaptı. Bir tek Bocek modelli aracının eksik olduğunu ifade eden Goktaş, yakın zamanda onu da koleksiyonuna katmak istediğini soyledi. 5 yıl once yurtdışına eski model bir aracını goturen gurbetci vatandaşın haberini izleyerek etkilenen 56 yaşındaki oğretmen Bahri Goktaş, yerli uretim Anadol marka otomobilleri yeniden araştırmaya başladı. Aracları tek tek araştırıp bulan Goktaş, Anadol markalı 10 aracı bir araya getirdi. 2-3 yıl icerisinde tum aracları toplayan Goktaş, son olarak ise Anadol'un "Bocek" modelini arıyor. Aracların hepsinin calışır durumda olduğunu soyleyen Bahri Goktaş, kendisine gelen tekliflere rağmen satmayı duşunmuyor. Yol uzerinden gecen insanların ilgisini cektiğini ve aracların yanında fotoğraf cekildiklerini belirten Goktaş, arabaları icin bir sergi acmak istiyor.
"Hepsi calışır durumda muayene sigorta var"
Koleksiyonuyla ilgili konuşan, Bahri Goktaş, "Bundan 5 yıl once akşam evde haberlere bakıyordum. Almanya'da calışan Turk işci buraya gelip Anadol ve Tofaş araba alıyor. Bakımlarını yaptırıyor 1970'li yıllarındaki sanatcıların fotoğraflarını giydiriyor araca ve Almanya'ya goturuyor. Orada bu durum gundem olmuş. Buyuk reklam firmaları peşine duşmuş. Hatta bir anısını anlatıyor. Bir polis ceviriyor bu ne diye kendisine sorunca 50 yaşında araba diyor poliste git başımdan diyerek ceza kesmiyor. Benimde sonradan aklıma geldi Anadol araba. Bir tane alayım dedim, ilk A2SL modelini aldım Ankara'dan. Sonra Maltepe'den aldım. Denizli'den aldım Artvin'den aldım. En son bir tane Anadol Bocek modelimiz eksik. Cok az uretildiği icin kıymetli olmamış samanlıkta orada burada curumuş. İzmir'de bir tane Bocek bulmuştum o da kısmet olmadı. Fiyatlar uygun iken almıştım. Hepsi calışır durumda muayene sigorta var" dedi.
"Araclarımı satmayı hic duşunmedim"
Araclarını sergilemek istediğini belirten Goktaş, "Bir sergi duşunuyorum ama bu yakın alanlarından birisinde. Gece gunduz goren herkes merak edip geliyor. Fotoğraf cektiriyor ustune uzanıyor. Bir suru kişi geliyor. Fotoğraf cekerken kac para diye soran da oluyormuş ama bizim para talep ettiğimiz falan yok. Gorebilirler inceleyebilirler hic sorun değil. Satmayı duşunmedim hic. Bu işin ticaretini duşunmediğimden fiyatta duşunmedim. Bizim gorevli arkadaşa sormuşlar bunu satar mı falan diye. Satma gibi duşuncem yok. Turkiye'de uretilen arabalarla ilgili bir koleksiyon duşunuyorum. Şu anda TOGG uretiliyor. Cumhurbaşkanımızın onculuğunde devam ediyor. Onemli olan uretilmesi kimin urettiği değil. İnşallah bu ortaklık bozulmadan Turkiye'nin Turk malı olarak uretime devam edilmesini cok isterim" şeklinde konuştu" şeklinde konuştu.