Hakkari'nin Yuksekova ilcesinde okulu bırakan İsa Cağa, oğretmenlerinin bir aylık cabaları sonucu eğitim oğretimine kaldığı yerden tekrar başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi Yuksekova'da sonuc vermeye başladı. İlceye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Ortac koyunde yaşayan İsa Cağa isimli oğrenci, 8'inci sınıftan sonra maddi imkansızlıklardan dolayı okulu bırakmak zorunda kaldı. Durumu fark eden Yeni Mahalle Anadolu İmam Hatip Lisesinin idarecileri ve oğretmenleri, İsa Cağa'nın yeniden okula kazandırılması icin bir ay boyunca her gun koye gidip ailesiyle goruştu. Okul idarecileri ile oğretmenlerinin başarıyla sonuclanan cabaları sonucu İsa yeniden okula kazandırıldı.
"İsa'yı okula kazandırmak icin hic yılmadık"
Bir ay boyunca oğrenciyi okula kazandırmak icin aile ile goruşmeler yaptıklarını belirten oğretmen Zeynep Hanbay, "İsa bizim kayıp ama yeni bulduğumuz cevher cocuğumuz. Biz İsa icin son bir aydır babasının kapısını aşındırdık. İsa'nın okula başlaması icin iyi ki de gitmişiz, iyi ki de bu yolu secmişiz. İyi ki kapısını aşındırmışız. İsa'nın babası maddi imkanları olmadığı icin gonderemediğini belirtti. Biz değil şimdi universitede bile İsa'nın maddi manevi yardımcısıyız dedik ve İsa uc haftadır okulumuzda. İsa'da buyuk bir potansiyel keşfettik. Bu potansiyeli keşfedip bağrımıza bastık. İsa; ahlaklı, temiz bir oğrencimiz. İsa artık bizim oğrencimiz değil cocuğumuz. İsa gibi bircok cocuğumuz var yetişemediğimiz. Eğitim hicbir zaman boş değildir, aileler lutfen cocuklarımızı okula gonderelim" dedi.
"Oğretmenlerim bana umut oldu"
Şu an ruyadaymış gibi kendisini hissettiğini ifade eden İsa Cağa ise "8. sınıftan sonra maddi imkanlarımız olmadığı icin babam beni okula gonderemedi. Ortac koyunden geliyorum. Hocalarım aradı, 'neden okula gelmiyorsun' deyince, babam gondermiyorum dedim. 'Maddi ve manevi yardımcı olacağız' dediler. Hocalarım koye, eve geldi ve onların sayesinde okula geldim. Allah onlardan razı olsun. Okulumu ve oğretmenlerimi seviyorum, bana her konuda destek oluyorlar. Okul idaresi ve oğretmenlerim sayesinde okula devam ediyorum. Cok mutluyum, okulumu seviyorum. İleride avukat olmak istiyorum. Evimizde hasta olan bir kardeşim olduğu icin okula gidemedim. Oğretmenlerim bir ay boyunca evimize geldiler ve ben okula başladığım icin cok mutluyum" ifadelerini kullandı.
Baba Muzaffer Cağa ise oğlunu 8. sınıftan sonra maddi imkansızlıklardan dolayı okula gonderemediğini soyleyerek, "Koyumuz merkeze 30 kilometre uzaklıkta. Cocuğumun da okumaya hevesi vardı. Mudur, oğretmenler sağ olsun her şeye rağmen koye geldiler. Cocuğumun tum imkanları alması icin seferber oldular. Allah razı olsun, eve geldiler. Pansiyonda yer ayrıldı İsa'ya. Şimdi cocuğum emin ellerde ve inşallah okuyacak iyi bir avukat olacak. Ben ruyada bile bunun olacağını duşunmezdim ama şimdi cocuğum gercekten okuyor'' şeklinde konuştu.