Atama bekleyen oğretmenler Ankara'da "100 bin atama" talebiyle Ulus Meydanı'nda eylem yaptı. Turkiye'nin dort bir yanında yıllardır atama bekleyen oğretmen adayları, seslerini hukumete duyurabilmek icin bugun Ankara'ya geldi.
Oğretmen adayları, "100 bin atama" talebiyle Ulus Meydanı'nda kitlesel basın acıklaması yaptı. "Oğretmenler Ulus'ta, atama nerede" ve "Susma haykır, 100 bin haktır" sloganları atan oğretmen adayları, KPSS'den iyi puan almalarına rağmen yıllardır atama beklediklerini soyledi.
Sakarya'dan gelen ve 10 yıldır atanmayı bekleyen Derya Acıkdil ise "Şu an ucretli oğretmenim. Ucretli oğretmen maaşı ile ayrı bir duzeniniz olamaz. Aileye bağlı yaşamaya devam edeceksiniz ki belli bir yaştan sonra bu da zor. Ben sanıyordum ki universiteden sonra atanacağız, halbuki oyle değilmiş. Bunu acı bir şekilde gormuş olduk" dedi.
Atama bekleyen diğer oğretmenlerde oğretmen acığının ucretli oğretmenlerle kapatıldığını belirterek, "Ekonomik olarak daha duşuk ucretlerle calıştırıyorlar. Ben de 2 yıl once bin 500 liraya ucretli oğretmenlik yaptım" diye konuştu.
Şevket Goluk/Yenicağ