Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) ve Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında (DYK) gorev yapan oğretmenlerin kursların başlama ve bitiş tarihleri ile yer değiştirme donemindeki hizmet puanları konularına ilişkin goruş yazısı yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliğinin 40. maddesinin 4. fıkrasında; "Yatılı ve/veya pansiyonlu eğitim kuramlarında belletici olarak gorevlendirilen kadın oğretmenlerin hizmet puanlarına bu kapsamda fiilen gorev yaptıkları her ay icin 2, erkek oğretmenlerin hizmet puanlarına ise bu kapsamda fiilen gorev yaptıkları her ay icin 1 puan eklenir." hukmu ile beşinci fıkrasında; "(5)Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yonergesi ve ilkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında fiilen ders okutan veya yonetim gorevini yuruten eğitim kurumu yoneticisi ve oğretmenlerin hizmet puanlarına, bu kapsamda gorev yaptıkları her ay icin 0,5 puan eklenir." hukmu yer almaktadır.
Bu bilgiler ışığında Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğu 06.01.2023 tarih ve 67764313 sayılı goruş yazısında; "Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamındaki hizmet puanı, MEBBIS/e-Personel/Gorev Bilgileri/Destekleme ve Yetiştirme Kursları ekranında yer alan kayıtlar; belleticilik kapsamındaki hizmet puanı ise MEBBIS/e-Personel/Gorev Bilgileri/Belletmen Gorevlendirme Bilgileri ekranında yer alan kayıtlar esas alınarak hesaplanmaktadır. Bu kapsamdaki kayıtlar en fazla bir yıllık girilebilmekte, ileriki tarihlere ilişkin kayıtlara hizmet puanı verilmemekte, hizmet puanı icinde bulunulan aya ait olan bir kayıt bulunması halinde ayın ilk gununde sisteme yansımaktadır." acıklamasına yer vererek DYK yonelik hizmet puanlarının ileri tarihli olarak girilemeyeceğini acıkca vurgulamıştır.
İşte o goruş yazısı; Ahmet KANDEMİR