Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Trabzon'da bir hayırseverin evine yerleşen oğretmen cift, oğrencilerine kavuşacakları gunu bekliyor. Depremlerde Malatya'daki evlerinde hasar oluşan Nilufer ve Alaattin Aktaş cifti, 4 cocuklarıyla koydeki akrabalarının yanına giderek birkac gun kaldı.
Aktaş ailesi, daha sonra Trabzon'daki tanıdıkları vasıtasıyla Gurbulak Mahallesi'ndeki evinin kapısını acan hayırsever ailenin eşyalı dairesine yerleştirildi.
- "Telefonu kapattıktan sonra hungur hungur ağladım"
Malatya'nın Battalgazi ilcesindeki Hacı İbrahim Işık İlkokulunda sınıf oğretmeni olarak gorev yapan Nilufer Zontul Aktaş, AA muhabirine, aile olarak depremin yol actığı sıkıntıları atlatmaya calıştıklarını soyledi.
Bu surecte kendilerine yardımcı olan herkese teşekkur eden Aktaş, tek isteğinin ise cok ozlediği oğrencilerine bir an once kavuşmak olduğunu ifade etti.
Aktaş, Malatya'dan ayrılan minik oğrencileri ile telefonla goruştuğunu, onlara resim yapmaları, gunluk tutmaları ve doğada gezmeleri tavsiyesinde bulunduğunu anlattı.
Oğrencileriyle telefonda konuşurken guclu durmaya calıştığını vurgulayan Aktaş, şoyle devam etti:
"Onlar hep gozyaşlarıyla anlattılar yaşadıklarını ama ben kendimi dik tutmaya calıştım cunku ben ağlasam, onlar daha cok ağlayacaktı. Ben daha cok tebessumle onlara neşeli bir duygu vermeye calıştım fakat telefonu kapattıktan sonra hungur hungur ağladım."
Cocuk kitapları da kaleme alan Aktaş, şunları kaydetti:
"Şu benim yureğimi cok dağlıyor; oğrencilerimi bu yıl mezun edecektim. Veda kısmında etkinlik yapacaktık, onun hayaliyle de yarıyıl tatiline girdik. Cocuklar onun hayaliyle okula başlayacakları pazartesi gununu iple cekiyorlardı."
- Kendilerini yalnız bırakmayan insanlara teşekkur etti
Ataturk Ortaokulunun matematik oğretmenlerinden Alaattin Aktaş ise Trabzon'da iyi karşılandıklarını soyledi.
Depremin ucuncu gunu ekmek almaya cıkınca, Trabzon'dan gelen yardım konvoylarını yanlarında gorduklerini anlatan Aktaş, "Orada Trabzon'un ekmeğini yedik, buradan gelen odunla ısındık. Bizi zor gunlerde yalnız bırakmayan guzel ulkemin, guzel insanlarına teşekkur ederim." dedi.
Aktaş ailesine bir suredir boş olan evinin kapılarını acan Omer Coban ise depremzedeler icin elinden geleni yapmaya calıştığını ifade etti.
Kendi ailesi gibi gorduğu Aktaş ailesinin istedikleri kadar evde kalabileceklerini belirten Coban, sozlerini şoyle tamamladı:
"Devletin yanı sıra vatandaş olarak da elimizden geleni yapıp, tum insanlara ornek teşkil etmek istedik. Muhtarımızın vesilesiyle ailemizi yanımıza aldık. Annem ve babam burada yaşıyordu. Babam bir ay once vefat edince, annemi yanıma aldım. Burayı da depremzede ailemize verdik."