Kahramanmaraş merkezli depremlerin buyuk yıkıma neden olduğu Hatay'da oğretmen Suna Yıldız annesini kaybetti, kendisi ve babası enkazdan sağ cıktı. 6 katlı binanın enkaz yığınında annesine ait bir hatıra bulmaya calışan oğretmen, gorenleri duygulandırdı. Kahramanmaraş merkezli depremler 11 il icinde en cok Hatay'da yıkıma neden oldu. Kentte en cok hasarın olduğu ilce ise Antakya oldu. Kanatlı Caddesi'nde eski ve yeni olmak uzere bircok bina yerle bir oldu. Cadde yakınında 6 katlı 3 yıllık bir binada, yandaki binanın carpması sonucu yıkıldı. 41 yaşındaki oğretmen Suna Yıldız, depreme annesi Aysel ve babası Galip'le birlikte 6. katta yakalandı. Yıldız ve babası enkazdan 2 gun sonra sağ cıkarılırken, hayatını kaybeden 65 yaşındaki anne Aysel Yıldız'ın cenazesine iki hafta sonra ulaşıldı. Acısını bir kenara bırakan Suna Yıldız, annesinden bir hatıra bulabilmek icin her gun enkazın olduğu bolgeye geliyor. Annesinin fotoğrafı sadece telefonunda kalan Yıldız, annesinden bir parca eşya bulabilmek icin zaman zaman enkaz icinde arama yapıyor. Baba Galip Yıldız da enkazda bulduğu bir fotoğrafı yakından inceledi.
"Bir turlu ayakta duramadım"
Depreme uyanıkken yakalandığını anlatan Suna Yıldız, "Aşağıdan yukarından, sağdan sola deli gibi sallandık. Depremin durmasını bekledik. Daha once de sarsıntılar oluyordu, belirli bir sure sonra duruyordu. Bu bir turlu durmadı. Cok şiddetli sarsıldık. Ayağa kalktım ama bir turlu duramadım. Yatağın yanına eğildim, kafamı korudum. Kafamı her turlu parca duştu. Deprem durduktan sonra yerimden kalkabildim" dedi.
"Hatırası telefonumda kaldı"
Depreme 6. katta anne ve babasıyla yakalandığını hatırlatan Yıldız, "Yan bina bizim binaya devrildi. Ben iki gun sonra enkazdan cıkabildim. Annemi kaybettim. Annemi o şekilde molozlar altında gormek cok zordu. Evden hicbir şey kalmadı. Şu an bir fotoğraf arıyorum, hicbir şey yok. Annemin hatırasını gosteren bir fotoğraf bile bulamıyorum. Şoyle bir enkaza baktım, cunku sadece bakabiliyorum. Her yerde moloz yığını var. Bir fotoğraf bile yok, annemin fotoğrafı sadece telefonumda kaldı. Hatırası yok bende, kalmadı" ifadelerine yer verdi.
Yıldız, Antakya'yı asla terk etmeyeceklerini sozlerine ekledi.