Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adana'da hayatını kaybeden iki oğretmen icin Dr. Feyyaz Etiz Anadolu Lisesinde anı koşesi hazırlandı. Lisenin 16 yıllık biyoloji oğretmeni olan ve depremde coken İhsan Bayram Apartmanı'nın enkazında annesiyle yaşamını yitiren Neriman Duman ile tayin nedeniye 2018'den bu yana bulunduğu Hatay'da ailesiyle hayatını kaybeden okulun eski edebiyat oğretmeni Ozgur Karagedik'i mesai arkadaşları ve oğrencileri unutmadı.
Duman ve Karagedik icin okul binası girişinde Ataturk Koşesi'nin onune kurulan stantta anı koşesi oluşturuldu. Oğretmenlerin fotoğraflarının yer aldığı masaya bırakılan anı defterine ziyaretciler duygu ve duşuncelerini yazıyor.
Koşenin bir tarafında her iki oğretmenin okulda cektirdikleri fotoğraflar sergilenirken diğer koşesindeki stantta mezun oğrenciler ve oğretmenlerin Duman icin kucuk kağıtlara yazdıkları notlar yer alıyor.
Neriman Duman icin yazılan "Kırmızı hırkan, kırmızı rujun, huysuz ve tatlı kadın", "Şimdi bize kim 'Duzen al kortekslerinizi calıştırın' diyecek hocam", "Yerine oturduğum zaman 'Yurek mi yedin?' demiştin canım Neriman'ım", "Her sabah okula geldiğimde ilk iş olarak okula geldiniz mi diye arabanıza bakmayı ozledim. Sizi cok ozledik hocam", "İstanbul'da okul kazandığımı duyunca 'Oğlum gitme orada deprem olacak' demişti. Keşke ben enkaz altında kalsaydım siz oğretmenliğe devam etseydiniz", "D şıkkı hepsi...", "Bal yanaklı, disiplinli, cok tatlı" yazıları dikkati cekiyor.