Milli Eğitim Bakanlığı eğitim ve oğretim hizmetleri sınıfı dışında yer alan diğer hizmet sınıflarındaki bazı unvanlarda gorev yapan personelin, il ici isteğe bağlı yer değiştirme iş ve işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Gorevde Yukselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yonetmelik hukumlerine gore yurutulmektedir.
Yonetmeliğin 32'nci maddesinde; "(1) Bu Yonetmelik kapsamında bulunan personelden bulundukları kurumda 30 Eylul tarihi itibarıyla kesintisiz en az uc yıl gorev yapanlar, yer değiştirmek uzere başvuruda bulunabilirler.
(2) Başvurular Mayıs ayında alınır ve ilgili il milli eğitim mudurluğunce belirlenen ve durumlarına uygun kadrolar arasından en fazla on kuruma atanmak uzere tercihte bulunulabilir. Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında gecici gorevli olanlar ile aylıksız izinli olanlar, il ici isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler.
(3) İl ici isteğe bağlı yer değiştirme talebinde bulunan personelin atamaları, Haziran ayında tercihleri de dikkate alınarak hizmet suresi ustunluğune gore valiliklerce yapılır. Hizmet suresinin eşit olması halinde halen bulunduğu kadrodaki hizmet suresi fazla olana oncelik verilir, eşitliğin bozulmaması durumunda kura yoluna başvurulur.
(4) Bu madde kapsamında yapılan atamalar ilgili il milli eğitim mudurluğunce duyurulur." hukmune yer verilmiştir.
Buna gore,
1-İliniz okul ve kurumlarının personel ihtiyacı goz onunde bulundurulmak suretiyle munhal kadroların duyuruya cıkılması, duyuruya cıkılacak doner sermaye saymanı kadroları icin Bakanlık Destek Hizmetleri Genel Mudurluğunden goruş alınması,
2-Başvuruda bulunacak personelin MEBBİS modulundeki bilgilerinin guncellenmesi,
3-Haklarında yapılan idari soruşturma sonucunda gorev yerleri değiştirilenlere, daha once gorev yaptıkları gorev yerine aradan (4) dort yıl gecmeden tercih hakkı verilmemesi,

4-30 Eylul tarihi itibarıyla en az uc yıllık hizmet suresinin hesabında, gecici olarak başka okul/kurumlarda gorevlendirilenlerin gorev surelerinin asıl kadrolarının bulunduğu yerde gecirilmiş sayılması,
5-Başvurusu alınan personelin yer değiştirmesinin, ilgi Yonetmeliğin 32'nci maddesinin ucuncu fıkrasında belirtilen hukumler cercevesinde en gec Haziran ayının ilk haftasında gercekleştirilmesi,
6-İl icinde isteğe bağlı yer değişikliği gercekleştirilen personelin goreve başlama tarihlerinin MEBBİS modulune işlenmesi gerekmektedir.
İşte o yazı;
Ahmet KANDEMİR