2022 yılında, İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 4 Eylul 2022 tarihinde gercekleştirilmiş kılavuzu ise 5 Nisan 2022 tarihinde yayınlanmış iken 20023 yılındaki sınav 03 Eylul 2023 tarihinde gercekleştirilecek olmasına rağmen halen herhangi bir İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu halen yayınlanmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Olcme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Mudurluğunun İlkoğretim ve ortaoğretim kuramlarında oğrenimlerine devam eden oğrencilerin bursluluk hakkından faydalandırılması icin yapılacak olan sınav Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Yılı Sınav Uygulama Takvimine gore İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı) 2023/İOKBS 03 Eylul 2023 tarihinde gercekleştirilecektir.
Aynı sınav gecen yıl Milli Eğitim Bakanlığının 2022 Yılı Sınav Uygulama Takvimine gore; 4 Eylul 2022 tarihinde gercekleştirilmiştir.
Bursluluk hakkından faydalanmak isteyen oğrencilerin başvuru ve sınav uygulama surecleriyle ilgili iş ve işlemlerin acıklandığı "2022 Yılı İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumlan Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu" 5 Nisan 2022 tarihinden itibaren https://odsgm.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanarak yururluğe girmiştir.
Fakat bu yıl 2023 Yılı İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumlan Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu halen yayınlanmamıştır.
Sınav başvurusu yapılacağından İOKBS'ye başvuran oğrencilerin başvurularında; belgelerin eksik ve yanlış olmaması icin oğrenci velilerine rehberlik edilmesi, başvuru şartları ve ozellikle mali durum ile kontenjan turuyle ilgili belgelerin tam olup olmadığının okul mudurluklerince kurulan komisyon aracılığı ile kontrol edilmesi, ayrıca "2023 İOKBS ADAY BAŞVURU BİLGİLERİ FORMU"nun komisyon uyelerince de imzalandıktan sonra başvurunun okul muduru tarafından elektronik ortamda onaylanması gerektiğinden ayrıca okulların kapanmasına cok az bir zaman kaldığından 2023 Yılı İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama kılavuzunun bir an once yayımlanarak Sınav Uygulama Takvimine gore; merkezi sınav iş ve işlemlerinin herhangi bir aksaklığa meydan vermeden yurutulmesi gerekmektedir.
Ahmet KANDEMİR