"Oğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları" eki cizelgede 7 alanda değişiklik yapıldı yeni bir alan eklendi. Bu değişikliklerle oğretmen atamaya esas alan sayısı 95'e yukseldi. "Oğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları" nın 4 ve 12 nci maddeleri ile ek cizelgede bulunan pedagojik formasyon (*) ifadesinin acıklaması ekte yer aldığı şekilde değiştirilmiştir.
İşte o değişiklikler;
OĞRETMENLİK ALANLARI, ATAMA VE DERS OKUTMA ESASLARI
Tanımlar
Madde 4(1) h. Pedagojik Formasyon: Oğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yuksek Lisans Programını, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programını ya da Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen ve lisans eğitimi sırasında alınan pedagojik formasyon eğitimini kapsayan dersleri,
Pedagojik Formasyon Eğitimi / Programına Alınacaklar
Madde 12 -Bakanlık ve Yuksekoğretim Kurulu (YOK) iş birliği ile duzenlenen Oğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yuksek Lisans Programına, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına veya Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen ve lisans eğitimi sırasında alınan pedagojik formasyon eğitimine ek cizelgede yer verilen yuksekoğretim programlarından hangilerine devam edenlerin ya da mezun olanların alınacağı oğretmen ihtiyacı cercevesinde Personel Genel Mudurluğu ile Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğunun teklifi doğrultusunda Kurulca belirlenir.
(*) Bakanlık ve Yuksekoğretim Kurulu (YOK) iş birliği ile acılan/ acılacak olan Oğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yuksek Lisans Programını ya da Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programını başarı ile tamamlayanlar ile lisans eğitimi sırasında pedagojik formasyon eğitimini kapsayan dersleri alan ve diplomalarının arka yuzunde "Pedagojik formasyon eğitimini tamamlamıştır." ifadesi bulunanlar.
"Oğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları" eki cizelgenin 3, 5, 21, 51, 58, 59 ve 77 sıra numaralı bolumu ekte yer alan şekilde değiştirilmiş ve eki cizelgeye 95 sıra numaralı atama alanı eklenmiştir.
İşte o değişiklikler;
Ahmet KANDEMİR