Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın AK Parti'nin İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddiaları her gecen gun guclenirken, Bakan Koca'ya "İstanbul'a aday mısınız?" diye soruldu. Bakan Koca, "Benim dışımda birtakım spekulasyonlar yapılıyor olması doğru bir şey değil" dedi. Adı sık sık Mart 2024'te yapılması planlanan yerel secimlerde AK Parti'nin İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı adayı olarak anılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aday mısınız?" sorusuna yanıt verdi. Koca, "Ben bakanlığa, sağlığa, işime odaklıyım. Asla gundemimde yok. Benim dışımda insanlar konuşuyor. Hic de hoşuma gitmiyor" dedi.
İBB adaylığı asla gundemimde yok
Sozcu yazarı İsmail Saymaz, AK Parti'de İstanbul icin ibrenin Fahrettin Koca'da olduğu kulisini paylaşmıştı. Saymaz, Koca'ya "İstanbul'a aday mısınız?" diye sordu. Koca, "Gercekten ben bakanlığa, sağlığa, kendi işime odaklıyım. Asla gundemimde yok. Sağlık Bakanıyım. Bakanlığa odaklıyım. Emin ol, boyle. Benim dışımda insanlar konuşuyor. Hic de hoşuma gitmiyor" yanıtını verdi.
Benim adıma birileri gundem yapıyor
Koca nedenini de, "Benim adıma birileri gundem yapıyor. Bakan olarak yapmam gereken işlerle meşgulum. Başka bir gundemim yok" diyerek acıkladı.
"Surekli boyle gundeme getiriliyor olmak, benim dışımda birtakım spekulasyonlar yapılıyor olması doğru bir şey değil" diyen Koca, "Sorumlu olduğum bir iş var. 85 milyona karşı yapmam gerekenler var. Bunlara odaklı olmak durumundayım" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı adalık teklif ederse...
Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teklif etmesi durumunda ne yapacağını da şoyle acıkladı: "Bu benim gundemimde değil. Cumhurbaşkanımızın gundeminde ne kadar olduğu hicbirimizin bildiği bir durum değil. Senaryolar veya spekulasyonlar uzerine yorum yapmanın doğru olduğu kanaatinde değilim."