24 Kasım 2007 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 26710
YONETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI FEN LİSELERİ, SOSYAL BİLİMLER
LİSELERİ, SPOR LİSELERİ İLE HER TURDEKİ ANADOLU LİSELERİ
OĞRETMENLERİNİN SECİMİ VE ATAMALARINA DAİR
YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK

MADDE 1 ? 20/10/2006 tarihli ve 26325 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Turdeki Anadolu Liseleri Oğretmenlerinin Secimi ve Atamalarına Dair Yonetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 14 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) Sınav aralığı 2 yıldan fazla olamaz. Sınav sonucları, bir sonraki sınava kadar gecerlidir."
MADDE 3 ? Aynı Yonetmeliğin 15 inci maddesine aşağıdaki dorduncu fıkra eklenmiştir.
"(4) Bu kapsamdaki eğitim kurumlarına oğretmen atamaları, 18 inci maddede belirtilen oncelik sırasına gore yapılır."

MADDE 4 ? Aynı Yonetmeliğin 17 nci maddesinin ucuncu fıkrasının (c) bendi yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 5 ? Aynı Yonetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 18 ? (1) Bu Yonetmelik kapsamındaki eğitim kurumlarının bir atama donemindeki oğretmen ihtiyacı aşağıdaki oncelik sırası dikkate alınarak;
a) Secme sınavı/yazılı sınavda başarılı olanlardan puan ustunluğune gore,
b) Bu eğitim kurumlarında gorevli iken ceşitli nedenlerle gorevlerinden ayrılmış olup 16 ncı maddedeki şartları taşıyanlardan hizmet puanı ustunluğune gore,

c) (a) ve (b) bentlerine gore oğretmen ihtiyacı karşılanamayan eğitim kurumları icin, 5 inci maddedeki şartları taşımak kaydıyla Değerlendirme Formu (Ek-3) uzerinde yapılacak değerlendirmede puan ustunluğune gore,
c) İlk defa oğretmenliğe atananlardan genel ortaoğretim alanları icin 90, meslek dersleri icin 70 ve daha ustunde KPSS'den puan alanlardan puan ustunluğune gore
karşılanır.
(2) Bu kurumlarda oğretmensizlik nedeniyle boş gecen dersler ve yer değiştirme donemi dışında eğitim-oğretime acılan kurumlar ile yeni derslik acılan eğitim kurumlarına Bakanlıkca atama yapılıncaya kadar oğretmen ihtiyacının giderilmesine yonelik tedbirler valiliklerce alınır."
MADDE 6 ? Aynı Yonetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 19 ? (1) Yonetmelikte yer alan işlemler icin Bakanlıkca elektronik ortamda hazırlanan Elektronik Başvuru Formu (Ek-1), MulÂkat/Uygulama Sınavı Formu (Ek-2) ile Değerlendirme Formu (Ek-3) kullanılır."
MADDE 7 ? Aynı Yonetmeliğin Gecici 1 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) Bu Yonetmelik kapsamındaki eğitim kurumlarına, ilgili mevzuatı uyarınca atanmış olanların hakları saklıdır."
MADDE 8 ? Aynı Yonetmeliğe ekteki Ek-3 Değerlendirme Formu eklenmiştir.
MADDE 9 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihte yururluğe girer.
MADDE 10 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Eğitim Bakanı yurutur.

Adı ve Soyadı Sicil No T.C. Kimlik No Gorev Yeri ve Unvanı DEĞERLENDİRME KISTASLARI Puan Değeri Adayın Puanı 1. Oğrenimi (Başvuru tarihi itibarıyla en son oğrenimi esas alınır) a) Yuksek Lisans 6 b) Doktora 8 2. Oğretmenlik Kariyer Basamakları (En son kariyeri esas alınır)
a) Uzman oğretmen
b) Başoğretmen 6
8 3. Hizmetici eğitim (Bakanlık Hizmet İci Eğitim Planı kapsamında Bakanlık veya valiliklerce acılan en uzun sureli bir hizmet ici eğitim programı esas alınır)
a) 5 ?15 gun
b) 16-31 gun
c) Daha uzun sureli 1
2
3 4. Yabancı Dil Bilgisi (Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından sadece bir dil ve en ust derece esas alınır)
a) (D) duzeyinde
b) (C) duzeyinde
c) (B) duzeyinde
c ) (A) duzeyinde 2
4
6
8 5- Oğretmenlikteki hizmet suresi 10 yıla kadar (10 yıl dahil ) her bir yıl icin 1 6. Son uc yıllık sicil notu ortalaması 76 ve daha yukarı olanların, bu sicil notunun aritmetik ortalamasının 1/10'u (Uc yıllık ortalama sonucu kesirli olması hÂlinde tam sayıya tamamlandıktan sonra 1/10'u hesaplanır.) 7. İlgili mevzuat hukumlerine gore atamaya yetkili amirlerce verilmiş olan (Aynı yılda verilmiş odullerin her birinden yalnız birisi esas alınır. )
a) Teşekkur
b) Takdirname
c) A ylıkla odul 2
3
4 8. Alınan her disiplin cezasından ( Af kapsamına giren veya sicilden silinenler haric)
a) İhtar,uyarma ,
b) Tevbih, kınama ,
c) Ders ucreti kesimi, maaş kesimi, aylıktan kesme
d) Kıdem indirimi, derece indirimi , kademe ilerlemesinin durdurulması icin -1
-2
-3
-4 Eksi puanlar duşuldukten sonra toplam