5 Aralık 2007 CARŞAMBAResmî GazeteSayı : 26721
YONETMELİK
Turkiye Taşkomuru Kurumundan:
TURKİYE TAŞKOMURU KURUMU PERSONELİ GOREVDE YUKSELME VE
UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YONETMELİĞİ

BİRİNCİ BOLUM
Amac, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amac

MADDE 1 ? (1) Bu Yonetmeliğin amacı, liyakat ve kariyer ilkeleri cercevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak, Turkiye Taşkomuru Kurumu Genel Mudurluğu merkez ve taşra teşkilatında calışan personelin gorevde yukselme ve unvan değişikliğine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.
Kapsam
MADDE 2 ? (1) Bu Yonetmelik, Turkiye Taşkomuru Kurumu Genel Mudurluğu merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 399 sayılı Kanun Hukmunde Kararnameye tabi olarak istihdam edilen personeli kapsar.
Dayanak
MADDE 3 ? (1) Bu Yonetmelik, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 22/1/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hukmunde Kararname hukumlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar
MADDE 4 ? (1) Bu Yonetmelikte gecen;
a) Alt gorev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler cercevesinde daha alt hiyerarşi icindeki gorevleri,
b) Aynı duzeyde gorev: Hiyerarşi, gorev, yetki ve sorumluluk acısından aynı alt grupta gosterilen gorevleri,
c) Daire: Kurum merkez teşkilatı ana birimlerini,

c) Genel Mudur: Kurum Genel Mudurunu,
d) Genel Mudurluk: Turkiye Taşkomuru Kurumu Genel Mudurluğunu,
e) Gorev Grupları: Benzer veya eşit duzeydeki unvanların gruplandırılmasını,
f) Gorev Unvanı: Bu Yonetmeliğin 5 inci maddesinde sayılan gorev grupları icinde belirtilen gorev unvanlarını,
g) Gorevde Yukselme: Bu Yonetmelikte belirtilen gorevlere yapılacak atamaları,
ğ) Hizmet Suresi: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesi kapsamında kurumda ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında aylıksız izin sureleri haric, fiilen calışılan sureler ile muvazzaf askerlikte gecen sureleri,
h) İşletme: Kuruma ve muesseselere bağlı uretim ve hizmet birimlerini,
ı) Kurum: Turkiye Taşkomuru Kurumunu,
i) Muessese: Kuruma bağlı tuzel kişiliğe sahip işyerlerini,
j) Şube: Kuruma ve muesseselere bağlı destek ve hizmet birimlerini,
k) Taşra Teşkilatı: Kurumun Genel Mudurluk dışındaki muesseselere bağlı uretim ve hizmet birimlerini,
l) Unvan Değişikliği : En az ortaoğretim duzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin gorevlere yapılan atamaları,
m) Ust gorev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler cercevesinde daha ust hiyerarşi icindeki gorevleri,
ifade eder.
İKİNCİ BOLUM
Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliğine İlişkin Esaslar
Gorevde yukselme ve unvan değişikliğine tabi gorev grupları
MADDE 5 ? (1) Bu Yonetmelik kapsamında gorevde yukselme ve unvan değişikliğine tabi memur ve sozleşmeli personele ilişkin gorev grupları aşağıda gosterilmiştir.
(2) Gorevde yukselmeye tabi kadro ve pozisyonlar:
a) Yonetim Hizmetleri Grubu;
1) Şube Muduru, Başmuhendis,
2) Şef, Teknik Şef, Koruma ve Guvenlik Amiri,
3) Koruma ve Guvenlik Amir Yardımcısı,
4) Koruma ve Guvenlik Grup Şefi,
b) Hukuk Hizmetleri Grubu;
1) Hukuk Muşaviri,
c) Araştırma ve Planlama Hizmetleri Grubu;
1) Başuzman,
2) Teknik Uzman, Uzman,
c) Savunma Hizmetleri Grubu;
1) Savunma Uzmanı,
2) Sivil Savunma Uzmanı,
3) Sivil Savunma Amiri,
d) Bilgi İşlem Hizmetleri Grubu;
1) Cozumleyici,
e) İdari Hizmetler Grubu;
1) Memur, Veznedar, Koruma ve Guvenlik Gorevlisi, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni.
(3) Unvan değişikliğine tabi pozisyonlar:
a) Muhendis, Jeomorfolog, İstatistikci, Avukat, Programcı, Tercuman, Tekniker, Hemşire, Teknisyen, Teknik Ressam.
Gorevde yukselme sınavına tabi olarak yapılacak atamalarda aranacak genel şartlar
MADDE 6 ? (1) Bu Yonetmeliğin 5 inci maddesindeki kadro ve pozisyonlara gorevde yukselme suretiyle yapılacak atamalarda aşağıdaki genel şartlar aranır.
a) Son sicil notu olumlu olmak kaydıyla son uc yıllık sicil notu ortalaması 76 puandan aşağı olmamak,
b) Kurumda en az iki yıl calışmış olmak,
c) Gorevde yukselme sınavında başarılı olmak.
Gorevde yukselme sınavına tabi olarak yapılacak atamalarda aranacak ozel şartlar
MADDE 7 ? (1) Bu Yonetmeliğin 5 inci maddesindeki kadro ve pozisyonlara gorevde yukselme suretiyle yapılacak atamalarda aşağıdaki ozel şartlar aranır.
a) Şube Muduru (İdari) kadrosuna atanabilmek icin;
1) Fakulte veya dort yıllık yuksek okul mezunu olmak,
2) 10 yıl hizmeti bulunmak,
3) Şef ya da Uzman pozisyonlarında fiilen 2 yıl sure ile gorev yapmış olmak,
b) Şube Muduru (Teknik) kadrosuna atanabilmek icin;
1) Fakulte veya dort yıllık yuksek okulların gorevin gerektirdiği ilgili bolumlerinden mezun olmak,
3) Teknik Şef, Teknik Uzman, Başmuhendis pozisyonlarında fiilen 2 yıl sure ile gorev yapmış olmak,
c) Şube Muduru (Sağlık) kadrosuna atanabilmek icin;
1) Gorevin gerektirdiği fakultelerin ilgili bolumlerinden mezun olmak,
c) Şube Muduru (Bilişim) kadrolarına atanabilmek icin;
1) Fakulte veya dort yıllık yuksek okulların gorevin gerektirdiği ilgili bolumlerinden mezun olmak,
3) Teknik Şef, Teknik Uzman, Başmuhendis, Cozumleyici, Programcı pozisyonlarında fiilen 2 yıl sure ile gorev yapmış olmak,
d) Başmuhendis pozisyonuna atanabilmek icin;
1) Muhendislik fakultelerinin gorevin gerektirdiği ilgili bolumlerinden mezun olmak,
2) Kurumda Muhendis olarak 8 yıl calışmış olmak,
e) Şef pozisyonuna atanabilmek icin;
1) En az iki yıllık yuksekokul mezunu olmak,
2) Fakulte veya dort yıllık yuksek okul mezunları icin 8 yıl hizmeti bulunmak,
3) İki veya uc yıllık yuksek okul mezunları icin 10 yıl hizmeti bulunmak,
4) Memur, Veznedar, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni pozisyonlarında gorev yapmış olmak,
f) Teknik Şef pozisyonuna atanabilmek icin;
1) Yuksek okulların hizmetin gerektirdiği ilgili bolumlerinden mezun olmak,
2) Kurumda Tekniker pozisyonunda en az 8 yıl calışmış olmak,
g) Koruma ve Guvenlik Amiri pozisyonuna atanabilmek icin;
4) Kurumda en az 2 yıl sureyle Koruma ve Guvenlik Amir Yardımcısı olarak gorev yapmış olmak.
ğ) Koruma ve Guvenlik Amir Yardımcısı pozisyonuna atanabilmek icin;
4) Kurumda en az 2 yıl Koruma ve Guvenlik Grup Şefi olarak calışmış olmak,
h) Koruma ve Guvenlik Grup Şefi pozisyonuna atanabilmek icin;
4) Kurumda en az 2 yıl Koruma ve Guvenlik Gorevlisi olarak calışmış olmak,
ı) Hukuk Muşaviri kadrosuna atanabilmek icin;
1) Hukuk fakultesi mezunu olmak,
2) İki yılı Kurumda olmak uzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarında en az 10 yıl hizmeti bulunmak,
i) Başuzman kadrosuna atanabilmek icin;
1) Fakulte veya dort yıllık yuksekokul mezunu olmak,
2) Şef, Teknik Şef, Uzman, Teknik Uzman pozisyonlarında fiilen iki yıl gorev yapmış olmak,
3) 10 yıl hizmeti bulunmak,
j) Teknik Uzman pozisyonuna atanabilmek icin;
2) Kurumda en az 10 yıl Muhendis, Mimar, Jeolog, Jeomorfolog ya da 12 yıl Tekniker olarak gorev yapmış olmak,
k) Uzman pozisyonuna atanabilmek icin;
2) Kurumda Memur, Veznedar, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak 12 yıl hizmeti bulunmak,
l) Cozumleyici pozisyonuna atanabilmek icin;
2) Bilgisayar sistemleri yonetimi ile sistem cozumleme veya sistem programlama konularında tecrubeli olduğunu belgelemek,
3) En az iki bilgisayar işletim sisteminin uygulamasını bilmek,
4) İki yıl programcı pozisyonunda calışmış olmak,
m) Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni pozisyonuna atanabilmek icin;
1) Lise ve dengi okul mezunu olmak,
2) Milli Eğitim Bakanlığından onaylı bilgisayar sertifikasına sahip olmak,
n) Memur, Veznedar, Koruma ve Guvenlik Gorevlisi pozisyonlarına atanabilmek icin;
1) Lise ve dengi okul mezunu olmak
gerekir.
Unvan değişikliğine suretiyle yapılacak atamalarda aranacak şartlar
MADDE 8 ? (1) Unvan değişikliği suretiyle yapılacak atamalarda aranılacak şartlar unvanlar itibariyle aşağıda belirtilmiştir.
a) Muhendis, Jeomorfolog, İstatistikci pozisyonlarına atanabilmek icin;
1) Fakulte veya yuksekokulların ilgili bolumlerinden mezun olmak,
2) Son yıl sicil notu 76 puandan aşağı olmamak,
3) Yapılacak unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,
b) Avukat pozisyonuna atanabilmek icin;
1) Hukuk fakultesi mezunu olmak,
2) Avukatlık ruhsatına sahip olmak,
3) Son yıl sicil notu 76 puandan aşağı olmamak,
4) Yapılacak unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,
c) Programcı pozisyonuna atanabilmek icin;
1) En az iki yıllık yuksek okulların bilgisayar programcılığı bolumunden mezun olmak veya dort yıllık yuksekokul mezunu olup Milli Eğitim Bakanlığından onaylı programcı sertifikasına sahip olmak,
2) En az iki programlama dilini ve işletim sisteminin uygulanmasını bilmek,
4) Yapılacak unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,
c) Tekniker pozisyonuna atanabilmek icin;
1) İki yıllık mesleki veya teknik yuksek oğretim mezunu olmak,
d) Hemşire pozisyonuna atanabilmek icin;
1) Fakultelerin, yuksek okulların veya sağlık meslek liselerinin hemşirelik bolumunden mezun olmak,
e) Teknisyen ve Teknik Ressam pozisyonlarına atanabilmek icin;
1) Lise dengi mesleki veya teknik oğretim veren okullardan mezun olmak,
f) Tercuman pozisyonuna atanabilmek icin;
1) Fakulte veya dort yıllık yuksek okulların filoloji, mutercimlik, tercumanlık bolumlerinden mezun olmak,
2) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (B) duzeyinde başarılı olmak,
4) Yapılacak unvan değişikliği sınavında başarılı olmak
gerekir.
UCUNCU BOLUM
Gorevde Yukselme Eğitimi
Gorevde yukselme eğitimi
MADDE 9 ? (1) Gorevde yukselme mahiyetinde yapılacak eğitim ve sınavlar icin kadro/pozisyonların sayıları, merkez ve taşra teşkilatının ihtiyacları ile kadro ve pozisyon imkanları dikkate alınarak Personel Daire Başkanlığının teklifi ve Genel Mudurun onayı ile belirlenir. Bu Yonetmeliğin 5 inci maddesinde sayılan gorev gruplarındaki kadro/pozisyonlara atanabilmek icin gorevde yukselme sınavına girecek olanların, sınavdan once bu Yonetmeliğin 14 uncu maddesinde belirtilen ortak ders konularında en az (30), gorevin niteliğiyle ilgili ve kurumsal konulardan en az (60) saat olmak uzere toplam en az (90) saat sureli gorevde yukselme eğitimi programının tamamına katılmaları zorunludur.
(2) Gorevde yukselme eğitimine alınanlara zorunlu hallerde en fazla 10 saate kadar mazeret izni verilebilir. Kanunen verilmesi gerekli olan izinlerde bu sure şartı aranmaz.
(3) Kurum gerekli gorduğunde; gorevde yukselme eğitimi, eğitime alınacakların sayısı, atama yapılacak boş kadro/pozisyonlar ve eğitim programını bir ay onceden Devlet Personel Başkanlığına bildirilerek uygun goruş alınması halinde bu Başkanlık tarafından veya uygun bulunacak bir kamu kurum veya kuruluşu ile ortaklaşa duzenleyebilir.
(4) Gorevde yukselme eğitimine ilişkin sekretarya hizmetleri İş Guvenliği ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Personel Dairesi Başkanlığınca yurutulur.
Duyuru
MADDE 10 ? (1) Gorevde yukselme eğitimi, eğitimin başlama tarihinden en az bir ay once Kurum personeline duyurulur.
(2) Gorevde yukselme eğitimi icin Personel Daire Başkanlığınca yapılacak duyuruda aşağıdaki bilgilere yer verilir.
a) Atama yapılacak boş kadro ve pozisyonların unvanı, sayısı, derecesi, hangi birimde bulunduğu,
b) Son başvuru tarihi,
c) Gorevde yukselme eğitiminin tarihi ve yeri,
c) Gorevde yukselme eğitimine alınacak personelde aranacak koşullar.
Başvuru
MADDE 11 ? (1) Gorevde yukselme eğitimine ilişkin duyuru uzerine, Kurumdaki boş kadro ve pozisyonlar icin gerekli koşulları taşıyanların dilekceleri, birimleri aracılığıyla son başvuru tarihine kadar Personel Daire Başkanlığına ulaştırılır.
Başvuruların incelenmesi
MADDE 12 ? (1) Başvuruda bulunanların bu Yonetmeliğe gore gerekli koşulları taşıyıp taşımadıkları Personel Daire Başkanlığı tarafından incelenir; sonuclar ilgililere yazılı olarak bildirilir.
(2) Son başvuru tarihinden sonra herhangi bir nedenle bu koşulları taşımadıkları anlaşılanların, gorevde yukselme sınavını kazanmış olsalar bile sınavları gecersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Ataması yapılanların ise atama onayı iptal edilir.
Gorevde yukselme eğitimine alınma
MADDE 13 ? (1) Gorevde yukselme eğitimine alınacakların sayısı, atama yapılacak boş kadro/pozisyon sayısının uc katını gecemez.
(2) Atama yapılacağı duyurulan kadro/pozisyon sayısının uc katından fazla personelin başvurması durumunda eğitime katılacak personelin seciminde bu Yonetmeliğin EK-1'indeki Değerlendirme Formunda gosterilen puanlama sistemi uygulanır ve bu forma gore yapılacak değerlendirmede, toplam puanı en fazla olandan başlamak uzere kadro/pozisyon sayısının uc katı kadar personel belirlenerek gorevde yukselme eğitimine alınır. Puanların eşit olması halinde ise sırasına gore hizmet suresi fazla ve son sicil notu yuksek olanlar tercih edilir. Atama yapılacağı duyurulan boş kadro/pozisyon sayısının uc katından az personelin başvurması durumunda, durumu uygun olan butun personel eğitime alınır. Gorevde yukselme eğitimine alınacaklara eğitim yeri ve zamanı en az 15 gun onceden bildirilir.
(3) Bu eğitimi tamamlayanlar gorevde yukselme sınavına katılmaya hak kazanırlar.
Gorevde yukselme eğitimini verecek birim
MADDE 14 ? (1) Gorevde yukselme eğitimi İş Guvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı ile Personel Dairesi Başkanlığınca yurutulur.
(2) Gorevde yukselme eğitiminin yeri, eğitim programı, eğitim verecek personelin belirlenmesi, eğitimin başlama ve bitiş tarihi, suresi ve diğer bilgiler alınacak onayı muteakip tum birimlere duyurur.
(3) Gorevde yukselme eğitim programları Genel Mudurluk tarafından duzenlenir. Ancak, Genel Mudurluğun uygun gormesi durumunda Devlet Personel Başkanlığına bildirilerek bu Başkanlık tarafından veya uygun bulunacak başka bir kamu kurum ve kuruluşu tarafından muşterek gorevde yukselme eğitimi programı da duzenlenebilir.
Gorevde yukselme eğitimi konuları
MADDE 15 ? (1) Gorevde yukselme eğitimi aşağıdaki konuları kapsar:
a) T.C. Anayasası;
1) Genel esaslar,
2) Temel hak ve odevler,
3) Devletin temel organları.
b) Ataturk ilkeleri ve inkılap tarihi, ulusal guvenlik.
c) Devlet teşkilatı ile ilgili mevzuat.
c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili mevzuat.
d) Turkce dil bilgisi ve yazışma ile ilgili kurallar.
e) Halkla ilişkiler ve davranış kuralları.
f) Atama yapılacak gorevin alanı ve niteliği ile ilgili konular ile mesleki etik ilkeleri.
(2) Gorevde yukselme eğitim programlarında yukarıdaki fıkranın (g) bendinde belirtilen konulara ilişkin eğitimin ağırlığı yuzde yetmiştir.
DORDUNCU BOLUM
Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Esasları
Sınavın şekli
MADDE 16 ? (1) Gorevde yukselme eğitimine katılanlar bu Yonetmelikte belirtilen gorevlere atanabilmek icin; Kurumca, Oğrenci Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı veya yuksekoğretim kurumlarından birisine yaptırılacak yazılı sınavda 100 puan uzerinden en az 70 puan alarak başarılı olmaları şarttır.
(2) Bu sınava herhangi bir sebeple katılmayanlar ile başarısız olan veya başarılı olup da muteakip sınava kadar atanmamış olanlar aynı unvanla ilgili duzenlenecek eğitim ve sınava ilişkin butun usul ve esaslara tabidir.
Sınav kurulu
MADDE 17 ? (1) Sınav Kurulu Genel Mudurun onayı ile oluşturulur.
(2) Sınav Kurulu, Genel Mudurun uygun goreceği bir Genel Mudur Yardımcısı ya da Daire Başkanının başkanlığında, Personel Daire Başkanlığı, İş Guvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı, Fen Tetkik ve Verimlilik Daire Başkanlığı ile İşletmeler Daire Başkanlığından en az Şube Muduru duzeyinde birer temsilcinin katılımı ile toplam 5 kişiden oluşur. Aynı usulle yedek uyeler de belirlenir. Kurul, uye tam sayısı ile toplanır ve kararlarını salt coğunlukla alır. Cekimser oy kullanılmaz.
(3) Asil uyenin bulunmadığı hallerde toplantıya yedek uye katılır. Sınav Kurulunu oluşturacak uyeler, gorevde yukselme sınavına alınacak personelden oğrenim ve unvanlar itibarıyla daha duşuk duzeyde olamaz.
(4) Gorevde yukselme sınavına, Sınav Kurulunun başkan ve uyelerinin eşlerinin ve ucuncu dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve ikinci dereceye kadar (bu derece dahil) kayın hısımlarının katılması halinde Kurul uyeleri bu Kurulda gorev alamaz.
(5) Kurulun sekretarya hizmetleri, İş Guvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığınca yurutulur.
Sınav kurulunun gorev ve yetkileri
MADDE 18 ? (1) Sınav Kurulunun gorev ve yetkileri şunlardır:
a) Atanılacak gorevin niteliğine gore gorevde yukselme eğitiminin konularını ve suresini belirlemek.
b) Gorevde yukselme eğitiminin takvimini belirlemek.
c) Sınavı yapacak kurumlara bildirilmek uzere yazılı sınav konularının kapsamına giren ve yazılı sınavlarda sorulacak soruların kaynağını hazırlamak.
c) Sınav sonuclarını ilan ederek ilgililere duyurmak.
d) Sınav sonuclarına yapılacak itirazları inceleyerek karara bağlamak.
e) Gorevde yukselme eğitimine ilişkin takvim belirlendiğinde bu takvime gore Oğrenci Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Olcme Değerlendirme Merkezi veya yuksekoğretim kurumlarından birine sınav yaptırmak icin başvuruda bulunulmasını sağlamak.
f) Tutanakları duzenleyip imzalamak.
g) Sınava ilişkin bir rapor hazırlamak.
Sınav sonuclarının acıklanması
MADDE 19 ? (1) Yazılı sınav sonucları, Kuruma ulaştığı tarihten itibaren 15 gun icerisinde Personel Daire Başkanlığınca sınava katılan personele ve sınav kuruluna yazılı olarak bildirilir. Sınav sonucları aynı gorev icin yapılacak muteakip sınava kadar gecerlidir.
Sınav belgelerinin saklanması
MADDE 20 ? (1) Sınavlarda başarı gosterenlerin sınavla ilgili belgeleri ilgililerin ozluk dosyalarında, başarı gosteremeyenlerin belgeleri ise en az bir yıl sure ile veya bir sonraki sınava kadar Personel Daire Başkanlığı arşivinde saklanır.
Sınav sonuclarına itiraz
MADDE 21 ? (1) Sınava katılanlar, sınav sonuclarına sonucların ilan edilmesinden itibaren 10 gun icinde İş Guvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığına itiraz edebilirler. İtirazlar sınav kurulunca 15 gun icerisinde karara bağlanır ve ilgililere yazılı olarak bildirilir. Sınav Kurulunun kararı kesindir.
Sınavı kazananların atanması
MADDE 22 ? (1) Gorevde yukselme sınavını kazananlar, boş kadro/pozisyonlara başarı sırasına gore 3 ay icerisinde atanırlar. Sınav sonunda alınan puanların eşit olması halinde, ataması yapılacak personel, EK-1 Değerlendirme Formundaki puanlama esas alınarak belirlenir.
(2) Sınav sonucları, aynı gorev icin yapılacak bir sonraki sınava kadar gecerli olup, bu sure icinde boşalacak aynı kadro/pozisyonlar icin sınav sonucunda başarılı olup atanamayanlardan başarı sırasına uygun olarak atama yapılabilir.
Unvan değişikliğine ilişkin usul ve esaslar
MADDE 23 ? (1) Unvan değişikliği suretiyle yapılacak atamalar, bu bolumde belirtilen usul ve esaslar cercevesinde eğitime tabi tutulmaksızın Kurumca Oğrenci Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı veya yuksekoğretim kurumlarından birisine yaptırılacak unvan değişikliği sınavındaki başarıya gore yapılır.
(2) Unvan değişikliği sınavı, Kurumca belirlenecek gorev alanları ve atama yapılacak gorevin niteliğine ilişkin konularda yazılı olarak yaptırılır ve bu sınavlara katılacaklarda, Kurumda veya oğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan gorevlerde belirli sure hizmet yapmış olma şartı aranmaz.
BEŞİNCİ BOLUM
Ceşitli ve Son Hukumler
Gorev grupları arasındaki gecişler
MADDE 24 ? (1) Gorev grupları arasındaki gecişler aşağıdaki esaslar cercevesinde yapılır.
a) Aynı ana gorev grubunun alt gorev grubunun kendi icinde kalmak kaydıyla, sınav yapılmaksızın ilgili personelin isteği ve atanılacak kadro/pozisyonun gerektirdiği ozellikleri taşımak şartıyla diğer gorevlere atanmak mumkundur.
b) Gruplar arası gorevde yukselme niteliğindeki gecişler ve alt gruptan ust gruplara gecişler gorevde yukselme eğitimine ve sınavına tabidir. Ancak, kamu kurum ve kuruluşlarında daha once bulunulan gorevler ile bu gorevlerle aynı duzeyde olan gorevlere veya alt gorevlere, gorevde yukselme eğitimi ve sınavına tabi tutulmadan atama yapılabilir.
c) Unvan değişikliğine tabi pozisyonlar arasındaki gecişler ile bu gorevlerin kendi aralarındaki gecişler unvan değişikliği sınavına tabidir.
Ozurlulerin eğitim ve sınavları
MADDE 25 ? (1) Kurum, ozurlulerin gorevde yukselme eğitimleri ve sınavları ile ilgili olarak gerekli onlemleri alır.
Kazanılmış haklar
MADDE 26 ? (1) Bu Yonetmelik kapsamındaki unvanları ihraz etmiş olanların kazanılmış hakları saklıdır.
Ozelleştirilen kurumlardan atama
MADDE 27 ? (1) 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Ozelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 22 nci maddesi uyarınca ozelleştirilen kurumlardan yapılacak atamalarda bu Yonetmelik hukumleri uygulanmaz.
Yonetmelikte hukum bulunmayan haller
MADDE 28 ? (1) Bu Yonetmelikte hukum bulunmayan hallerde, 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yonetmelik hukumleri uygulanır.
Yururlukten kaldırılan Yonetmelik
MADDE 29 ? (1) 29/6/2005 tarih ve 25860 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Turkiye Taşkomuru Kurumu Personeli Atanma, Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Yonetmeliği yururlukten kaldırılmıştır.
Oğrenim Durumu
GECİCİ MADDE 1 ? (1) 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yonetmeliğin yururluğe girdiği 18/4/1999 tarihinde gorevde bulunan personel hakkında, diğer koşullara sahip oldukları takdirde 5 inci maddenin uygulanması bakımından, 2 veya 3 yıllık yuksek oğrenim gormuş olanlar 4 yıllık yuksek oğrenim gormuş sayılır.
Yururluk
MADDE 30 ? (1) Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
Yurutme
MADDE 31 ? (1) Bu Yonetmelik hukumlerini Turkiye Taşkomuru Kurumu Genel Muduru yurutur.
Adı ve Soyadı : Sicil No : Gorev Yeri ve Unvanı : DEĞERLENDİRME KISTASLARI Puan Değeri Adayın Puanı 1- Başvuru tarihi itibariyle oğrenim durumu (En son oğrenim durumu esas alınır.) a) Onlisans 4 b) 3 Yıllık Yuksek Okul 6 c) Lisans 8 d) Yuksek Lisans 10 e) Doktora 12 2- Muracaat bitim tarihi itibariyle 217 sayılı Kanun Hukmunde Kararnamenin 2 nci maddesi kapsamındaki Kamu kurum ve kuruluşlarında gecen fiili Hizmet suresinin (işci statusu ile gecici personel statusunde gecirilen hizmet haric) a) 10 Yıla kadar (10 yıl dahil ) her bir yıl icin 1 b) 10 yıldan sonraki her bir yıl icin 0,15 3- Son uc yıllık sicil notu ortalaması 76 ve daha fazla olanların bu sicil notunun aritmetik ortalamasının 1/10'u (Uc yıllık ortalama sonucu kesirli Olması halinde tam sayıya tamamlandıktan sonra 1/10' u hesaplanır.) 4- İlgili mevzuat hukumlerine gore atamaya yetkili amirlerce verilmiş olan (aynı yılda Verilmiş birden fazla belge varsa, sadece birer tanesi değerlendirmeye alınır.) a) Her takdirname icin 2 b) Her odul icin 4 5- " Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yonetmelik " yururluğe girdiği 18/4/1999 tarihinden sonra katıldığı her bir hizmet ici eğitim programından (Her yıl icin adayın katıldığı en cok sureli olan bir eğitim programı değerlendirilir.) a) 05 ? 15 gun sureli 0,5 b) 16 ? 31 gun sureli 1 c) 23 ay sureli 1,5 d) 46 ay sureli 2 e) 712 ay sureli 2,5 f) 12 aydan fazla sureli 3 6- Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi ve Seviye Tespit Sınavından ( 375 sayılı KHK' ya gore belirlenen usul ve esaslar cercevesinde değerlendirme sadece bir dil icin yapılır.) a) (D) alanlara 2 b) (C) alanlara 4 c) (B) alanlara 6 d) (A) alanlara 8 7- Aldığı her disiplin cezasından (Af kapsamına girenler haric.) a) Her uyarma, kınama icin -2 b) Her aylıktan kesme icin -4 c) Kademe ilerlemesinin durdurulması icin -6 8- Gorevde yukselme eğitimine katılan ve sınavlarda başarısız olanlarla, sınavlara mazeretsiz olarak katılmayanların (Aynı veya benzer unvanlar icin uygulanır.) a) Başarısız olduğu her sınav icin -2 b) Mazeretsiz katılmadığı her sınav icin -3 Eksi puanlar duşuldukten sonra toplam