28 Aralık 2007 CUMAResmî GazeteSayı : 26740
ANA STATU
Millî Eğitim Bakanlığından:
İLKOKUL OĞRETMENLERİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM SANDIĞI
ANA STATUSUNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ANA STATU
MADDE 1 ? 22/3/1995 tarihli ve 22235 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan İlkokul Oğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Ana Statusunun 4 uncu maddesinin birinci fıkrasının (g) ve (h) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"g) Bağlı Birim: Uyelerine belirli bir ucret karşılığı hizmet vermek uzere Sandık tarafından acılacak sağlık ve sosyal amaclı tesisleri,"
"h) Personel: İlkokul Oğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Genel Mudurluğu merkez ve bağlı birimleri ile işletmelerde, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu hukumleri cercevesinde, calışan belirli/belirsiz sureli sozleşmeli personeli,"
MADDE 2 ? Aynı Ana Statunun 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"b) Temsilciler Kurulu, dort yılda bir yenilenir. Temsilciler Kurulu olağan olarak yılda bir kez, 25 Ocak ? 25 Şubat tarihleri arasında, Yonetim Kurulunun belirleyeceği yerde toplanır. Toplantı tarihi ve gundemi, toplantıdan en az onbeş gun once Yonetim Kurulunca uyelere duyurulur."
MADDE 3 ? Aynı Ana Statunun 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (h) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"h) Taksirli suclar haric olmak uzere, her ne surette olursa olsun mahkumiyet cezası alanlarla, ucret kesme, maaş kesilmesi veya aylıktan kesme cezalarından daha ust bir disiplin cezası almış olan uyeler, Sandık organlarında ve secim kurullarında gorev alamazlar."
MADDE 4 ? Aynı Ana Statunun 37 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 5 ? Bu Ana Statu yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 6 ? Bu Ana Statu hukumlerini Millî Eğitim Bakanı yurutur.