29 Ocak 2008 SALIResmî GazeteSayı : 26771
TEBLİĞ
Maliye Bakanlığından:
2008 YILI MERKEZİ YONETİM BUTCE UYGULAMA TEBLİĞİ
(OZURLU COCUKLARIN EĞİTİM VE REHABİLİTASYON
GİDERLERİNE İLİŞKİN)
(SIRA NO: 3)

Bilindiği uzere, 1/7/2005 tarihli ve 5378 sayılı Kanunun 35 inci maddesiyle 30/4/1992 tarihli ve 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Gorevleri Hakkında Kanuna eklenen ek 3 uncu maddede;

?Gorme, ortopedik, işitme, dil-konuşma, ses bozukluğu, zihinsel ve ruhsal ozurlu cocuklardan ozel eğitim değerlendirme kurulları tarafından, ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine devam etmeleri uygun gorulenlerin eğitim giderlerinin, her yıl butce uygulama talimatında belirlenen miktarı Millî Eğitim Bakanlığı butcesine konulacak odenekten karşılanır.?
hukmu yer almaktadır.
Soz konusu hukmun uygulamasına ilişkin olarak aşağıdaki hususlara uyulacaktır.
1 ? İlgili mevzuatında belirlenen esaslar cercevesinde, Millî Eğitim Bakanlığının gozetim ve denetimi altında ozel orgun eğitim veya yaygın eğitim programı uygulayan kurumlar tarafından ozurlu cocukların eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine yonelik olarak verilen bireysel eğitim bedeli aylık 292 YTL, grup eğitim bedeli ise aylık 84 YTL olarak belirlenmiştir.
2 ? Belirlenen tutarlar, Millî Eğitim Bakanlığı butcesine bu amacla konulan odenekten, bu tutarları aşan kısmı ise ilgililer tarafından karşılanır.

3 ? Belirtilen tutarlar, katma değer vergisi haric olarak tespit edilmiştir.
4 ? Bu Tebliğde yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığınca yapılacak duzenlemeler esas alınır.
5 ? Bu Tebliğ, 1/1/2008 tarihinde yururluğe girer.
Tebliğ olunur.