3 Mart 2008 PAZARTESİResmî GazeteSayı : 26805
YONETMELİK
Sosyal Hizmetler ve Cocuk Esirgeme Kurumu Genel Mudurluğunden:
SOSYAL HİZMETLER VE COCUK ESİRGEME KURUMU GENEL
MUDURLUĞU PERSONELİ GOREVDE YUKSELME VE UNVAN
DEĞİŞİKLİĞİ YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 20/9/2005 tarihli ve 25942 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sosyal Hizmetler ve Cocuk Esirgeme Kurumu Genel Mudurluğu Personeli Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Yonetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "gorevde yukselme ve unvan değişikliği" ibaresinden sonra gelmek uzere "sınavına" ibaresi eklenmiştir.
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (g) ve (h) bentlerinin (1) numaralı alt bentlerinde ve 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinin (1) numaralı alt bentlerinde yer alan "Hemşire" ibaresinden sonra gelen "(lisans)" ibareleri metinden cıkarılmıştır.
MADDE 3 ? Aynı Yonetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan "Din Gorevlisi" ibaresinden sonra gelen "(lisans)" ibaresi ve 10 uncu maddesinin (d) bendinde yer alan "oğretmen" ibaresi cıkartılmış; aynı fıkranın (f) bendinin (1) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (i) bendinden sonra gelmek uzere aşağıdaki (j) bendi eklenmiştir.
"1) En az iki yıllık yuksek okulların bilgisayar programcılığı bolumunden mezun olmak veya dort yıl sureli yuksek oğrenim mezunu olup, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı en az 400 saat sureli bilgisayar programcısı sertifikasına sahip olmak."
"j) Oğretmen olarak atanabilmek icin;
1) Oğretmenlik lisans programlarının birinden mezun olmak veya Lisans mezunu olup Milli Eğitim Bakanlığı ile Yuksekoğretim Kurulu işbirliği cercevesinde acılan Orta Oğretim Alan Oğretmenliği Tezsiz Yuksek Lisans, Pedagojik Formasyon, İlk Oğretim Sınıf Oğretmenliği Sertifikası ve Yabancı Dil Oğretmenliği icin Yabancı Dil Oğretmenliği Sertifikası programlarından birini başarı ile tamamladığına ilişkin belge sahibi olmak.
2) Mezun olduğu yuksek oğretim programının Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun oğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararlarına gore atanacağı alana uygun olmak."
MADDE 4 ? Aynı Yonetmeliğin 16 ncı maddesinin madde başlığı ile birinci ve ucuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Gorevde yukselme ve Unvan değişikliği sınavları ve şekli
Gorevde yukselme ve Unvan değişikliği sınavları yazılı olarak yapılır. Sınavlar, Kurum tarafından Oğrenci Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına veya Yuksekoğretim kurumlarından birine yaptırılır. Gorevde Yukselme eğitimi ve sınavına katılan personel eğitim ve sınav suresince gorevli izinli sayılır, sınav ucreti adaylar tarafından karşılanır.
Gorevde Yukselme ve Unvan değişikliği sınavlarında yuz puan uzerinden yetmiş ve daha fazla puan alanlar başarılı sayılırlar."
MADDE 5 ? Aynı Yonetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 21 ? Gorevde yukselme ve unvan değişikliği sınavına katılanlar, sınav sonuclarının kendilerine tebliğinden itibaren on gun icinde yazılı olarak Sınav Kurulu Başkanlığına itiraz edebilir. İtirazlar, Sınav Kurulu tarafından en gec on beş gun icerisinde karara bağlanır ve ilgililere yazılı olarak bildirilir. İtiraz uzerine Sınav Kurulunca verilen kararlar kesindir."
MADDE 6 ? Aynı Yonetmeliğin 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 22 ? Gorevde yukselme ve unvan değişikliği sınavlarını kazananlar başarı sırasına gore ilgili birimdeki sınav icin ilan edilen boş kadrolara sınav sonuclarının kesinleşmesinden itibaren en gec uc ay icerisinde atanırlar. Başarı notlarının aynı olması halinde atanacak personel Yonetmeliğin EK-1' indeki Değerlendirme Formuna gore puanlandırma yapılarak belirlenir. Puanların eşitliği halinde sırasına gore hizmet suresi fazla ve son yıl sicil notu yuksek olanlar tercih edilir."
MADDE 7 ? Aynı Yonetmeliğin 23 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Unvan değişikliği sınavları, gorev alanları ve atama yapılacak gorevin niteliğine ilişkin konularda yazılı olarak yaptırılır. Unvan değişikliği sınavına katılan personel sınava katıldığı tarihlerde gorevli izinli sayılır, sınav ucreti adaylar tarafından karşılanır."
MADDE 8 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 9 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Sosyal Hizmetler ve Cocuk Esirgeme Kurumu Genel Muduru yurutur.