Aşağıda yer alan yonetmelik 24 Nisan 2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
24 Nisan 2008
PERŞEMBE
Resmî Gazete
Sayı : 26856
YONETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI YONETİCİLERİ YONETMELİĞİ

BİRİNCİ BOLUM
Amac, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler
Amac

MADDE 1 ? (1) Bu Yonetmeliğin amacı; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları yoneticiliklerini ikinci gorev olarak yuruteceklerin belirlenmesine ilişkin usul ve esasları duzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2 ? (1) Bu Yonetmelik; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları yoneticiliklerini ikinci gorev olarak yurutecekleri kapsar.
Dayanak
MADDE 3 ? (1) Bu Yonetmelik, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 30/4/1992 tarihli ve 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının TeşkilÂt ve Gorevleri Hakkında Kanunun 56 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar
MADDE 4 ? (1) Bu Yonetmelikte gecen;
a) Aday: Bu Yonetmelik kapsamındaki eğitim kurumları yoneticiliklerine atanmak uzere başvuruda bulunanları,
b) Atama: Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının yoneticiliklerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 88 inci maddesine gore ikinci gorev kapsamında yapılan gorevlendirmeyi,
c) Bakan: Millî Eğitim Bakanını,

c) Bakanlık: Millî Eğitim Bakanlığını,
d) Değerlendirme Komisyonu: Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarına atanacak yoneticilerin secimi amacıyla valiliklerde kurulacak komisyonu,
e) Eğitim Kampusu: Birden fazla eğitim kurumunun bulunduğu eğitim unitelerini,
f) Eğitim Kampusu Muduru: İkinci gorevinin yanında kampus icerisindeki ortak iş ve işlemleri koordine etmek uzere kampus icerisindeki eğitim kurumu mudurleri arasından gorevlendirilecek muduru,
g) Eğitim Kurumu: Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her tur ve derecedeki okul ve kurumları,
ğ) Kurucu Mudur: İlk defa eğitim ve oğretime acılacak olan kurumları, kurumun amacına uygun eğitim ve oğretim hizmetlerine hazır hale getirmek uzere, eğitim ve oğretime acılıncaya kadar gecen sure icerisinde gorevlendirilenleri,
h) Mudur Yetkili Oğretmen: Mudur normu bulunmayan ilkoğretim okullarında sınıf oğretmenliği gorevi yanında yonetim hizmetlerini de yurutmek uzere gorevlendirilen oğretmeni,
ı) Statu Değişikliği Olan Eğitim Kurumu: Birleştirme veya donuşturme yoluyla yeni oluşan eğitim kurumunu,
i) Yıl: 12 aylık sureyi,
j) Yonetici: Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında mudur, kampus muduru, mudur başyardımcısı, mudur yardımcısı gorevlerinde bulunanları,
ifade eder.
Temel ilkeler
MADDE 5 ? (1) Eğitim kurumu yoneticiliklerine atamada esas alınacak temel ilkeler şunlardır;
a) Atamalarda kariyer ve liyakat esas alınır.
b) Atamalarda norm kadro esasları goz onunde bulundurulur.
c) Atamalarda puan ustunluğu dikkate alınır.

İKİNCİ BOLUM
Yonetim Kademeleri, Değerlendirme Komisyonunun Oluşumu ve Gorevleri
Yonetim kademeleri
MADDE 6 ? (1) Eğitim kurumları yonetim kademeleri şunlardır:
a) Birinci Kademe: Eğitim kurumu mudur yardımcılığı,
b) İkinci Kademe: Eğitim kurumu mudur başyardımcılığı,
c) Ucuncu Kademe: C tipi eğitim kurumu mudurluğu,
c) Dorduncu Kademe: B tipi eğitim kurumu mudurluğu,
d) Beşinci Kademe: A tipi eğitim kurumu mudurluğu.
Değerlendirme komisyonunun oluşumu
MADDE 7 ? (1) Eğitim kurumu yoneticiliklerine atanmak uzere başvuruda bulunan adayların değerlendirilmesi amacıyla, atamaya yetkili amirlerin onayı ile değerlendirme komisyonu oluşturulur. Değerlendirme komisyonu il millî eğitim muduru veya gorevlendireceği bir mudur yardımcısının ya da şube mudurunun başkanlığında, yonetici atamadan sorumlu şube muduru, atama yapılacak eğitim kurumunun bulunduğu ilcenin millî eğitim muduru, bir ilkoğretim mufettişi ve (A) tipi bir eğitim kurumu muduru olmak uzere toplam beş kişiden oluşur.
(2) Komisyona aynı usulle birer yedek uye de belirlenir.
(3) Komisyonun başkan ve uyeleri; kendilerinin, eşlerinin, ucuncu dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve ikinci dereceye kadar (bu derece dahil) kayın hısımlarının değerlendirilmesinde gorev alamazlar. Bu durumda olan uyelerin yerine yedek uye gorevlendirilir.
(4) Değerlendirme komisyonunun sekretarya işlemleri yonetici atamadan sorumlu birimce yurutulur.
Değerlendirme komisyonunun gorevleri
MADDE 8 ? (1) Değerlendirme komisyonu; eğitim kurumu yoneticiliklerine atanmak uzere başvuruda bulunan adayların başvurularını inceleyip, gerekli şartları taşıyanları Ek-2'deki Yonetici Değerlendirme Formu uzerinden değerlendirerek değerlendirme sonuclarını il millî eğitim mudurluğune sunar.

UCUNCU BOLUM
Duyuru, Atama ve Yonetici Olarak Atanacaklarda Aranacak Şartlar
Duyuru
MADDE 9 ? (1) Atama yapılması planlanan eğitim kurumlarının yoneticiliklerine; valiliklerce il genelinde ve her adayın bilgi sahibi olmasını sağlayacak şekilde başvuru tarihinden en az 15 gun once duyuru yapılır.
(2) Halen yoneticilik gorevi yapanlar, bulundukları eğitim kurumu yoneticiliğinde en az iki yıl gorev yapmış olmaları kaydıyla aynı yonetim kademesindeki duyurusu yapılan eğitim kurumlarına atanmak uzere başvuruda bulunabilirler. Daha ust ya da alt kademedeki eğitim kurumu yoneticilikleri icin bulunduğu eğitim kurumunda iki yıl gorev yapmış olma şartı aranmaz.
(3) Yoneticilikleri boş olduğu halde birinci duyuruda adayı bulunmayan eğitim kurumu yoneticiliklerine, bu eğitim kurumlarıyla sınırlı olmak kaydıyla ikinci bir duyuru daha yapılır. İkinci duyuru sonucunda da aday bulunamaması halinde genel şartları taşıyanlar arasından atamaya yetkili amirce atama yapılır. Bu şekilde atanmış olan eğitim kurumu yoneticilerinin yeniden ya da yer değiştirme suretiyle bir başka eğitim kurumuna atanabilme hakkını elde edebilmeleri icin atanmış oldukları bu eğitim kurumunda yonetici olarak kesintisiz en az iki yıl gorev yapmış olmaları zorunludur.
Atama yetkisi
MADDE 10 ? (1) Bu Yonetmelik kapsamındaki eğitim kurumlarının her kademedeki yoneticileri valiliklerce atanır.
Yonetici olarak atanacaklarda aranacak genel şartlar
MADDE 11 ? (1) Yoneticilik gorevlerine atanacaklarda aranılan genel şartlar şunlardır:
a) Yuksekoğrenim gormuş olmak,
b) Oğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak,
c) Son yıla ait sicil notu iyi olmak kaydıyla son uc yıllık sicil notu ortalaması 76 puandan aşağı olmamak,
c) Son uc yıllık hizmet suresi icinde, yoneticilik gorevi olanların yoneticilik gorevi adli veya idari soruşturma sonucu uzerinden alınmamış olmak,
d) Zorunlu calışma yukumluluğu gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumu yoneticiliklerine atanacaklar icin ilgili mevzuatına gore zorunlu calışma yukumluluğunu sağlık veya eş durumu ozrune dayalı olarak erteletmiş, tamamlamış ya da bu yukumlulukten muaf tutulmuş olmak.
e) Halk eğitimi merkezi ile oğretmenevi ve akşam sanat okulu yoneticiliklerine atanacaklarda herhangi bir alan oğretmeni olmak; rehberlik ve araştırma merkezi yoneticiliklerine atanacaklarda rehber oğretmen veya ozel eğitim oğretmeni olmak; turizm eğitim merkezlerine atanacaklarda otelcilik ve turizm meslek liselerine atolye laboratuar veya meslek dersleri oğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olmak; diğer eğitim kurumlarına atanacaklarda ise atanacağı eğitim kurumunda Talim ve Terbiye Kurulu kararlarına gore aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak,
(2) Anadolu statulu eğitim kurumları, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ve bilim sanat merkezleri yoneticiliklerine oncelikle bu eğitim kurumlarında gorev yapan ya da yapmış olanlar arasından atama yapılır.
(3) İkinci fıkrada belirtilen eğitim kurumu yoneticiliklerine atanma şartlarını taşıyan aday bulunamaması durumunda diğer eğitim kurumlarında gorev yapan adaylar arasından da atama yapılabilir. Bu şekilde ataması yapılanlar bu kurumların yoneticiliklerinden ayrılmaları halinde durumlarına uygun eğitim kurumlarına atanırlar.
Mudurluğe atama
MADDE 12 ? (1) (C) tipi eğitim kurumu muduru olarak atanacakların eğitim kurumu yoneticiliklerinde en az bir yıl gorev yapmış olmaları, (B) tipi eğitim kurumu muduru olarak atanacakların eğitim kurumu yoneticiliklerinde en az iki yıl gorev yapmış olmaları ve (A) tipi eğitim kurumu muduru olarak atanacakların eğitim kurumu yoneticiliklerinde en az uc yıl gorev yapmış olmaları kaydıyla, boş bulunan eğitim kurumu mudurluklerine atanmak isteyenlerden bu Yonetmelikte ongorulen genel şartları taşıyanlar, valiliklerce yapılacak duyuru uzerine Ek-1'deki Yoneticilik İstek Formu ile en fazla beş eğitim kurumu tercih etmek suretiyle valiliklere başvuruda bulunurlar.
(2) Başvuruda bulunan adayların değerlendirmeleri Ek-2'deki Yonetici Değerlendirme Formu uzerinden yapılır.
(3) Yapılan değerlendirme sonucunda adayların atamaları, tercihleri doğrultusunda puan ustunluğu esasına gore yapılır.
Mudur başyardımcılığına atama
MADDE 13 ? (1) Boş bulunan mudur başyardımcılıklarına atanmak isteyenlerden bu Yonetmelikte ongorulen genel şartları taşıyanlar, en az bir yıl sureyle yoneticilik yapmış olmak kaydıyla valiliklerce yapılacak duyuru uzerine Ek-1'deki Yoneticilik İstek Formu ile en fazla beş eğitim kurumu tercih etmek suretiyle başvuruda bulunabilirler.
(2) Başvuruda bulunan adayların değerlendirilmeleri Ek-2'deki Yonetici Değerlendirme Formu uzerinden yapılır.
(3) Yapılan değerlendirme sonucunda adayların atamaları, tercihleri doğrultusunda puan ustunluğu esasına gore yapılır.
Mudur yardımcılığına atama
MADDE 14 ? (1) Boş bulunan mudur yardımcılıklarına atanmak isteyenlerden bu Yonetmelikte ongorulen genel şartları taşıyanlar, valiliklerce yapılacak duyuru uzerine Ek-1'deki Yoneticilik İstek Formu ile en fazla beş eğitim kurumu tercih etmek suretiyle başvuruda bulunabilirler.
(2) Başvuruda bulunan adayların değerlendirilmeleri Ek-2'deki Yonetici Değerlendirme Formu uzerinden yapılır.
Diğer gorevlerde bulunmuş olanların atanmaları
MADDE 15 ? (1) Oğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak kaydıyla; Talim ve Terbiye Kurulu uzmanlığı, eğitim uzmanlığı ve (mulga) APK uzmanlığı gorevleri ile şube muduru ve daha ust unvanlı gorevlerde asaleten gecirilen sureler beşinci kademe yoneticiliğinde, kamu kurum ve kuruluşlarında Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dÂhil şef kadrosunda gecen sureler dorduncu kademe yoneticiliğinde gecmiş sayılır. Halen bu gorevlerde bulunanlar, duyurusu yapılan eğitim kurumu yoneticiliklerine atanmak uzere bu Yonetmeliğin 12, 13 ve 14 uncu madde hukumlerine gore valiliklerde gorev yapanlar gorev yaptıkları valilik, merkez teşkilatında gorevli olanlar ise Personel Genel Mudurluğu kanalıyla başvuruda bulunabilirler.
(2) Ozel oğretim kurumları ile Bakanlığa bağlı yurt dışındaki okullarda mudur olarak gecirilen sureler dorduncu kademe yoneticiliğinde; gorevli olduğu eğitim kurumunda eğitim kurumunu eğitim oğretime acmak kaydıyla kurucu mudur olarak gecirilen sureler ucuncu kademe yoneticiliğinde; en az bir yıl olmak kaydıyla mudur yetkili oğretmen olarak gecirilen sureler ucuncu kademe yoneticiliğinde gecmiş sayılır. Bunlardan eğitim kurumu yoneticiliklerine atanmak isteyenler, yapılacak duyurulara başvurmaları halinde atanmak istedikleri eğitim kurumu icin ongorulen atama usul ve esaslarına gore atanabilirler.
Statu değişikliği olan eğitim kurumu yoneticiliklerine atama
MADDE 16 ? (1) Bu Yonetmelik hukumleri cercevesinde;
a) Birleştirilme yolu ile oluşan eğitim kurumu yoneticiliklerine, birleşme sırasında birleştirilen eğitim kurumlarında yonetici olarak gorev yapıyor olmak kaydıyla başvuruda bulunanlar arasından Ek-2'deki Yonetici Değerlendirme Formuna gore yapılacak değerlendirme sonuclarına gore en yuksek puan alan yoneticilerin ataması yapılır.
b) Donuşturulme yoluyla oluşan eğitim kurumlarına, onceki kurum yoneticileri, norm kadro esaslarına gore bir başka şart aranmaksızın atanır.
(2) Statu değişikliğine bağlı olarak gorev yapmakta oldukları eğitim kurumları kapatılanlar istekleri de dikkate alınarak bir başka şart aranmaksızın durumlarına uygun boş bulunan eğitim kurumu yoneticiliklerine atanırlar. Durumlarına uygun yoneticilik kadrosu olmayanlar ile yoneticilik gorevine atanmak istemeyenler norm kadro esaslarına gore diğer eğitim kurumuna oğretmen olarak atanırlar.
Puan eşitliği halinde oncelik sırası
MADDE 17 ? (1) Eğitim kurumlarının yoneticiliklerine atanacaklarda, puan eşitliği halinde sırasıyla;
a) Lisansustu duzeyde oğrenim gormuş,
b) Başoğretmen,
c) Uzman oğretmen,
c) Yoneticilikteki hizmet suresi fazla,
d) Oğretmenlikteki hizmet suresi fazla
olanlara oncelik verilir.
(2) Mesleki ve teknik eğitim veren eğitim kurumlarına atanacaklarda birinci fıkraya gore yapılan değerlendirmede puan eşitliği olması halinde ise, bolum, atolye veya laboratuar şefi olarak gorev yapmış olan adaya oncelik verilir.

DORDUNCU BOLUM
Yoneticilik Gorevinin Sona Ermesi
Yoneticilik gorevinin sona ereceği haller
MADDE 18 ? (1) Eğitim kurumu yoneticilerinden;
a) Yurt dışında veya uluslararası kuruluşlarda bir yıldan daha fazla gecici veya surekli gorevle gorevlendirilenlerin,
b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108 inci maddesinin dorduncu fıkrası hukumleri cercevesinde bir yıldan daha fazla sure ile aylıksız izin alanların,
c) 25/6/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Gorevlileri Sendikaları Kanununun 18 inci maddesi kapsamında aylıksız izne ayrılanların,
c) Gorev yapmakta oldukları eğitim kurumları herhangi bir nedenle kapatılanların
yoneticilikleri sona erer.
Kapatılan eğitim kurumu yoneticileri ile norm kadro fazlası yoneticiler
MADDE 19 ? (1) 18 inci maddenin (c) bendine gore yoneticilik gorevi sona erenler, istekleri de dikkate alınarak başkaca bir şart aranmaksızın durumlarına uygun eğitim kurumu yoneticiliklerine oncelikle atanırlar.
(2) İlgili mevzuatında belirtilen yoneticilik normuna esas olcutler cercevesinde yoneticilik norm kadroları duşen eğitim kurumlarında gorevli yoneticilerin yoneticilikleri iki oğretim yılı daha devam eder. Bu surenin sonunda yapılan norm kadro belirlemelerinde durumlarında herhangi bir değişiklik olmayan eğitim kurumlarında gorevli yoneticilerin yoneticilikleri sona erer. Bu şekilde yoneticilik gorevi sona erenler, bulundukları eğitim kurumunda branşlarında norm kadro acığı olması durumunda istemeleri halinde bu eğitim kurumuna, istekleri olmaması ya da acık norm kadro bulunmaması durumunda ise durumlarına uygun ihtiyac bulunan bir eğitim kurumuna oğretmen olarak atanırlar.
(3) Norm kadro fazlası yoneticiler bu Yonetmelik eki Ek-2 Yonetici Değerlendirme Formu uzerinde yapılacak değerlendirmeye gore en az puan alandan başlanarak belirlenir.
Yoneticilik gorevinden ayrılma
MADDE 20 ? (1) Eğitim kurumu yoneticileri, yoneticilik gorevlerinden ayrılma isteğinde bulunabilirler.
(2) Yoneticilik gorevlerinden kendi isteği ile ayrılanlar, bulundukları eğitim kurumunda branşlarında norm kadro acığı olması ve istemeleri halinde bu eğitim kurumuna; istememeleri ya da acık norm kadro bulunmaması durumunda ise durumlarına uygun ihtiyac bulunan bir eğitim kurumuna oğretmen olarak atanırlar.
(3) Yoneticilik gorevlerinden;
a) Eş, sağlık, oğrenim durumu gibi ozurler nedeniyle,
b) Branş değişikliği nedeniyle,
c) Norm kadro fazlası olması nedeniyle
ayrılmış olanlar haric olmak uzere, kendi istekleri ile ayrılmış olanlar bir yıl gecmeden yeniden yoneticilik gorevine atanamazlar.
Yoneticilik gorevinden alınma
MADDE 21 ? (1) Eğitim kurumu yoneticilerinden haklarında yapılan adlî ve idarî soruşturma sonucu hazırlanan raporların yetkili amir ve kurullarca değerlendirilmesi sonucuna gore;
a) Gorev yerlerinin değiştirilmesi gerekenlerin il icinde ya da il dışında, durumlarına uygun eğitim kurumu yoneticiliklerine,
b) Yoneticilik gorevlerinden alınması gerekenler ihtiyac bulunan eğitim kurumlarına oğretmen olarak,
atanırlar.
(2) Sicil raporlarına gore son iki yıl sicili ust uste 76 puanın altında değerlendirilenlerin gorev yerleri, bir alt yonetim kademesi olacak şekilde il icinde değiştirilebilir.
(3) Yoneticiliğe atanma şartlarından herhangi birisini kaybedenler ile son iki yıl sicili ust uste olumsuz değerlendirilenler yoneticilik gorevinden alınırlar.

BEŞİNCİ BOLUM
Kurum Tiplerinin Tespiti ve Kurum Tipi Belirleme Komisyonu
Kurum tiplerinin tespiti
MADDE 22 ? (1) Her derece ve turdeki eğitim kurumlarının tipleri bu Yonetmeliğin ekinde yer alan Ek-3 deki Kurum Tipleri Tespit Formu uzerinden yapılan değerlendirme sonucunda belirlenir.
(2) Yapılan değerlendirme sonucunda puanı;
a) Anaokullarından;
1) 35 ve daha fazla olanlar (A) tipi,
2) 30-34 arasında olanlar (B) tipi,
3) 30 dan az olanlar (C) tipi.
b) İlkoğretim okulları, eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezlerinden;
1) 40 ve daha fazla olanlar (A) tipi,
2) 25-39 arasında olanlar (B) tipi,
3) 25 den az olanlar (C) tipi.
c) Liselerden;
1) 60 ve daha fazla olanlar (A) tipi,
2) 40-59 arasında olanlar (B) tipi,
3) 40 dan az olanlar (C) tipi.
c) Mesleki ve teknik ortaoğretim kurumları ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerinden;
1) 60 ve daha fazla olanlar (A) tipi,
2) 45-59 arasında olanlar (B) tipi,
3) 45 den az olanlar (C) tipi.
d) Kız teknik oğretim olgunlaşma enstituleri, pratik kız sanat okulları, bilim sanat merkezleri, turizm eğitim merkezleri, iş eğitim merkezleri, iş okulları, otistik cocuklar eğitim merkezleri ve benzeri kurumlardan mevzuatına gore belirlenmiş gorev alanlarındaki toplam nufus;
1) 200.000 ve daha fazla olan yerleşim merkezindekiler (A) tipi,
2) 200.000 den az olan yerleşim merkezindekiler (B) tipi.
e) Halk eğitimi merkezleri ve mesleki eğitim merkezlerinin gorev alanlarındaki toplam nufus;
1) 50.000 ve daha fazla olan yerleşim merkezindekiler (A) tipi,
2) 50.000 den az olan yerleşim merkezindekiler (B) tipi.
f) Rehberlik ve araştırma merkezlerinden mevzuatına gore belirlenmiş gorev alanlarındaki toplam nufusu;
1) 200.000 ve daha fazla olan yerleşim merkezindekiler (A) tipi,
2) 200.000 den az olan yerleşim merkezindekiler (B) tipi.
g) Oğretmen evi/oğretmen evi ve Akşam Sanat Okullardan puanı;
1) 90 ve daha fazla olanlar (A) tipi,
2) 79-89 arasında olanlar (B) tipi,
3) 79 dan az olanlar (C) tipi,
olarak tespit edilir.
(3) Bu tespitler her iki yılda bir yenilenir. Yeni acılan eğitim kurumlarının tipleri, eğitim ve oğretime başladıkları tarihi takip eden bir ay icinde belirlenir.
(4) Ozel eğitim kurumu niteliği taşıyan eğitim kurumlarına ayrıca beş puan ilave edilir.
(5) Doğrudan Bakanlığa bağlı olarak faaliyet gosteren eğitim kurumları (A) tipi sayılır.
(6) Herhangi bir nedenle eğitim kurumu tipi belirlenememiş olan eğitim kurumları (C) tipi olarak kabul edilir.
Kurum tipi belirleme komisyonu
MADDE 23 ? (1) Her derece ve turdeki eğitim kurumlarının tiplerini belirlemek uzere il merkezlerinde; il millî eğitim mudurunun gorevlendireceği bir millî eğitim mudur yardımcısının başkanlığında, ilgili şube muduru, ilgili ilce millî eğitim muduru, bir ilkoğretim mufettişi ile bir (A) tipi eğitim kurumu mudurunden olmak uzere toplam beş kişiden oluşan Kurum Tipi Belirleme Komisyonu kurulur. Buyukşehir statusundeki illerin merkez ilcelerinde de uyeleri valilikce belirlenmek uzere Kurum Tipi Belirleme Komisyonu kurulabilir.

ALTINCI BOLUM
Ceşitli ve Son Hukumler
Yururlukten kaldırılan yonetmelik
MADDE 24 ? (1) 13/4/2007 tarihli ve 26492 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yoneticilerinin Atama Yonetmeliği yururlukten kaldırılmıştır.
Mevcut yoneticilerin durumu
GECİCİ MADDE 1 ? (1) Bu Yonetmeliğin yururluğe girdiği tarihte eğitim kurumlarında asaleten yonetici olarak gorev yapanlar gorevlerine devam ederler.
Mudur yardımcılığı sınavını kazananların durumu
GECİCİ MADDE 2 ? (1) 11/1/2004 tarihli ve 25343 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yoneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliği hukumlerine gore, mudur yardımcılığı icin yapılan secme sınavını kazanan adaylar, sınavların gecerlik suresi ile sınırlı olmak kaydıyla bu Yonetmelik hukumleri cercevesinde mudur yardımcılığına atanmak uzere başvurmaları halinde kendi aralarındaki sınav puanı ustunluğune gore oncelikle atanırlar.
Yururluk
MADDE 25 ? (1) Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
Yurutme
MADDE 26 ? (1) Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Eğitim Bakanı yurutur.

Ekleri İcin Tıklayınız
Yoneticilik İstek Formu Ek-1

Yonetici Değerlendirme Formu Ek-2 (15 Ekim 2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır)

Kurum Tipleri Tespit Formu Ek-3