POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİ GİRİŞ YONETMELİĞİ

BİRİNCİ BOLUM
Amac, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amac
MADDE 1 ? (1) Bu Yonetmeliğin amacı, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınacak oğrencilerde aranılacak nitelikler, secme ve değerlendirme kurullarının oluşumu, oğrencilerin gecici ve kesin kayıt işlemleri ile intibak eğitimlerine ilişkin usul ve esasları duzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2 ? (1) Bu Yonetmelik, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınacak oğrencilerle ilgili usul ve esasları kapsar.
Dayanak

MADDE 3 ? (1) Bu Yonetmelik, 4/6/1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununun ek 24 uncu maddesi hukmune dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 ? (1) Yonetmelikte gecen;
a) Aday: Polis Meslek Eğitim Merkezi oğrenci adayını,
b) Başkan: Emniyet Genel Mudurluğu Eğitim Dairesi Başkanını,

c) Başkanlık: Emniyet Genel Mudurluğu Eğitim Dairesi Başkanlığını,
c) Başvuru dilekcesi: Adaydan başvuru sırasında istenecek form dilekceyi,
d) Değerlendirme ve secme donemi: Eğitim donemi/donemlerine katılacak adayları belirlemek icin yapılacak aday değerlendirme ve fizikî yeterlik acısından gercekleştirilecek iş ve işlemleri kapsayan zaman aralığını,
e) Ders gunu: Başkanlıkca hazırlanan calışma takvimine gore, eğitim-oğretim yapılacak gunu,
f) Eğitim donemi: Yapıldığı takdirde intibak eğitimini de kapsayacak şekilde, en az altı ay sureyle duzenlenen polis meslek eğitimini,

g) Elektronik ortam: İnternet ve benzeri iletişim araclarını,
ğ) Genel Mudur: Emniyet Genel Mudurunu,
h) Genel Mudurluk: Emniyet Genel Mudurluğunu,
ı) Guvenlik soruşturması ve arşiv araştırması: 14/2/2000 tarihli ve 2000/284 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yururluğe konulan Guvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yonetmeliğinin 4 uncu maddesinin birinci fıkrasının (f) ve (g) bentlerinde tanımlanan guvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasını,
i) Kurul: Aday Değerlendirme ve Secme Kurulunu,
j) KPSS: Kamu Personel Secme Sınavını,
k) Oğrenci: Polis Meslek Eğitim Merkezi oğrencilerini,
l) Oğrenci kimlik kartı: Başkanlıkca belirlenen, POMEM Mudurluğunce duzenlenen ve oğrencilere verilen kartını,
m) POMEM: Polis Meslek Eğitim Merkezini,
n) POMEM Mudurluğu: Polis Meslek Eğitim Merkezi Mudurluğunu,
o) POMEM Muduru: Polis Meslek Eğitim Merkezi Mudurunu,
o) POMEM oğrenci adayı: Secme ve değerlendirmek icin POMEM giriş muracaatı kabul edilen kişiyi,
p) Sağlık Yonetmeliği: 4/8/2003 tarihli ve 25189 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yonetmeliğini,
r) Tam teşekkullu hastane: Sağlık Yonetmeliğinde tanımlanan tam teşekkullu hastaneyi,
ifade eder.

İKİNCİ BOLUM
Başvuru ve Adaylarda Aranılacak Şartlar
Duyuru
MADDE 5 ? (1) POMEM'lere alınacak oğrenci sayısı, başvuru şartları, secme ve değerlendirme tarihleri Emniyet Genel Mudurluğunun resmi internet sitesinde veya diğer iletişim araclarıyla duyurulur.
Başvuru zamanı ve şekli
MADDE 6 ? (1) POMEM'lere giriş icin başvurular, Genel Mudurluk tarafından tespit ve ilan edilen tarihler arasında, İl Emniyet Mudurlukleri Eğitim Şube Mudurluklerine şahsen yapılır.
(2) Eksik belge veya posta yoluyla yapılan başvuru ile sure gectikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.
Adaylarda aranılacak şartlar
MADDE 7 ? (1) POMEM'lere başvuran adaylarda aşağıdaki şartlar aranır.
a) Turkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
b) En az dort yıllık yuksek oğretim kurumu veya bunlara denkliği Yuksek Oğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yuksek oğretim kurumlarından mezun olmak.
c) Değerlendirme ve secme işlemlerinin ilk gunu itibarıyla, askerliğini yapmamış erkekler ile bayan adaylar icin 27 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar icin 29 yaşından gun almamış olmak (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş duzeltmelerinde duzeltmeden onceki yaş dikkate alınır.).
c) Erkekler icin 167 santimetreden, bayanlar icin 165 santimetreden kısa boylu olmamak.
d) Sağlık yonunden, Sağlık Yonetmeliğinde belirlenen şartları taşımak.
e) Başvuru oncesi ve başvuru sırasında; genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir meşguliyeti bulunmamak; fuhuş, kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeni ile hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, idarî yaptırım uygulanmamak veya hukum giymemiş olmak, bunlardan herhangi birinin uzlaşma yoluyla sonuclandırılmamış veya yine bunların herhangi birisiyle ilgili olarak mahkemece hukmun acıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak ya da başka bir tedbire cevrilmemiş olmak.
f) Turk Ceza Kanununun 53 uncu maddesinde belirtilen sureler gecmiş olsa bile; kasten işlenen bir suctan dolayı altı ay veya daha fazla sureyle hapis cezasına ya da affa uğramış veya yasaklanmış haklar geri verilmiş olsa bile; devletin guvenliğine karşı suclar, anayasal duzene ve bu duzenin işleyişine karşı suclar, millî savunmaya karşı suclar, devlet sırlarına karşı suclar ve casusluk, zimmet, irtikÂp, ruşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, guveni kotuye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suctan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kacakcılık suclarından;
1) Mahkûm olmamak.
2) Hukmun acıklamasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak.
3) Devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.
g) (e) ve (f) bentleri adayın eşi hakkında da uygulanır.
ğ) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına uye bulunmamak, daha onceden uyeliği var ise ayrıldığını belgelemek, teror eylemleri ile organize suc faaliyetlerine katılmamış olmak.
h) Herhangi bir kadınla veya erkekle nikÂhsız olarak birlikte yaşıyor olmamak.
ı) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı kullanımı nedeniyle tedavi gormuş veya goruyor olmamak.
i) Silah taşımaya ve silahlı gorev yapmaya hukukî bir engeli bulunmamak.
j) 8/5/2005 tarihli ve 25809 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Oğretim Yonetmeliğinin 11 inci maddesi kapsamında ilişiği kesilenler haric, Genel Mudurluk bunyesindeki eğitim kurumlarından ayrılmış veya cıkarılmış ya da herhangi bir yuksekoğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle cıkarılmamış olmak.
k) KPSS puan turunden, Genel Mudurlukce belirlenecek taban puan veya uzerinde puan almış olmak.
l) İlgili mevzuat kapsamında yapılacak guvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucları olumlu olmak.
Başvuruda istenen belgeler
MADDE 8 ? (1) Başvuru yapan adaydan;
a) Başvuru dilekcesi,
b) Guvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu,
c) Lisans diplomasının veya gecici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi,
c) Askerliğini yapmış olanlardan terhis belgesi ve fotokopisi (Askerliğini yapmamış aday, POMEM Mudurluğune kayıt esnasında askerlikle ilişiği olmadığına dair belge ibraz eder.),
d) Evli ise evlenme cuzdanının aslı ve fotokopisi,
e) KPSS Sonuc Belgesinin aslı ve fotokopisi,
f) 16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yururluğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Calışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yonetmeliğe uygun olarak son bir yıl icinde cekilmiş on adet vesikalık fotoğraf,
g) (Mulga:R.G.31/7/2009-27305)
ğ) (Mulga:R.G.31/7/2009-27305)
h) (Mulga:R.G.31/7/2009-27305)
istenir.
(2) Birinci fıkrada istenen belgelerin fotokopileri, başvuru sırasında gorevli tarafından asılları ile karşılaştırılarak kontrol edildikten sonra "Aslı Goruldu" ibaresi ile isim, rutbe ve sicil yazılarak imza edilir ve belgelerin aslı adaya geri verilir.
(3) (Ek fıkra:R.G.31/7/2009-27305) Başvuru yapan adayların adli sicil bilgileri Ulusal Yargı Ağı Projesinden, ikametgahına ilişkin bilgileri Adres Kayıt Sisteminden, nufus kayıt bilgileri Kimlik Paylaşım Sisteminden Kurum tarafından sorgulanmak suretiyle temin edilir.
UCUNCU BOLUM
Aday Değerlendirme, Secme Kurulu ve Değerlendirme Esasları
Değerlendirme ve secime katılacak adaylar ve değerlendirme yerlerinin belirlenmesi
MADDE 9 ? (1) İl Emniyet Eğitim Şube Mudurluklerince başvurusu alınan bayan ve erkek adayların sayıları en gec uc gun icinde Başkanlığa bildirilir. Başvuru dosyaları, değerlendirme ve secme neticesine kadar İl Emniyet Mudurlukleri Eğitim Şube Mudurluklerince muhafaza edilir.
(2) Genel Mudurlukce belirlenen bolge merkezlerinde değerlendirmeye tabi tutulacak adayların girecekleri yeri ve tarihleri belirten listeler ilgililere tebliğ edilmek uzere İl Emniyet Mudurluklerine gonderilir. Listeler beş gun sureyle ilan panolarına asılır ve elektronik ortamda da duyurulur. Bu hususta tutanak tanzim edilir. İl Emniyet Mudurluklerinde ilan edilen listeler ve elektronik ortamda yapılan duyurular adaylara tebliğ edilmiş sayılır.
(3) Adayların dosyaları, İl Emniyet Mudurlukleri Eğitim Şube Mudurluklerince beş yıl sureyle saklanır. Bu sure icinde talep edilmesi durumunda, şahsi belgeler ilgiliye imza karşılığı geri verilir.
Kurulun oluşumu
MADDE 10 ? (1) Kurul, Başkanlığın teklifi ve Genel Mudurun onayı ile merkezden gorevlendirilen en az 2 nci Sınıf Emniyet Muduru başkanlığında, Merkezden en az Emniyet Amiri rutbesinde bir rutbeli personel, İl Emniyet Mudurluğu Eğitim Şube Muduru ile bir doktor ve Emniyet Teşkilatında gorev yapan psikiyatrist veya noropsikiyatrist veya psikolog, yoksa ilde bulunan sağlık kuruluşlarından psikiyatrist veya noropsikiyatrist, bu branşlarda doktor bulunmadığı takdirde psikolog olmak uzere toplam beş uyeden oluşturulur.
(2) İl Emniyet Mudurluklerine yapılan muracaat yoğunluğu dikkate alınarak Başkanlıkca değerlendirme bolge merkezleri belirlenir. Muracaat edenlerin oranına gore, gerektiğinde aynı bolge merkezinde birden fazla Kurul oluşturulması gerekiyorsa, Başkanlığın teklifi ve Genel Mudurun onayı ile aynı yapıda yeteri kadar Kurul oluşturabilir. Birden fazla Kurul oluşturulması hÂlinde İl Emniyet Mudurluğu Eğitim Şube Muduru yerine aynı ilde gorevli bir başka şube muduru gorevlendirilir.
Değerlendirme ve secime ilişkin genel kurallar
MADDE 11 ? (1) Değerlendirme ve secme işlemi, Genel Mudurlukce ilan edilen eğitim donemleri icin gecerlidir. Kurul değerlendirme ve secme işlemini adayı bizzat gorerek yapar. Değerlendirme ve secme aşağıda belirtildiği gibi uc aşamada yapılır.
a) İlk aşamada; Kurul, adayların fizikî gorunuşu, konuşma duzgunluğu, Sağlık Yonetmeliğinde belirtilen hususlar ile 7 nci maddede belirtilen şartları haiz olup olmadığı ve arşiv araştırması sonuclarını dikkate alarak değerlendirmesini yapar. Değerlendirme sonucu olumlu bulunan aday ikinci aşamaya gecer. Kurul, kararını oy birliğiyle alır. Kurul, kararını Değerlendirme Karar Formuna işler. Kararın olumsuz olması durumunda gerekceli karar forma yazılır.
b) İkinci aşamada; adaylara, Genel Mudurlukce belirlenecek konuların yazılı olduğu bir kart cektirilir. Konu ile ilgili konuşma yapması istenilir. Her bir adaya konu hakkında duşunmesi ve sunum yapması icin eşit sure verilir. Değerlendirme sırasında adayın;
1) Konu hakkında bilgi duzeyi,
2) Kendisinden istenileni kavrama,
3) Kendine guven duyma,
4) İfade etme yeteneği,
5) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak uzere beş ayrı kritere gore değerlendirmesi yapılır. Kurul uyelerinden her biri, bir kriteri değerlendirir. Değerlendirme, her bir kriter on iki puan olmak uzere toplam altmış puan uzerinden yapılır.
c) Ucuncu aşamada; adayın fizikî yeterliği, Genel Mudurlukce belirlenecek alanlara ve kriterlere gore değerlendirilir. Adayın fizikî yeterlik durumu toplam kırk puan uzerinden değerlendirilir.
c) Adayın başarılı sayılabilmesi icin, (b) ve (c) bentlerinde belirtilen toplam tam puanların ayrı ayrı %50'sini aşması gerekir. Ancak bundan sonra, değerlendirme ve fizikî yeterlik puanları toplanır. Bu puanlama, Değerlendirme Karar Formuna işlenir.
(2) Değerlendirme ve fizikî yeterlik aşamalarından herhangi birinde "POMEM OĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" kararı verilen aday başarısız sayılır ve bir sonraki aşamaya katılamaz.
(3) Anılan aşamalardan herhangi birine katılmayan aday başarısız sayılır.
(4) Yapılan değerlendirmeler sonucunda, aday hakkında Kurulca; "POMEM OĞRENCİ ADAYI OLUR" veya "POMEM OĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" şeklinde karar verilir. Bu karar Değerlendirme Karar Formuna işlenir. Kararın olumsuz olması durumunda gerekceli karar forma yazılır.
(5) Değerlendirme sonuclarına gore "POMEM OĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" kararı verilenlerin listesi aynı gun Kurul tarafından, gorulebilecek ilan panolarına asılır ve beş gun sureyle askıda kalır. Bu hususta tutanak tanzim edilir. Kurul kararları kesindir.
(6) Hakkında "POMEM OĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" kararı verilen aday, aynı donem icin bir başka Kurula muracaat edemez.
(7) Değerlendirme ve secme işlemlerinin bitiminde, başarılı olan erkek ve bayan adayların listesi ile başarısız olan adayların listesi ayrı ayrı tanzim edilerek tutanakla Başkanlığa teslim edilir.
(8) Kurulun butun evrakı Başkanlık tarafından bir yıl sureyle saklanır.
Başarı listesinin duzenlenmesi
MADDE 12 ? (1) Genel Mudurlukce ilan edilen sayıda POMEM'lere oğrenci alınır. Alınacak oğrencilerin başarı listesi;
a) KPSS puanı ile değerlendirme ve fizikî yeterlik puanlarının toplamına gore, en yuksek puandan başlanarak erkek ve bayan olmak uzere ayrı ayrı başarı sıralaması Başkanlıkca yapılır. Sıralama sonucunda eşitlik olması hÂlinde, KPSS puanı daha yuksek olan aday tercih edilir.
b) Sıralama sonucuna gore, o yıl belirlenen kontenjan miktarı kadar aday asıl, bu miktarın % 30'u kadar aday yedek olarak ilan edilir.
c) Başkanlıkca yapılacak nihai değerlendirme asıl, yedek ve başarısız adaylar listesi elektronik ortamda ilan edilir.
(2) Birinci fıkrada belirtilen asıl ve yedek adayların dışında kalanlar başarısız sayılır.
(3) Asıl, yedek ve başarısız aday listeleri, diğer işlemler yapılmak uzere İl Emniyet Mudurluklerine gonderilir.
DORDUNCU BOLUM
Ceşitli ve Son Hukumler
Kurul evrakına uygulanacak gizlilik
MADDE 13 ? (1) Başarı listelerinin acıklanmasına kadar, değerlendirme ve aday tespitine ilişkin olarak duzenlenen evraka "GİZLİ" dereceli evraka yapılan işlem uygulanır.
Sağlık kurulu raporu
MADDE 14 ? (1) Aday secimi sonunda POMEM'lere girmeye hak kazanan adayların sağlık kurulu raporları, Başkanlıkca belirlenen tarihler arasında, İl Emniyet Mudurluğu Eğitim Şube Mudurlukleri aracılığıyla, tam teşekkullu hastanelerden aldırılır.
(2) Sağlık kurulu raporları, incelenmesi icin Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına iletilmek uzere Başkanlığa gonderilir.
(3) Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca raporunda eksiklik gorulen adayın eksiklikleri tamamlatılır veya aday yeniden muayeneye gonderilebilir. Sağlık Yonetmeliğine gore Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca hakkında "POMEM OĞRENCİSİ OLAMAZ" kararı verilmesi hÂlinde, bu karar hakkında Başkanlıkca onay alınarak adaya tebliğ edilmek uzere başvuruda bulunduğu İl Emniyet Mudurluğune bildirilir.
(4) Eğitim başladıktan sonra yedek aday cağrılması hÂlinde, cağırılan adayın sağlık kurulu raporu eğitim esnasında POMEM Mudurluğunce kendisine en yakın tam teşekkullu hastaneden en kısa surede aldırılır. Bu sure yirmi iş gununu gecemez. Aldırılan rapor incelenmek uzere Başkanlığa gonderilir.
(5) Soruşturmasında olumsuzluk olan adayın durumu, en kısa zamanda Başkanlığa, planlamalar acıklandıktan sonra ise adayın sevkinin planlandığı POMEM Mudurluğune gonderilir.
(6) Eğitim başladıktan sonra cağrılan yedek adayların guvenlik soruşturması POMEM Mudurluğunce İl Emniyet Mudurluklerine yaptırılır.
Adayların POMEM'lere sevkinin planlanması
MADDE 15 ? (1) Haklarında Sağlık Dairesi Başkanlığı tarafından sağlık yonunden "POMEM OĞRENCİSİ OLUR" kararı verilen adayların sevk planlaması Başkanlıkca yapılır.
(2) Planlama sonucları adaylara duyurulmak uzere; eğitim başlama tarihinden en az yedi gun once İl Emniyet Mudurluklerine gonderilir. Ayrıca, elektronik ortamda planlama sonucları duyurulur.
Guvenlik soruşturması
MADDE 16 ? (1) Sağlık kurulu raporu işlemleri başlatılan adayların guvenlik soruşturmaları, İl Emniyet Mudurluklerince guvenlik soruşturma mevzuatı doğrultusunda aynı gun başlatılır. Soruşturma sonucu, adayın sevkinin planlandığı POMEM Mudurluğune gonderilir.
Taahhutname ve kefalet senedi
MADDE 17 ? (1) POMEM'lere planlaması yapılan adaylar ile eğitim başladıktan sonra yedekten cağrılan adaylardan POMEM'lere gecici kayıtlarını yaptırmadan once usulune uygun olarak duzenlenmiş taahhutname ve kefalet senedi istenir. Taahhutname ve kefalet senedinde yer alacak tazminat miktarı her eğitim-oğretim donemi icin Genel Mudurluk tarafından tespit edilir.
Gecici kayıt ve intibak eğitimi
MADDE 18 ? (1) Sevk planlaması yapılan adayın gecici kaydı, POMEM Mudurluklerince yapılır. Gecici kayıt anında, POMEM'lere giriş başvurusu sırasında istenen belgelerin asılları ile askerliğini yapmamış olanlardan askerlikle ilişiği olmadığına dair belge istenir.
(2) Gecici kaydı yapılan oğrenci, Başkanlıkca belirlenen sure kadar intibak eğitimine tabi tutulur. Eğitim suresinin kısıtlı olması durumunda, intibak eğitimi yaptırılmaz. İntibak eğitimi suresince adayın iaşe ve ibatesi, POMEM Mudurluğunce karşılanır.
(3) Gecici kayıt sırasında;
a) Başkanlık veya POMEM Mudurluklerince yapılan kontrollerde 7 nci maddede belirtilen nitelikleri taşımadığı icin POMEM oğrencisi olamayacağı tespit edilen,
b) Eğitim donemi başlangıc tarihi itibarıyla en gec beş iş gunu icinde POMEM Mudurluğune bizzat başvuruda bulunmayan veya ayrılan,
adayın kaydı yapılmaz.
(4) Yedek olarak planlanan aday tebliğ tarihinden itibaren en gec beş iş gunu icinde sevkinin planlandığı POMEM Mudurluğune bizzat başvurmak zorundadır. Bu sureler icinde başvuruda bulunmayan aday, kayıt hakkını kaybeder.
(5) Yedek olarak planlanan adaya 14 uncu madde kapsamında tam teşekkullu hastaneden aldırılan sağlık kurulu raporunun karar hanesinde "POMEM OĞRENCİ ADAYI OLUR" ibaresi bulunanın gecici kaydı yapılır. Sağlık kurulu raporunun karar bolumunde "POMEM OĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" ibaresi bulunan yedek aday ile en gec yirmi iş gunu icinde sağlık kurulu raporu alınamayan yedek adayın gecici kaydı yapılmaz ve dosyası işlemden kaldırılmak uzere Başkanlığa gonderilir.
(6) Eğitim ve oğretimin başlamasından itibaren onbeş gun gectikten sonra Genel Mudurlukce belirlenen kontenjan doldurulmamış olsa bile yeniden aday planlaması yapılmaz.
Kesin kayıt-kabul
MADDE 19 ? (1) 14, 16, 17 ve 18 inci maddelerde belirtilen şartları taşıyan adayların kesin kayıtları yapılır. Guvenlik soruşturması veya sağlık kurulu raporuna gore 7 nci maddede belirtilen nitelikleri taşımadığı sonradan anlaşılan aday ile 18 inci maddede belirtilen şartları yerine getirmeyen adayın dosyaları işlemden kaldırılmak uzere POMEM Mudurluğu tarafından Başkanlığa gonderilir.
(2) POMEM'lere kesin kayıt yaptıran oğrenciye, Oğrenci Kimlik Kartı verilir.
Yururlukten kaldırılan Yonetmelik
MADDE 20 ? (1) 8/5/2005 tarihli ve 25809 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yonetmeliği yururlukten kaldırılmıştır.
Yururluk
MADDE 21 ? (1) Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
Yurutme
MADDE 22 ? (1) Bu Yonetmelik hukumlerini İcişleri Bakanı yurutur.