12 Haziran 2008 PERŞEMBEResmî GazeteSayı : 26904
YONETMELİK
Milli Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANADOLU OĞRETMEN LİSELERİ
YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 6/9/1998 tarihli ve 23455 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Oğretmen Liseleri Yonetmeliğinin 4 uncu maddesinin birinci fıkrasının (h) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (g) bendi yururlukten kaldırılmıştır.
"h) Kılavuz: Merkezî yerleştirme yoluyla ortaoğretim kurumlarına oğrenci alınmasına yonelik her yıl Bakanlıkca yapılan acıklamalar hakkındaki yayını,"
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cumlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Bu okulları tercih edecek oğrencilerde aranacak şartlar şunlardır:"
MADDE 3 ? Aynı Yonetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının birinci cumlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Bu okulları tercih edecek oğrencilerin secimi, oğrenim gordukleri ilkoğretim okullarının 8 inci sınıf şube oğretmenler kurulunca yapılır. Aday seciminde oğrencinin;"
MADDE 4 ? Aynı Yonetmeliğin 10 uncu maddesinin dorduncu fıkrasında yer alan "sınav kılavuzunda" ibaresi, "kılavuzda" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 5 ? Aynı Yonetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 11 ? Bu okullara, 8 inci maddede belirtilen şartları taşıyanlardan, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Kurumlarına Geciş Yonergesinde belirtilen usul ve esaslar ile ilgili kılavuz/kılavuzlarda belirtilen acıklamalar doğrultusunda, yerleştirmeye esas puana gore merkezî yerleştirme ile oğrenci alınır.
Kontenjan, başvuru, tercih, yerleştirme ve kayıt-kabule ilişkin hususlara, Bakanlıkca her yıl yayımlanacak kılavuz/kılavuzlarda yer verilir."
MADDE 6 ? Aynı Yonetmeliğin 13 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Oğrenci Başarısı
MADDE 13 ? Oğrenci başarısı, Millî Eğitim Bakanlığı Orta Oğretim Kurumları Sınıf Gecme ve Sınav Yonetmeliği hukumlerine gore belirlenir."
MADDE 7 ? Aynı Yonetmeliğin 14 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Bu okullar arasındaki oğrenci nakilleri; nakil olmak istenilen okulda, oğrencinin aynı sınıf ve alanında boş kontenjan bulunması ve yerleştirmeye esas puanının, bu okula aynı yılda kayıt yaptıran oğrenciler icin uygulanan yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması şartı ve puan ustunluğu esasına gore ortalama yukseltme ve sorumluluk sınavlarının başlangıc tarihinin beş gun oncesinden, sınavların bitimine kadar olan surenin dışındaki zamanlarda yapılır. Ancak 9 uncu sınıf oğrencilerinin nakil başvuruları, oğretim yılının başladığı tarihten itibaren bir ay gectikten sonra yapılır."
MADDE 8 ? Aynı Yonetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Merkezî sınavla" ibaresi, "Merkezî yerleştirme ile" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 9 ? Aynı Yonetmeliğin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 17 ? Anadolu oğretmen liselerine oğretmen ataması, 20/10/2006 tarihli ve 26325 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri İle Her Turdeki Anadolu Liseleri Oğretmenlerinin Secimi ve Atamalarına Dair Yonetmelik hukumlerine gore yapılır."
MADDE 10 ? Aynı Yonetmeliğin 20 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 20 ? Devlet parasız yatılılık ve bursluluk sınavını kazanarak Bakanlığa bağlı ilkoğretim okullarını parasız yatılı olarak bitiren oğrencilerden bu okullara yerleşenlerin parasız yatılılık durumları devam eder."
MADDE 11 ? Aynı Yonetmeliğin ekinde yer alan "EK-3 OĞRENCİ NAKİLLERİNE ESAS BAŞVURU VE DURUM BELGESİ"nin "OĞRENCİ DURUM BİLGİLERİ" kısmının 6 ncı satırı "6. Yerleştirmeye Esas Puanı" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 12 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 13 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Eğitim Bakanı yurutur.