14 Haziran 2008 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 26906
YONETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
YUKSEK OĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU
BURS-KREDİ YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 24/8/2004 tarihli ve 25563 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yuksek Oğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs-Kredi Yonetmeliğinin 14 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 14 ? Kurumca burs verilecek oğrenciler; oğrenci ve ailesinin sosyal, ekonomik durumu ile oğrencinin burs isteğinde bulunduğu tarihte yuksek oğretim kurumuna girişte aldığı puan ve puan turu, ara sınıfta ise yılsonu başarı durumu dikkate alınarak her yıl Yonetim Kurulunca belirlenen kıstaslar doğrultusunda değerlendirilir.
Oğrenim kredisi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; değişikliğin meydana geldiği oğretim yılında Yonetim Kurulunca belirlenen oncelikle burs verilecek oğrenciler kapsamına girenlerin oğrenim kredileri oğrencinin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen odeme doneminden itibaren bursa donuşturulur."
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 18 ? Kurum gerekli gorduğu takdirde burs alan oğrencilerin belge veya durumlarını araştırabilir. Araştırma sonucunda oğrencinin belgelerinde veya durumunda gerceğe aykırı bir hususun tespit edilmesi hÂlinde bursu kesilir. Odenen bursların tamamı oğrenim kredisi borcuna donuşturulerek, 18/1/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yuksek Oğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Oğrenim Kredisi Yonetmeliğinde belirlenen esaslara gore tahsil edilir."
MADDE 3 ? Aynı Yonetmeliğin 24 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Oğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen oğrencilerin bursu kesilir."
MADDE 4 ? Aynı Yonetmeliğin 30 uncu maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Oğretim kurumlarınca disiplin cezası verilenlerin burslarının kesilmesi
MADDE 30 ? Oğrenim gormekte olduğu oğretim kurumundan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alanların bursları, ceza aldığı tarih itibarıyla kesilir. Verilen disiplin cezasının oğretim kurumunca gec bildirilmesi hÂlinde ise cezanın verildiği tarihten sonra yapılan odemeler, bu Yonetmeliğin 31 inci maddesi hukmune gore tahsil edilir."
MADDE 5 ? Aynı Yonetmeliğin 31 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Oğrenciye burs verilmekte iken, bursun kesilmesini gerektirecek bir durum ortaya cıktığında, bursun kesilmesini gerektiren durumun gercekleştiği tarih itibarıyla bursu kesilir. Bu tarihten sonra odenen burs miktarları oğrenim kredisi borcuna donuşturulerek, Yuksek Oğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Oğrenim Kredisi Yonetmeliği hukumlerine gore tahsil edilir."
MADDE 6 ? Aynı Yonetmeliğin 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının son cumlesi ile 34 uncu maddesi yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 7 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 8 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Maliye Bakanı ile Millî Eğitim Bakanı birlikte yurutur.