WordPress Bileşenler
Selamun aleykum değerli arkadaşlar bugunku wordpress dersimizde wordpressin bileşenler ozelliğini tanıyacaz ve kullanmayı oğreneceğiz.
Bugunku derse gecmeden once bir onceki dersimizi hatırlaualım inceleme imkanı olmayanlar aşağıdaki linkten bakabilir.
Bir Onceki Dersimiz: WordPress Tema Duzenleme
WordPress bileşenler ozellikle wordpress temalara bağlı değişken yapılardır arkadaşlar sıkca sağ ve sol kısımda kullanılabilen kodlamaya gerek kalmaksızın wordpres ozellikleri ve bileşen desteği olan eklentileri sağ sol menu bolumlerinde kullanmamızı sağlar.
WordPress Bileşenler Nelerdir
WordPress ilk kurulduğunda kendine ozgu bileşenleri mevcuttur sonrasında eklentiler yardımı ile sizlerde bileşen oluşuşturabilirsiniz.
Standart bileşenlerden bazıları aşağıda yer almaktadır ozellikleri ile birlikte.
Kategoriler (Oluşturduğunuz kategorileri bileşen olarakta ekleyebilirsiniz ) Son Yazılar (Son yazdığınız yazıları istediğiniz adet secerek başlıkları yayınlanır) Son Yorumlar Sitenize en son eklenen yorumları gosterebilirsiniz. Bağlantılar bileşeni ile sevdiğiniz siteler bloglara link verebilir link satabilirsiniz Metin bu bileşen boş bir bileşen olup ister yazı yazın ister kod ekleyin bu yonde işinize yarar Bir kac tanesini ekledim arkadaşlar diğerlerinide sayfamızda gorelim isterseniz hep birlikte uygulayarak uygulama yapacağım site
www.antiksehirler.com burdan yaptıklarımı gorebilirsiniz.
Bileşenler kısmına girmek icin yonetimde Gorunum Kısmında Bileşenler Linkine tıklıyoruz ve aşağıdaki sayfa acılacaktır.
Wordpress Bileşenler
Evet arkadaşlar orta ksıımla eklentiler yer almakta hemen sağında ise bileşenleri kullanabileceğimiz alanlar gorulmektedir.
WordPress bileşenler kısmına giremiyorsanız temanızın bileşen ozelliği yok demektir bunun icinde ayrıca yazı yazacağım nasıl yapılacağı konusunda inşeallah arkadaşlar.
Evet benim temamda 2 bileşen desteği varmış sağ ve sol sidebar yapacağım uygulamada sol kısımda kategoriler son yazılar bileşenini kullanacam sağ kısımda ise Arşiv ve Etiket bulutu kullanacağım.
Not: bileşen kulanmanız durumunda sidebar sıfırlanır eskiden olanlar kaybolur bunu dikkate alın.
WordPress Bileşen Ekleme
Bileşen kullanmak icin sectiğiniz alana istediğiniz bileşeni surukleyip bırakmanız yeterlidir arkadaşlar ayar ve secenek kısmı varsa bileşende duzenleyip kaydet butonuna tıklayarak istediğiniz bileşeni uygulayabilirsiniz ornek bir uygulama yapıyorum.
Wordpress Bileşen Ekleme
Evet arkadaşlar uygulamada gorulduğu gibi istediğim bileşenleri ekledim ayarladım isim verdim sitemdeki gorunumu icin www.antiksehirler.com sitesine bakınız.
WordPress Bileşenleri Kaldırma
WordPress bileşen eklemek kadar kaldırmasıda kolaydır arkadaşlar eklersen kullanacağımız bileşen bolumune tutup surukledik kaldırmak iptal etmek icinse kullandığımız bileşeni tutup diğer kullanmadığımız bileşenlerin icine surukleyip bırakmaktır.
WordPress derslerimiz bu kadar arkadaşlar 8 derste kurulum ayar tema yukleme hepsini anlattım bundan sonrada ekstra ozellikler ve profesyonel siteler yapmanız icin sık sık ipucu ve oneriler yapacam yazılarımda www.webmasteryolcu.com takipte kalın Allaha emanet olun değerli arkadaşlar.