Wordperss icin SEO denildiği vakit hic kuşki yokki akla gelen ilk eklenti All in seo pack ikincisi ise google sitemap generator dur. Şimdi sizlere bu konu ile pek cok kimsenin bilmediği fakat bildiği vakit vazgecemediği bir eklentiden bahsetmek istiyorum.
Bu eklentimizin adı : wordpress seo by Yoast
By Yoast ismini Breadcrumbs eklentisinden daha once duymuş olabilirsiniz.
WordPress Seo By Yoast eklentisinin All in seo pack ten ayıran en buyuk ozelliği hic kuşku yokki kategorilere ozel Title ve Description ve keyword ekleyebilmemizdir.
Klasik bir wordpress blog sitesinde Muzik isminde bir kategori actığınız vakit bu kategorinin title gorunumude sitemiz de Muzik olarak yer alacaktır. WordPress seo By Yoast eklentisi ile bu başlığı dilediğimiz gibi değiştirebiliriz.
Nasıl ki all in seo pack eklentisi ile her konuya ozel başlık, acıklama ve anahtar kelime ayarlaması yapabiliyorsak bu eklenti ile de kategorilerimize bu ayarlamaları rahatlıkla yapabiliyoruz. Aşağıda yer alan resimde kategori bolumu icin gelişmiş ayarları gorebilirsiniz.
Wordpress Seo By Yoast eklentisi ile kategorinize ozel meta ayarı yapabilirsiniz.
Bu eklentiyi all in seo pack ten ayıran diğer bir ozellik ise eklentinin title ayarları kısmında konumuza , kategorimize etiketimize veya genel ozet olarak wordpress te site icerisinde yer alacak her turlu meta kısmına otomotik olarak mudahale edebiliyoruz ve bunlara ozel meta acıklamasını cok kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Bu ozelliğe aşağıdaki resimden bakabilirsiniz.
Meta ayarlarını oluşturabilmek icin kullanabileceğiniz değerler.
Ayrıca bu eklenti bizlere konumuzun google uzerinde nasıl şekilleneceği hakkındada bilgi sunmakta, google ın istemiş olduğu ozelliklerin dışına cıktığımız taktirde bizleri kırmızı yazı ve ( ) değer ile uyarmaktadır.
Konuya ozel seo ayarları
Yukarıdaki resimde gorduğunuz gibi google aramalarında web sitemizin nasıl yer alacağının bir onizlemesini de yapabilmekteyiz. Ayrıca bu bolumde yer alan focus keyword ozelliğini kullanarak hedeflediğimiz anahtar kelimenin makalemiz icerisindeki durumunuda sorgulayabiliriz. ( anahtar kelime konu icerisinde, başlıkta veya keyword icerisinde yer alıyor mu ? )
WordPress Seo By Yoast eklentisinin bitmek bilmeyen ozelliklerinden bir taneside konuya ozgu meta robots, breadcrumbs, sitemap gibi ozellikleri konu altından duzenleyebilmemizdir. Aşağıda yer alan resimde bu ve diğer gelişmiş ozellikleri gorebilirsiniz.
Gelişmiş Meta Robots ve Sitemap Ayarları
Eklenti ayrıca Breadcrumbs (site icerisinde kullanıcıların gezinmesini kolaylaştıran ve hangi kategoride olduklarını gosteren işlem ) işlemi icin ekstra bir eklentiye ihtiyac duymadan size bu kolaylığı sağlıyor ve site icerisinde kullanıcıların rahat gezinebilmesi icin bu ozelliğide ekliyor. ( Google breadcrumbs eklentisinin varlığı ve yokluğu ile yakından ilgilenir )
WordPress Seo By Yoast eklentisinin daha bir cok ozelliği bulunmakta, geri kalan ozellikleride sizin kullanımınıza ve incelemelerinize bırakıyorum.
Konuyu kapatmadan once son birşey daha soylemek istiyorum. Eklentinin bir cok iyi ozelliği olmasına rağmen oldukca kotu bir ozelliğide bulunmaktadır. ( Her guzelde bir kusur muhakkak olur derler ya. )
Bu eklenti konu acma işlemi sırasında başlık yazarken sizleri ve sunucunuzu bir hayli yoracaktır. Bu eklentiyi kullanmayı duşunen arkadaşlar pek nadir icerik girdikleri, ( ozellikle kurumsal web siteleri ) sitelerde kullanırlarsa akıl sağlıkları acısından iyi olacaktır : )
Eklentiyi bizzat denedim, kullandım oldukca başarılı buldum. Seodanismani.net uzerinde bu eklentiyi kullanmaktayım. Aşağıdaki resimden şuan acmış olduğum konu icin bu tanıtımını yapmış olduğum eklenti ayarlarını gorebilirsiniz.
Wordpress seo by Yoast konu ici seo ayarları detaylı anlatım
Sizlerinde denemesinde fayda var diyerekten kullanımınıza ve beğeninize sunuyorum. Yazım hataları ve diğer surcu lisanlarımız icin şimdiden ozur.
Kaynak : WordPress Seo By Yoast eklenti incelemesi
Kopyala yapıştır olduğu icin download linkleri kaybolmuştur..
Buradan eklentinin wordpres eklenti indirme sayfasına ulaşabilirsiniz.
http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-seo/