MakaleYazari V1 teması
NELER YAPTIK?
Temamda css ve phpyi en iyi şekilde kullanmaya calıştım. Yazarken tek amacım guzel, kolay ve işlevsel olmasıydı.
Kullandığım sosyal ağları yazımda gostermeli ve ayrı bir eklenti kullanmadan bunu yapmam gerektiğini duşundum. Bu nedenle tekil yazılara ve konu iclerine beğen tweetle +1 gibi butonlar ekledim.
Temada tarih belirteclerinin kalabalık yapması beni sinirlendirdi ve bu nedenle onları sola sabitledim. Ben onlara sitenin kulakları diyorum
Twitterda belirli bir ziyaretci kitlem olduğundan siteme twitter eklentisi ekledim. (Sağ ust)
Aynı zamanda twitterdan sıkıldığımda sağ uste reklam eklemek icin panelden ayarlanabilir bir değişken tanımladım. Sağ ustte ister twitter ister 468*60 reklam yayınlayabiliyorum
Temayı yazarken gri beyaz siyah ve maviyi kullandım. grinin ceşitli tonlarını da temama kattım.
Bir websitesinde gorduğum ve mikrofonla arama yapılan bir komutun olduğunu oğrendim ve sağ ustteki arama cubuğuna ses ile ara ozelliğini ekledim. (Chrome ve firefoxta calışır)
Temamda css3un nimetlerinden fazla fazla faydalandım. Bu yuzden css valid olmuyor cok miktarda tablo yuvarlama ve golgelendirme mevcut.
Sidebarı işlevsel yapmak icin yoğun caba harcadım. Reklam, sponsor , abone olma, kategorileri sidebarda sabitledim. Ayrıca bir de sidebar bileşeni desteği ekledim ve tadından yenmez oldu.
Panelden acıp kapatılan kucuk resimler ekledim.
footera alexa kutusunu sabitledim. Hangi sitede kullanılırsa kullanılsın alexa otomatik olarak o sitenin alexa sıralamasını bize soyluyor.
footera seo acısından onem arzeden 4 temel oğeyi de ekledim. (Google, sitemap, google araması ve site urlsi)
Footera hakkımızda bolumu ekledim. ve bu bolum panelden kontrol ediliyor. footer logosunun urlsini, başlığını ve yazısını buradan istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Google adsenseyi de duşundum ve siteye ayarlanabilir 3 reklam bolumu ekledim. 468*60 reklamları ve 250*250 reklamlarını ayarlayabiliyorsunuz panelden.
Temada son gunlerde sinir bozan admin bar ozelliği de problemsiz calışıyor.
temada gorduğunuz tum alanlar yonetim panelinden kontrol edilebiliyor.
Seo acısından onemli olduğundan etiketlerini ve
etiketlerini sıkca kullandım.
Anahtar kelimelerinizi title olarak gosteren bir ozellik de mevcut. Seo acısından iyi sayılabilecek bir tema oldu.
Temanın eksileri yok mu?
Her tema mukemmel değil. Bu temada internet explorer kullanıcıları footer bolumunu tam olarak goremeyecekler. Cunku nedense footerı surekli ortalıyor.
Temada resimler oldukca az boyutlu. Fakat kullandığım sosyal medya javaları biraz siteyi ağırlaştırdı. Fakat normal bir internet hızında rahat gezilecek bir site.
Tema hakkında goruşlerinizi yorum olarak bana bildirmenizi belirtmek isterim.
TEMA DEMO: tema.makaleyazari.com
İndirme Linki: MakaleYazariV1
Bu Yazıyı ve temayı kaynak gostermeden paylaşmak kesinlikle Yasaktır
Paylaşımda Belirtilmesi gereken kısım aşağıda yazılıdır.
Kaynak: http://www.makaleyazari.com/yeni-temamiz-yayinda-makaleyazariv1-temasi.html