13 Mart 2009 ve 27168 sayılı Resmi Gazetede
Milli Eğitim Bakanlığından:
OĞRETMENLER GUNU KUTLAMA YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 26/11/1992 tarihli ve 21417 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Oğretmenler Gunu Kutlama Yonetmeliğinin; 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?bir ilkokul, bir ortaokul veya ilkoğretim okulu ve bir orta dereceli okul? ibaresi ?bir ilkoğretim okulu ve bir lise ve dengi okul? olarak değiştirilmiştir.
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 23 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?ve 3418 sayılı Kanunla sağlanan ek kaynaktan? ibaresi ve 25 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?ve Gumruk? ibaresi madde metinlerinden cıkarılmıştır.
MADDE 3 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 4 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Eğitim Bakanı yurutur.
YONETMELİĞİN 10. MADDESİ HUKMU
İlce Kutlama Kurulu
Madde 10- İlce kutlama kurulu; kaymakamın başkanlığında ilce millî eğitim muduru, ilce millî eğitim mudurunun uygun goreceği bir şube muduru ve halk eğitim merkezî muduru ile ilce eğitim mudurunun teklif edeceği ve kaymakamın uygun goreceği bir ilkokul, bir ortaokul veya ilkoğretim okulu ve bir orta dereceli okul mudurunden oluşur.
Gerektiğinde kutlama kurulunda yeteri kadar okul yoneticisi ve oğretmen de gorevlendirilebilir.
YONETMELİĞİN 23. MADDESİ
Madde 23- Oğretmenler Gunu kutlama faaliyetleri ile ilgili olarak Millî Eğitim Bakanlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilÂtında yapılacak harcamalar, Millî Eğitim Bakanlığı butcesine konulan odeneklerden ve 3418 sayılı Kanunla sağlanan ek kaynaktan karşılanır.
YONETMELİĞİN 25. MADDESİ
Yururluk
Madde 25- Sayıştay ve Maliye ve Gumruk Bakanlığının goruşu alınarak hazırlanan bu Yonetmelik Resmî Gazete'de yayımı tarihinde yururluğe girer.