Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ACIKOĞRETİM LİSESİ YONETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 14/12/2005 tarihli ve 26023 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Acık Oğretim Lisesi Yonetmeliğinin 4 uncu maddesinde yer alan ?Oğretim Yılı? ve ?Donem? tanımları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?Oğretim Yılı: İcerisinde en fazla uc donem bulunan, başlangıc ve bitiş tarihleri calışma takviminde belirtilen sureyi,
Donem: Bir oğretim yılını en fazla uc bolume ayıran, her birinde sınavların yapıldığı ve hangi tarihleri kapsayacağı calışma takviminde belirtilen sureyi,?
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 25 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?MADDE 25 ? Lisede, ders gecme ve kredi sistemi uygulanır. Programlar, ortak, alan ve secmeli derslerden; oğretim yılı ise birbirinden bağımsız donemlerden oluşur. Oğrenciler sınavında başarılı oldukları dersin kredisini kazanırlar.
Oğrencilerin, Liseye kayıt olmadan once oğrenim gordukleri ortaoğretim kurumlarında, oğretim yılının iki donemden oluştuğu sınıf sistemine gore başarılı oldukları derslerin kredisi, o derslerin haftalık ders saati sayısının iki ile carpımıyla belirlenir. Birinci donemi tamamlayarak Liseye kaydolanların başarılı oldukları derslerin kredisi de bu derslerin haftalık ders saati sayısına gore belirlenir.?

MADDE 3 ? Aynı Yonetmeliğin 26 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?MADDE 26 ? Lisenin oğrenim suresi sekiz donemdir. On yedi yaşını bitirmeyenler, bir oğretim yılında en fazla iki donem sınavlara alınırlar. On yedi yaşını bitirenler ise bir oğretim yılında uc donem sınavlara alınırlar. On yedi yaşını bitirmeden once bir oğretim yılında iki donem sınavlara katılan oğrenciler, on yedi yaşını bitirdikten sonra bir oğretim yılında uc donemlik sınav hakkından yararlanmaya başlar.
Lisenin, Donemlere Gore Haftalık Ders Cizelgesinde belirtilen mezuniyet icin yeterli krediyi alanlar mezun olurlar.
Ortaoğretim kurumlarının ya da bunlara denk yurt dışındaki oğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılarak tasdikname veya oğrenim belgesi ile liseye kayıt yaptıranların, tasdikname veya oğrenim belgesinin duzenlenme tarihinden once oğrenim gordukleri her oğretim yılı, iki donem olarak değerlendirilir.
Oğrencilik suresi on iki donemi aşanlar, oğrenim gorme hakkını kullanmaya devam edebilirler. Ancak, oğrencilik haklarından yararlanamazlar.?

MADDE 4 ? Aynı Yonetmeliğin 28 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?Oğrenci başarısı, merkezî sistemle yapılan sınavlardan alınan puanlara gore belirlenir.?
?Bir dersten başarılı olabilmek icin, o dersten en az kırk beş puan almak gerekir.?
MADDE 5 ? Aynı Yonetmeliğin 41 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?MADDE 41 ? Sınavlar, donem sonlarında ve sınavları yurutmekle gorevli birimce belirlenecek okul veya kurumlarda merkezî sistem ve test yontemiyle yapılır.?

MADDE 6 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 7 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Eğitim Bakanı yurutur.