Microsoft, gecen ay merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 10'u kullanıcılara sunmuştu. Kullanıcılar halen daha Windows 10'a gecişlerini surdurmeye de devam ediyorlar. Geciş surecinde Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 kullanıcıları, işletim sistemlerini ucretsiz bir şekilde Windows 10'a yukseltebiliyorlar. Microsoft'un izlediği bu yukseltme politikası sayesinde de Windows 10 yayılımını hızlı bir şekilde surdurmeye de devam ediyor.
Windows 10 bugune kadar 75 milyon kullanıcıya ulaştı!
Microsoft'un Windows 10'u tanıtmasından sonraki 24 saat icerisinde 14 milyon kullanıcı cihazlarına Windows 10'u kurmuştu. Bugun Microsoft yetkilisi Yusuf Mehdi, yeni bir istatistiği de acıklayarak Windows 10'un kullanımındaki artışı gozler onune serdi. Microsoft yetkilisi Yusuf Mehdi tarafından yapılan acıklamada, Windows 10'un yayınlandığı 29 Temmuz'dan beri gecen yaklaşık bir aylık surecte 192 ulkede 75 milyondan fazla cihazda Windows 10 calıştığının bilgisi verildi.
Microsoft'un diğer bir işletim sistemi olan Windows 8 ise ilk cıktığı ayda sadece 40 milyon cihazda calışıyordu. Windows 8 ve Windows 10 ile ilk cıktıkları aylarda calışan cihaz sayıları karşılaştırıldığında, Windows 10'un acık ara daha onde olduğunu goruyoruz.
Microsoft tarafından yapılan diğer bir acıklamada ise, 2018 yılının yaz aylarına kadar 1 milyar cihazda Windows 10'un kurulu olmasının hedeflendiği soylendi. Kullanıcıların Windows 10'a olan ilgisini de goz onune alırsak, Microsoft'un hedeflediği sayıya ulaşılmasının pek zor olmadığını soyleyebiliriz.
shiftdelete