31 Mart 2009 SALIResmî GazeteSayı : 27186
YONETMELİK
Turkiye Radyo-Televizyon Kurumundan:
TURKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMUNDA MEMUR STATUSUNDE
İSTİHDAM EDİLEN PERSONEL YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 24/9/2008 tarihli ve 27007 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Turkiye Radyo-Televizyon Kurumunda Memur Statusunde İstihdam Edilen Personel Yonetmeliğinin 41 inci maddesinin sekizinci fıkrasının dorduncu ve beşinci cumleleri ile dokuzuncu fıkrasının ucuncu ve dorduncu cumleleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?Atama yapılacak boş kadro sayısı kadar yedek liste ilan edilebilir. Kurumsal hizmet ihtiyacları goz onunde bulundurularak yedek adaylar arasından başarı sırasına gore atama yapılabilir.?
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 42 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?c) Uygulamalı Sınav: Adayların genel bilgi ve yeteneklerini gerekirse eğitim de vererek uygulamalı olarak değerlendirmedir. Sozlu-mulÂkat ve/veya yazılı şeklinde uygulanabilir. Eğitimli olması hÂlinde; adaylar, once sozlu-mulÂkat ve/veya yazılı sınava, bu sınavda başarılı olanlar eğitime tabi tutulur. Eğitim sonucu yapılacak sozlu-mulÂkat ve/veya yazılı sınavda da başarılı olanlar sınavı başarmış sayılır. Eğitim oncesi ve sonrası yapılan sınavlarda alınan puanların ortalaması genel başarı sırasını belirler.?
MADDE 3 ? Aynı Yonetmeliğin 83 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan birinci parantezde yeralan ibare aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?(Aylıksız izinli iken primi odenen sure haric olmak uzere hangi statude olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında gecen hizmet sureleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında gecmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet sureleri dÂhil)?
MADDE 4 ? Aynı Yonetmeliğin 6, 7 ve 8 inci maddeleri yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 5 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 6 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Turkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Muduru yurutur.