7 Mayıs 2009 PERŞEMBEResmî GazeteSayı : 27221
YONETMELİK
Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığından:
YURTDIŞI YUKSEKOĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YONETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 11/5/2007 tarihli ve 26519 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yurtdışı Yuksekoğretim Diplomaları Denklik Yonetmeliği'nin 7 nci maddesinin ucuncu fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?d) Mezun olunan lisans programının eğitim duzeyi ve iceriği konusunda bilimsel gerekceleri gosterilmesi kaydıyla tereddut hasıl olduğunda, başvuru sahibi usul ve esasları Yuksekoğretim Kurulu tarafından belirlenen seviye tespit sınavına tabi tutulur.
1) Bu sınav, oğrenim suresince kazanılması gereken en az bilgi duzeyinin tespitine yonelik olup başarılı olabilmek icin gereken puan en az 50'dir. Sınav sayısı kısıtlaması yoktur. Seviye tespit sınavları Yuksekoğretim Kurulunca belirlenecek tarihlerde yılda en az bir kez uygulanır.
2) Eczacılık alanındaki diplomaların denklik işlemlerinde 18/12/1953 tarihli ve 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun hukumleri goz onunde bulundurulur.
3) Oğretmenlik alanında alınan diplomalar değerlendirilirken, alan bilgisi yeterli gorulen ancak oğretmenlik formasyon eğitimi uzerinde bilimsel gerekceleri gosterilmesi kaydıyla tereddut hasıl olan diplomalar icin, ilgili alanda diploma denklik belgesi duzenlenerek bu belgenin uzerine ?Bu belge sahibi adına yukarıda belirtilen alanda oğretmenlik belgesi duzenlenebilmesi icin, ilgilinin oğretmenlik meslek bilgisi alanında yapılan seviye tespit sınavında başarılı olması gerekmektedir.? şeklinde şerh konulur. Oğretmenlik meslek bilgisi alanında yapılan seviye tespit sınavı sonucunda başarılı olabilmek icin gereken puan, 100 uzerinden en az 50'dir. Başarılı olanların denklik belgelerinde yer alan bu şerh kaldırılarak oğretmenlik alanını da iceren yeni bir denklik belgesi verilir.?
MADDE 2 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Yuksekoğretim Kurulu Başkanı yurutur.