YONETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANADOLU OĞRETMEN LİSELERİ
YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 6/9/1998 tarihli ve 23455 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Oğretmen Liseleri Yonetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi ile aynı Yonetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Anadolu Oğretmen Liseleri Aday Oğrenci Formunun (f) satırı yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 2 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Eğitim Bakanı yurutur.
Anadolu oğretmen liselerine aday seciminde oğrencinin, fiziki gorunuşu itibarıyla, bilinen bir bedeni ve ruhi bozukluğunun bulunup bulunmadığı gibi konuların goz onunde tutulacağına ilişkin hukum yururlukten kaldırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Anadolu Oğretmen Liseleri Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yururluğe girdi.
Değişiklikte, 6 Eylul 1998'de Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Anadolu Oğretmen Liseleri Yonetmeliğinin 9. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinin yururlukten kaldırıldığı duyuruldu.
Yururlukten kaldırılan hukum, "Aday seciminde oğrencinin, fiziki gorunuşu itibarıyla, bilinen bir bedeni ve ruhi bozukluğunun bulunup bulunmadığı (kekemelik, korluk, şaşılık, sağırlık, yurumeye engel derecede topallık, cucelik, bulaşıcı kellik ve benzeri ozru olup olmadığı), gibi hususlar goz onunde bulundurulur" duzenlemesini iceriyordu.
GENEL MUDURUN ACIKLAMASI
Oğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Muduru Omer Balıbey, kekeme, gorme engelli ve duyma problemi yaşayan oğrencilerin de diğer okullara giderek oğretmen olduklarına dikkat cekti.
Balıbey, bunun icin Anadolu Oğretmen Liselerinde de bu uygulamanın kaldırıldığını soyledi.