Sağlık Meslek liseleri Milli Eğitim Bakanlığına devredildiği icin bu liselere ilişkin yonetmelikler yururlukten kaldırılmıştır. Aşağıdaki yonetmelikler 23 Temmuz 2009 ytarihli Resmi Gazetede yayımlanan yonetmelik değişiklikleri ile yururluktenm kaldırılmıştır.
? Sağlık Meslek Liseleri Yonetmeliğinin Yururlukten Kaldırılmasına Dair Yonetmelik
? Sağlık Meslek Liselerinde Gorevli Stajiyer Oğretmenlerin Yetiştirilmelerine ve Stajiyerliklerinin Kaldrılmasına Dair Yonetmeliğin Yururlukten Kaldırılması Hakkında Yonetmelik
? Sağlık Bakanlığı Sağlık Meslek Liseleri Sınıf Gecme ve Sınav Yonetmeliğinin Yururlukten Kaldırılmasına Dair Yonetmelik
? Sağlık Bakanlığı Sağlık Meslek Liseleri Odul ve Disiplin Yonetmeliğinin Yururlukten Kaldırılmasına Dair Yonetmelik
? Sağlık Bakanlığı Anadolu Sağlık Meslek Liseleri Yonetmeliğinin Yururlukten Kaldırılmasına Dair Yonetmelik
? Sağlık Bakanlığına Bağlı Okullarda Okutulacak Ders Kitapları ile Eğitim Aracları Yonetmeliğinin Yururlukten Kaldırılmasına Dair Yonetmelik
? Sağlık Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarını Hizmete Acma, Kapatma ve Bunlara Ad Verme Usul ve Esaslarına Dair Yonetmeliğin Yururlukten Kaldırılması Hakkında Yonetmelik