ESKİ HUKUM
Odeme şartları
MADDE 8 ? (1) Ozurlu bireylerin destek eğitimi giderlerinin, her yıl aylık olarak Maliye Bakanlığınca belirlenen tutarının Bakanlıkca karşılanabilmesi icin;
a) Ozurlu bireyin sağlık kurulu raporuyla ozur grubu icin asgari % 20 ozurlu olduğunun tespit edilmiş ve ozel eğitim değerlendirme kurullarınca da eğitsel değerlendirme ve tanılamalarının yapılarak duzenlenen raporda destek eğitimi almasının onerilmiş olması,
e) Ozurlu bireye verilen bireysel ve/veya grup eğitimi suresinin, ozel eğitim değerlendirme kurulunca ozurlu bireye onerilen destek eğitim programlarında yer alan modul/moduller icin belirlenen toplam ders saati sayısından az olmaması
gerekir.
YENİ HUKUM

?a) Ozurlu bireyin sağlık kurulu raporuyla her ozur grubu icin asgari %20 ozurlu olduğunun tespit edilmiş ve ozel eğitim değerlendirme kurullarınca da eğitsel değerlendirme ve tanılamalarının yapılarak duzenlenen raporda destek eğitimi almasının onerilmiş olması,?
?e) Ozurlu bireye verilen bireysel ve/veya grup eğitimi suresinin, ozel eğitim değerlendirme kurulunca ozurlu bireye onerilen destek eğitim programlarında yer alan modul/moduller icin belirlenen toplam ders saati sayısını gecmemesi?
ESKİ HUKUM

Gercek dışı beyan
MADDE 11 ? (1) Destek eğitim hizmetini sunan veya bu hizmetten yararlananların, gercek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan odemeye sebebiyet vermeleri durumunda bu tutarlar, iki katı ve kanuni faiziyle birlikte ilgililerden muteselsilen geri tahsil edilir. Bu fiillerin kurumlar tarafından yapılması hÂlinde, ayrıca kurum acma izinleri iptal edilir.

YENİ HUKUM

MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?MADDE 11 ? Destek eğitim hizmetini sunan veya bu hizmetten yararlananların, gercek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan odemeye sebebiyet vermeleri durumunda bu tutarlar, iki katı ve kanuni faiziyle birlikte ilgililerden muteselsilen geri tahsil edilir. Bu fiillerin kurumlar tarafından tekrarı hÂlinde, ayrıca kurum acma izinleri iptal edilir.?