29 Ağustos 2009 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27334
YONETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KURUMLARINDA SOZLEŞMELİ VEYA EK DERS GOREVİ İLE
GOREVLENDİRİLECEK UZMAN VE USTA OĞRETİCİLER HAKKINDA
YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 21/5/1977 tarihli ve 15943 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Kurumlarında Sozleşmeli veya Ek Ders Gorevi ile Gorevlendirilecek Uzman ve Usta Oğreticiler Hakkında Yonetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?2- Ek ders gorevi verilmesi yoluyla:
4 uncu maddede belirtilen esaslara gore ek ders gorevi verilmesi yoluyla gorevlendirilecek uzman ve usta oğreticilere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 89 uncu maddesi uyarınca 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan Millî Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda belirtilen miktarda ek ders gorevi verilebilir.?

MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 4 uncu maddesinin (b) bendinin 5 numaralı alt bendinde yer alan ?İhtiyacın karşılanmaması durumunda; Kız meslek liselerinin cocuk gelişimi, cocuk gelişimi ve eğitimi ile cocuk gelişimi ve bakımı bolumlerinden mezun olup Bakanlıkca duzenlenecek en az 60 saatlik eğitim programında başarılı olmaları,? ibaresi yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 3 ? Aynı Yonetmeliğin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?Madde 12 ? Yuksek oğretim kurumlarının okul oncesi eğitimi oğretmenliği bolumunden mezun olanlar, okul oncesi eğitim kurumlarında kadrosuz usta oğretici olarak gorevlendirilebilir. Diğer orgun ve yaygın eğitim kurumlarında gorev yapacak usta oğreticiler ise; beceri oğretimi ve uygulamalarında, iş ve teknik eğitim, secmeli dersler ve branşlarındaki atolye ve meslek derslerinin okutulmasında gorevlendirilirler. Usta oğreticilerin gorev, yetki ve sorumlulukları, okulun imkÂn ve ihtiyacları goz onunde bulundurularak ilgili mevzuat doğrultusunda kurum muduru tarafından tespit edilir ve kendilerine yazılı olarak bildirilir.?
MADDE 4 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 5 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Eğitim Bakanı yurutur.