10 Eylul 2009 PERŞEMBEResmî GazeteSayı : 27345
YONETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI YONETİCİLERİNİN
ATAMA VE YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN YONETMELİKTE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 13/8/2009 tarihli ve 27318 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yoneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yonetmeliğin ekinde yer alan Ek-2 Yonetici Değerlendirme Formu ekteki şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 2 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Eğitim Bakanı yurutur.
YONETİCİ DEĞERLENDİRME FORMU EK-2
Kişisel Bilgiler T.C. Kimlik No Adı ve Soyadı PUAN DEĞERİ BELGE / SURE TOPLAM PUAN Doğum YeriYılı Alanı Kadrosunun Bulunduğu Eğitim Kurumu Kurum Tipi Atanmak İstediği Eğitim Kurumları Kurum Tipi 1- 6- 2- 7- 3- 8- 4- 9- 5- 10- Eğitimi* Gormuş Olduğu Her Bir Yuksek Oğrenimin Her Bir Yılı İcin(Lisans Ustu Haric) 1 Yonetim Alanında Yapılan Yuksek Lisans İcin 5 Diğer Alanlardaki Yuksek Lisans İcin(Alan Oğretmenliği Tezsiz Yuksek Lisans Programı Haric ) 3 Yonetim Alanında Yapılan Doktora İcin 8 Diğer Alanlardaki Doktora İcin 5 Oduller, Sicil, Ceza Son Uc Yılın Sicil Notu Ortalamasının %10'u En Fazla Birer Adet Olmak Uzere Aldığı Oduller Her Aylıkla Odul İcin 5 Her Takdir Belgesi İcin 3 Takdir Belgesi Vermeye Yetkili Amirlerce Verilmiş Olan Her Teşekkur Belgesi İcin 1 Aldığı Cezalar Her Aylıktan Kesme, Ders Ucretlerinin Kesilmesi, Maaş Kesilmesi Cezaları İcin -3 Her Kademe İlerlemesinin Durdurulması, Kıdem İndirilmesi, Derece İndirilmesi Cezaları İcin -5 Kariyer (**) Uzman Oğretmen Unvanlı Olanlar İcin 3 Başoğretmen Unvanlı Olanlar İcin 5 Ek Puan(***) Atanmak İstediği Eğitim Kurumuna, Alanı İtibarıyla Oğretmen Olarak Atanabilecek Nitelikte Olanlar İcin 5 Kurucu Mudur Olarak Gorev Yapanlardan, Kurucu Mudur Olarak Gorev Yaptıkları Eğitim Kurumuna Yapılacak İlk Mudur Ataması Kapsamında Atanmak İsteyenler İcin 5 Yoneticilik Hizmetleri**** Mudur Yardımcılığı Gorevinde Asaleten Gecen Her Yıl İcin 1.32 Mudur Başyardımcılığı Gorevinde Asaleten Gecen Her Yıl İcin 1.44 Mudurluk Gorevinde Asaleten Gecen Her Yıl İcin 1.68 Hizmet Yoneticilikte Asaleten Gecen Sureler ile Aylıksız İzinli ve Ozel Oğretim Okullarında Oğretmenlikte Gecen Sureler Haric Olmak Uzere Oğretmenlikte Gecen Her Yıl İcin 0.48 TOPLAM PUAN(******)
SINAV PUANI(*****)
ATAMAYA ESAS TOPLAM PUAN
Acıklamalar
(*) (**) 1- Lisans ustu oğrenime bağlı olarak uzman oğretmen ve başoğretmen unvanlarını almış olanlara bu ozelliklerden sadece birisi icin ongorulen ve yuksek olan puan verilir.
2- Yuksek lisans ve doktora yapanlar bakımından yuksek lisans icin ayrıca puan verilmez, sadece doktora icin ongorulen puan verilir.
3-Yonetim ve diğer alanlarda yuksek lisans ya da doktora yapanlar bakımından, sadece puan değeri yuksek olan değerlendirilir.
(**) Bu bolumde son kariyer unvanına puan verilir.
( *** ) Kurucu mudurluk gorevini yapanlardan, kurucu mudur olarak gorev yaptıkları eğitim kurumuna yapılacak ilk mudur ataması kapsamında atanmak uzere başvuruda bulunanlara verilir.
(****) 1- Bu Yonetmeliğin 25 inci maddesinde sayılan gorevlerde gecirilen sureler hangi yonetim kademesinde gecmiş sayılmış ise o yonetim kademesi bolumunde değerlendirmeye alınacaktır.
2- Bir aydan az sureler değerlendirmeye alınmaz.
(*****) Bu bolum sadece sınava dayalı atamalarda dikkate alınır.
(******) Atolye, laboratuvar veya meslek dersleri oğretmenlerinden mesleki ve teknik ortaoğretim kurumları mudur yardımcılığına ve mudur başyardımcılığına başvuruda bulunanlar ile yatılı kız oğrencisi bulunan eğitim kurumu yoneticiliklerine başvuruda bulunan bayan adaylara, değerlendirme sonucu cıkan toplam puanın %15'i ayrıca ek puan olarak verilir.
(*******) Yoneticilikte vekaleten/gecici gorevlendirme olarak gecirilen sureler oğretmenlikte gecmiş gibi değerlendirilecektir.