19 Eylul 2009 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27354
YONETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI FEN LİSELERİ, SOSYAL BİLİMLER
LİSELERİ, GUZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ İLE HER TURDEKİ
ANADOLU LİSELERİ OĞRETMENLERİNİN SECİMİ VE
ATAMALARINA DAİR YONETMELİK
BİRİNCİ BOLUM
Amac, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amac
MADDE 1 ? (1) Bu Yonetmeliğin amacı; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Guzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile her turdeki Anadolu Liselerinde eğitim-oğretim hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yurutulmesinin sağlanması icin bu eğitim kurumlarında gorev alacak oğretmenlerde aranacak nitelikler ile bunların secimi ve atamalarına ilişkin usul ve esasları duzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2 ? (1) Bu Yonetmelik, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Guzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile her turdeki Anadolu Liselerine atanacak; ikinci yabancı dil dersleri, oğretmenlik meslek bilgisi dersleri ile atolye ve laboratuvar oğretmenleri dışında kalan diğer alan oğretmenlerinin secimi ve atamalarına ilişkin usul ve esasları kapsar.
Dayanak

MADDE 3 ? (1) Bu Yonetmelik, 14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun 29 ve 33 uncu maddeleri ile 30/4/1992 tarihli ve 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Gorevleri Hakkında Kanunun 59 ve 61 inci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 ? (1) Bu Yonetmelikte gecen;
a) Aday: Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarında gorev yapmak uzere başvuruda bulunan oğretmenleri,
b) Bakanlık: Millî Eğitim Bakanlığını,

c) Eğitim kurumu: Bakanlığa bağlı eğitim kampuslerinin icinde yer alanlar da dÂhil olmak uzere resmî Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Guzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile her turdeki Anadolu Liselerini,
c) Eğitim kampusu: Bakanlığa bağlı değişik tur ve derecedeki birden fazla okul ve kurum ile bunlara bağlı pansiyon, yatakhane, yemekhane, laboratuvar, kutuphane, spor alanları, rehberlik ve sağlık unitesi, konferans salonu, cok amaclı salon ve benzeri yerleri icerisinde bulunduran alanı,
d) İl değerlendirme komisyonu: Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına atanacak oğretmenlerin değerlendirilmesi amacıyla valiliklerde oluşturulacak komisyonu,
e) Secme sınavı: Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına atanacak oğretmenlerin secimi amacıyla merkezi sistemle yazılı olarak veya elektronik ortamda yapılan sınavı,
f) Secme sınavı komisyonu: Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına atanacak oğretmenler icin yapılacak secme sınavına ilişkin Bakanlıkta oluşturulacak komisyonu,
g) Uygulama sınavı: Guzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Muzik ve Gorsel Sanatlar/Resim Oğretmenliğine atanmak isteyen adayların alanlarına gore uygulama/beceri/yorumlama yeteneğinin değerlendirildiği sınavı,
ğ) Uygulama sınavı komisyonu: Guzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Muzik ve Gorsel Sanatlar/Resim Oğretmenliğine atanmak isteyen adayların alanlarına gore uygulama/beceri/yorumlama yeteneği ile tutum ve davranışları bakımından değerlendirilmesi amacıyla valiliklerde oluşturulacak komisyonu
ifade eder.
İKİNCİ BOLUM
Temel İlkeler, Komisyonların Oluşumu ve Gorevleri
Temel ilkeler
MADDE 5 ? (1) Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına oğretmen atamalarında;
a) Atama yapılacak eğitim kurumunda norm kadro acığı bulunması,
b) Atamalarda puan ustunluğu
esas alınır.
Komisyonların oluşumu
MADDE 6 ? (1) Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına atanacak adaylar icin duyuru, başvuru, sınav ve değerlendirme amacıyla Bakanlıkta Secme Sınavı Komisyonu, valiliklerde İl Değerlendirme Komisyonu ile Uygulama Sınavı Komisyonu oluşturulur. Bu komisyonlardan;
a) Secme Sınavı Komisyonu; Personel Genel Mudurunun veya gorevlendireceği bir genel mudur yardımcısının başkanlığında; bir Hukuk Muşaviri ile Ortaoğretim Genel Mudurluğu, Erkek Teknik Oğretim Genel Mudurluğu, Kız Teknik Oğretim Genel Mudurluğu, Ticaret ve Turizm Oğretimi Genel Mudurluğu, Oğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Mudurluğu, Din Oğretimi Genel Mudurluğu, Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu ve Personel Genel Mudurluğunden en az daire başkanı duzeyinde birer temsilci olmak uzere toplam on kişiden,
b) İl Değerlendirme Komisyonu; il millî eğitim muduru veya gorevlendireceği mudur yardımcısı/şube mudurunun başkanlığında; oğretmen atamadan sorumlu şube muduru ile 2 nci madde de sayılan uc eğitim kurumu muduru olmak uzere toplam beş kişiden,
c) Uygulama Sınavı Komisyonu; il millî eğitim muduru veya gorevlendireceği mudur yardımcısı/şube mudurunun başkanlığında; atama yapılacak eğitim kurumu muduru veya mudurlerinden biri ile uygulama sınavı yapılacak alanda yetkinliği bulunan universitelerden gorevlendirilecek uc oğretim elemanı; bunun mumkun olmadığı durumlarda alanında yetkinliği tespit edilen uc eğitim kurumu yoneticisi/oğretmen olmak uzere toplam beş kişiden
oluşur.
(2) Komisyonlara her bir uyelik icin aynı usulle birer yedek uye belirlenir.
(3) Secme Sınavı Komisyonunun sekreterya işlemleri Personel Genel Mudurluğunce, İl Değerlendirme Komisyonu ile Uygulama Sınavı Komisyonunun sekreterya işlemleri ise illerdeki oğretmen atamadan sorumlu birimce yurutulur.
Komisyonların gorevleri
MADDE 7 ? (1) Secme Sınavı Komisyonunun gorevleri şunlardır:
a) Sınav konuları itibariyle secme sınavında sorulacak soru sayısını belirlemek,
b) Sınav konularını esas alarak Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğunce sınav sorularının hazırlanmasını sağlamak,
c) Sınavın yapılacağı merkezleri belirlemek,
c) Sınav sonuclarının ilanını ve ilgililere tebliğini sağlamak,
d) Sınav sonuclarına itirazların incelenerek sonucun ilgililere duyurulmasını sağlamak.
(2) İl Değerlendirme Komisyonunun gorevleri şunlardır:
a) Secme sınavı ile atamaya ilişkin iş ve işlemleri yurutmek veya yurutulmesini sağlamak,
b) Duyurusu yapılan eğitim kurumlarına başvuranlar arasından uygulama sınavına alınacakları belirleyerek Uygulama Sınavı Komisyonuna yonlendirmek,
c) Secme sınavı ile Ek-2 Değerlendirme Formuna gore ataması yapılacak adayları en yuksek puan alan adaydan başlayarak sıralamasını yaparak ilan etmek,
c) Yeniden ataması yapılacak adayları Ek-2 Değerlendirme Formuna gore en yuksek puan alan adaydan başlayarak sıralamasını yaparak ilan etmek,
d) Guzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Muzik ve Gorsel Sanatlar/Resim Oğretmenliğine atanmak icin başvuruda bulunan adayların; secme sınavı ile Ek-2 Değerlendirme Formu uzerinde yapılacak değerlendirmenin % 60 ı ile uygulama sınavından almış oldukları puanın % 40 ının toplamı sonucunda oluşan atamaya esas puanları en yuksek puan alandan başlamak uzere sıralanmasını ve ilan edilmesini sağlamak,
e) Adayların puan ustunluğu esasına gore tercihlerinin de dikkate alınarak atamaların yapılmasını ve sonuclarının ilan edilmesini sağlamak,
f) Ek-2 Değerlendirme Formuna karşı yapılan itirazları atama işlemlerinden once, atama sonuclarına karşı yapılan itirazları ise en gec beş gun icinde değerlendirerek sonuclandırılmasını sağlamak,
g) Uygulama sınavına karşı yapılacak itirazların sonuclandırılmasını sağlamak.
(3) Uygulama Sınavı Komisyonunun gorevleri şunlardır:
a) Secme sınavı ile Ek-2 Değerlendirme Formuna gore Guzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Muzik ve Gorsel Sanatlar/Resim Oğretmenliğine atanmak icin başvuruda bulunanlardan uygulama sınavına yonlendirilenleri, Ek-4 Uygulama Sınavı Formunda yer alan alanların ozelliğine gore uygulama/beceri/yorumlama yeteneği ile tutum ve davranışları yonunden ayrı ayrı değerlendirdikten sonra uygulama sınavı sonucu başarı listesini oluşturarak İl Değerlendirme Komisyonuna bildirmek,
b) Uygulama sınavına karşı yapılacak itirazları atamalardan once sonuclandırarak İl Değerlendirme Komisyonuna bildirmek.
UCUNCU BOLUM
Adaylarda Aranacak Şartlar, Duyuru ve Başvuru
Adaylarda aranacak şartlar
MADDE 8 ? (1) Adaylarda aranacak şartlar şunlardır:
a) Talim ve Terbiye Kurulunun oğretmenliğe atanacakların belirlenmesine ilişkin kararlarına gore alanı veya oğrenim durumu, atanacağı eğitim kurumuna atanmaya uygun olmak,
b) Bakanlık kadrolarında en az iki yıl oğretmenlik yapmış olmak şartıyla başvuru tarihi itibarıyla Bakanlık kadrolarında oğretmen olarak ya da diğer hizmet sınıflarında gorev yapıyor olmak,
c) Son iki yıllık sicil notu ortalaması en az iyi derece olmak.
Secme sınavı icin duyuru ve başvuru
MADDE 9 ? (1) Secme sınavı icin duyuru; sınavın yapılacağı tarihten en az otuz gun once her adayın bilgi sahibi olmasını sağlayacak şekilde Bakanlıkca ulke genelinde yazılı ya da Bakanlığın internet sayfasında yapılır.
(2) Duyuruda; sınavın yapılacağı tarih, yer, konularına gore sınavda sorulacak soru sayısı ve puan ağırlıkları, başvuru yontemi ve suresi ile sınava ilişkin diğer hususlar belirtilir.
(3) Secme sınavına; 8 inci maddede belirtilen şartları taşıyanlar başvuruda bulunabilir.
(4) Başvurusu kabul edilen adaylara sınavın yapılacağı tarihten en az on gun once sınavın yeri, tarihi ve saati ile diğer hususlar yazılı ya da elektronik ortamda Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğunce bildirilir.
(5) Sınava başvurulara ilişkin esas ve usuller hazırlanacak kılavuzda belirtilir.
(6) Sınavın sekreterya hizmetleri Personel Genel Mudurluğunce yurutulur.
DORDUNCU BOLUM
Sınavlar
Secme sınavı
MADDE 10 ? (1) Secme sınavı bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına atanacak oğretmenlerin secimi amacıyla yapılır.
(2) Secme sınavı, Secme Sınavı Komisyonunca belirlenecek merkezlerde Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğunce merkezi sistemle yazılı olarak veya elektronik ortamda yapılır.
Secme sınavı konuları ve ağırlıkları
MADDE 11 ? (1) Secme sınavı konuları ve ağırlıkları şunlardır:
a) Turkce%15,
b) Ataturk İlkeleri ve İnkılap Tarihi%15,
c) Oğretmenlik meslek bilgisi%25,
c) Ozel alan bilgisi%45.
Secme sınavının değerlendirilmesi
MADDE 12 ? (1) Secme sınavı yuz tam puan uzerinden değerlendirilir. Değerlendirmede adayların sorulara verdikleri doğru cevaplar dikkate alınır. Sınavda kırk ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılır.
Secme sınavı sonuclarının ilanı ve gecerlilik suresi
MADDE 13 ? (1) Sınavın sonucları yapıldığı tarihten itibaren en gec on beş gun icinde, sınavın elektronik ortamda yapılması durumunda ise en gec beş gun icinde Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu tarafından elektronik ortamda ilan edilir. Sınav sonucları valiliklere liste hÂlinde elektronik ortamda, Personel Genel Mudurluğune liste hÂlinde yazılı olarak, adaylara ise elektronik ortamda bildirilir. Sınav sonucları, ilanı tarihinden itibaren bir sonraki sınav tarihine kadar gecerlidir. Sınav sonucları ilgili mevzuata gore Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğunce saklanır.
Uygulama sınavı
MADDE 14 ? (1) Guzel sanatlar ve spor liselerinin Beden Eğitimi, Muzik ve Gorsel Sanatlar/Resim oğretmenliklerine atanmak isteyenler secme sınavından sonra uygulama sınavına alınırlar. Adaylar, secme sınavı ile Ek-2 Değerlendirme Formu uzerinde yapılan değerlendirme sonucu aldıkları puana gore alanlar itibariyle sıralanır ve en yuksek puan alandan başlamak uzere alanlar itibariyle ilan edilen kadro sayısının uc katı aday uygulama sınavına alınır.
(2) Başvuruda bulunan aday sayısının kontenjanın uc katından az olması durumunda adayların tamamı, uc kat adayın sonuncusu ile ondan sonra gelen adayların puanlarının eşit olması hÂlinde puanı eşit olan adayların tamamı uygulama sınavına alınır.
(3) Uygulama sınavına alınan adaylar, Uygulama Sınavı Komisyonu tarafından, Ek-4 Uygulama Sınavı Formunda yer alan konular ve puanlar uzerinden ayrı ayrı değerlendirilerek uygulama sınavı başarı listesi oluşturulur.
Değerlendirme ve sınav sonuclarına itiraz
MADDE 15 ? (1) Adaylar, secme sınavı sonuclarına ilanı tarihinden itibaren on gun icinde bir dilekce ile doğrudan Personel Genel Mudurluğu aracılığıyla Secme Sınavı Komisyonuna itiraz edebilirler. Bu itirazlar, on beş gun icinde incelenerek sonucu Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğunce ilgiliye bildirilir.
(2) Ek-2 Değerlendirme Formu uzerinde yapılan değerlendirme sonuclarına karşı itirazlar, değerlendirme sonuclarının ilanı tarihinden itibaren en fazla beş gun icinde il millî eğitim mudurluğu aracılığıyla İl Değerlendirme Komisyonuna yapılır. İtirazlar, başvuru tarihinden itibaren atama yapılmasından once sonuclandırılarak ilgililere bildirilir.
(3) Adaylar, uygulama sınavı sonuclarına, sınav sonuclarının ilan edildiği gun ya da ertesi iş gunu icinde il millî eğitim mudurluğu aracılığıyla itiraz edebilirler. İtirazlar, başvuru tarihinden itibaren en gec beş gun icinde değerlendirilerek sonuclar ilgililere bildirilir.
BEŞİNCİ BOLUM
Duyuru, Başvuru, Değerlendirme, Atama ve Yer Değiştirmeler
Atama yetkisi
MADDE 16 ? (1) Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına iller arası yer değiştirme suretiyle yapılacak atamalar haric olmak uzere oğretmen atamaları valiliklerce yapılır.
Atamalara ilişkin duyuru ve başvuru
MADDE 17 ? (1) Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına atama yapılmak uzere ihtiyac duyulan zamanlarda valiliklerce il genelinde her adayın bilgi sahibi olmasını sağlayacak şekilde başvuru tarihinden en az on gun once duyuru yapılır. Duyuruda; atama yapılacak eğitim kurumlarının adları, alanlar itibariyle boş bulunan norm kadro sayıları, başvuruda bulunacaklarda aranacak şartlar ve diğer hususlar belirtilir.
(2) İlk defa atamalar ile yeniden atama duyuru ve başvuruları ayrı ayrı yapılır.
(3) Adaylar, bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına atanmak uzere en fazla yirmi eğitim kurumu tercih etmek suretiyle elektronik ortamda başvuruda bulunurlar.
Atamalarda oncelik
MADDE 18 ? (1) Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına atamalarda aşağıdaki oncelik sırası dikkate alınır:
a) Yeniden atanacaklar,
b) İlk defa atanacaklar.
Yeniden atama
MADDE 19 ? (1) Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarında gorevli iken ceşitli nedenlerle kapsam dışındaki eğitim kurumlarına atananlar, yapılacak duyuruya gore başvurmaları hÂlinde Ek-2 Değerlendirme Formuna gore yapılacak değerlendirme sonucu oluşacak puan ustunluğune gore yeniden kapsamda sayılan eğitim kurumlarına atanabilirler.
(2) Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarında gorevli iken oğretmenlik gorevinden ayrılanlar ile 23 uncu madde gereğince kapsam dışındaki kurumlara atananlar, bu Yonetmelikte belirtilen şartları taşımaları kaydıyla yapılacak duyuruya gore Ek-2 Değerlendirme Formu uzerinde yapılacak değerlendirme sonucu oluşacak puan ustunluğune gore tekrar kapsamda sayılan eğitim kurumlarına atanabilirler.
(3) Birinci ve ikinci fıkra kapsamında bulunan oğretmenler, istemeleri hÂlinde secme sınavına katılmak ve 20 nci madde kapsamındaki adaylarla birlikte değerlendirilmek suretiyle de bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına yeniden atanabilirler. Ancak bu durumda bulunan oğretmenler, 19 veya 20 nci maddeler kapsamından yalnız birine başvurabilirler.
(4) Yeniden atamalarda puan eşitliği hÂlinde oğretmenlikteki hizmet suresi fazla olana oncelik verilir. Bununla da eşitliğin bozulmaması durumunda atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenir.
İlk defa atama
MADDE 20 ? (1) Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına, adayların secme sınavında almış oldukları puan ile bu puan da dÂhil edilmek suretiyle Ek-2 Değerlendirme Formuna gore yapılan değerlendirme sonucunda almış oldukları puanın toplamından oluşan atamaya esas puan ustunluğune gore tercihleri de dikkate alınarak atama yapılır. Puan eşitliği hÂlinde oğretmenlikteki hizmet suresi fazla olana oncelik verilir. Bununla da eşitliğin bozulmaması durumunda atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenir.
(2) Guzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Muzik ve Gorsel Sanatlar/Resim Oğretmenliğine; adayların secme sınavı ve Ek-2 Değerlendirme Formu uzerinde yapılacak değerlendirmenin % 60 ı ile uygulama sınavından almış oldukları puanın % 40 ının toplamı sonucunda oluşan atamaya esas puanlarına gore tercihleri de dikkate alınarak atama yapılır.
(3) Zorunlu calışma yukumluluğune tabi oğretmenlerden kapsamda sayılan eğitim kurumlarına ilk defa atanacaklar, oncelikle zorunlu calışma yukumluluğu ongorulen hizmet alanlarındaki kapsamda sayılan eğitim kurumlarına atanırlar.
(4) Atama sonucları il millî eğitim mudurluklerinin internet sayfalarından duyurulur.
Yer değiştirme
MADDE 21 ? (1) Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarında gorevli oğretmenlerin her turlu il ici ve iller arası yer değiştirme suretiyle atamaları, ilgili atama ve yer değiştirme yonetmeliği hukumlerine gore yapılır.
(2) Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarında gorev yapan oğretmenler bu eğitim kurumları arasında yer değiştirme suretiyle atama isteğinde bulunabilirler. Yer değiştirme suretiyle atamalarda, kapsamda sayılan eğitim kurumlarına hizmet puanı yetersizliği ya da ihtiyac bulunmaması nedeniyle atanamayan oğretmenler kapsam dışındaki eğitim kurumlarına atanabilir. Yer değiştirme başvurularında kapsam dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemediğini belirtenlerin yer değiştirme işlemi gercekleştirilmez.
(3) Guzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Muzik ve Gorsel Sanatlar/Resim alan oğretmenleri yer değiştirmelerinde bu kurumlar arasında ya da istemeleri hÂlinde bu Yonetmelik kapsamında sayılan diğer kurumlara da atanabilirler.
(4) Daha once Guzel Sanatlar ve Spor Liselerine uygulama sınavı sonucu atanarak belirli bir sure gorev yaptıktan sonra kapsamda sayılan diğer kurumlarına atanan Beden Eğitimi, Muzik ve Gorsel Sanatlar/Resim alan oğretmenleri istemeleri hÂlinde Guzel Sanatlar ve Spor Liselerine yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.
(5) Zorunlu calışma yukumluluğune tabi oğretmenlerin yer değiştirmeleri, oncelikle zorunlu calışma yukumluluğu ongorulen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına yapılır.
Kapatılan kurumlar ile norm kadro fazlası oğretmenler
MADDE 22 ? (1) Kapatılan eğitim kurumlarında gorevli olanlar ile 16/7/1999 tarihli ve 99/13184 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yonetici ve Oğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yonetmelikte belirtilen olcutler cercevesinde norm kadro fazlası olan oğretmenler, oncelikle gorevli oldukları ilcedeki kapsamda sayılan eğitim kurumlarına, ihtiyac bulunmaması durumunda da il icinde alanlarında ihtiyac bulunan kapsamda sayılan eğitim kurumlarına hizmet puanı ustunluğu esasına gore atanırlar. Kapsamda sayılan eğitim kurumlarına atanamayan oğretmenler il icinde kapsam dışındaki kurumlara ya da istemeleri hÂlinde alanlarında ihtiyac duyulan diğer illerdeki eğitim kurumlarına hizmet puanı ustunluğu esasına gore atanabilirler.
Kapsam dışına atama
MADDE 23 ? (1) Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına atama şartlarından birini kaybedenlerin gorev yerleri kapsam dışında bulunan eğitim kurumlarına değiştirilir.
(2) Adli soruşturma veya disiplin soruşturması sonucunda gorevli oldukları eğitim kurumunda kalmalarında sakınca gorulenlerin gorev yerleri değiştirilir.
(3) Bu madde kapsamında gorev yerleri bu Yonetmeliğin kapsamında sayılan eğitim kurumları dışına değiştirilenler, bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına 19 uncu maddeye gore yeniden atanabilirler.
ALTINCI BOLUM
Ceşitli ve Son Hukumler
Kullanılacak formlar
MADDE 24 ? (1) Bu Yonetmelik hukumlerine gore yapılacak işlemlerde Ek-1, Ek-2, Ek-3 ve Ek-4 formlar kullanılır. Bu formların icerdiği bilgi başlıklarında değişiklik yapılmamak kaydıyla formlar elektronik ortama uyarlanabilir.
İzin
MADDE 25 ? (1) Adaylar, sınavlara katıldıkları gunlerde kurumlarınca izinli sayılır.
Hukum bulunmayan hÂller
MADDE 26 ? (1) Bu Yonetmelikte hukum bulunmayan hÂllerde 4/3/2006 tarihli ve 26098 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Oğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliği hukumleri uygulanır.
Yururlukten kaldırılan yonetmelik
MADDE 27 ? (1) 20/10/2006 tarihli ve 26325 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Turdeki Anadolu Liseleri Oğretmenlerinin Secimi ve Atamalarına Dair Yonetmelik yururlukten kaldırılmıştır.
Yonetmelik hukumlerinin uygulanması
GECİCİ MADDE 1 ? (1) Bu Yonetmeliğin yururluğe girdiği tarihte bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına ilgili mevzuatı uyarınca atanmış olanların kazanılmış hakları saklıdır.
(2) Bu Yonetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarında gorev yapmakta iken, bu Yonetmeliğin yururluğe girdiği tarihten once herhangi bir nedenle gorevlerinden ayrılmış olanlardan kapsamda sayılan eğitim kurumlarına yeniden atanmak isteyenler hakkında bu Yonetmelik hukumlerine gore işlem yapılır.
Yururluk
MADDE 28 ? (1) Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
Yurutme
MADDE 29 ? (1) Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Eğitim Bakanı yurutur.

Ekler icin tıklayınız.